De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Met wijkpartners werken aan leren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Met wijkpartners werken aan leren"— Transcript van de presentatie:

1 Met wijkpartners werken aan leren
Vakgemeenschap Sociale Stijging, 26 april 2012

2 Wijkpartner: Stichting Ekmel
Elmy Everaert vertelt

3 Wijkpartners Ara Cora “geef de bal” Multi-plus Zorg
Ara Cora richt op sport en talentontwikkeling van jongeren, Multi-plus dat zich richt op jongeren met een verstandelijke beperking die als groep een woning voor zichzelf bewoonbaar maken en een bijdrage leveren aan klussen in de buurt. Ekmel, een studiecentrum waar allochtone VMBO-jongeren eten, studeren en slapen (een soort “kostschool” dus). Het betreft 80 vooral Turkse jongens; de stichting werkt aan een vestiging voor meisjes. Verder zet de stichting zich in voor buurtactiviteiten gericht op maatschappelijke participatie/integratie: Multiculti kookboek, buurtschoonmaak, onderwijsdebat Vast onderdeel is doorgaans beschikbare ruimte. Het betreft doorgaans woningen, of bedrijfsruimtes in herstructureringsgebieden die we in afwachting van sloop/nieuwbouw of renovatie een alternatieve bestemming geven. Ander onderdeel is een financiele bijdrage voor activiteiten.

4 Wijkpartnerovereenkomst
Model voor vastleggen samenwerking met organisaties, individuele, of groepen bewoners Binding en waardering via opbouw duurzame relatie Medeverantwoordelijk voor leefbaarheid, Ieder vanuit eigen verantwoordelijkheid & focus Daadwerkelijke inzet Waar mogelijk met gesloten portemonnee Vergroot zelforganiserend vermogen Toegang tot moeilijk bereikbare bewonersgroepen Ontwikkelkansen voor bewoners Soms faciliteren we met beschikbare ruimte. Het betreft doorgaans woningen, of bedrijfsruimtes in herstructureringsgebieden die we in afwachting van sloop/nieuwbouw of renovatie een alternatieve bestemming geven. Ander onderdeel kan zijn: een financiele bijdrage voor activiteiten.

5 Vraag aan panel We werken zorgvuldig samen met wijkpartners, Elke partij vanuit eigen verantwoordelijkheid en focus. Leren voor ons essentieel onderdeel van tactieken om goed woonklimaat in wijken te bevorderen. Voor bewoners creëert deze aanpak kansen op persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je kijkt naar de inzet van dit instrument, welke kansen, of valkuilen zien jullie dan? Ons hoofddoel: goed woonklimaat (publiek belang) Leren als middel, veelal combinatie met andere stijgingsroutes: werk, vrije tijd Dilemma’s Interne samenwerking en draagvlak Tijdelijkheid (vooral bij werken in herstructureringsgebieden) Beeld ontstaat allicht te makkelijk dat corporatie wel van alles oplost? Is risico bij terugtrekkende overheid/bezuinigingen Tegelijk wil je ook wel zichtbaarheid, anders krijg je verwijt dat je niets doet


Download ppt "Met wijkpartners werken aan leren"

Verwante presentaties


Ads door Google