De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De gezonde school.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De gezonde school."— Transcript van de presentatie:

1 De gezonde school

2 Wat is een gezonde school?
Een gezonde school is een school die structureel werkt aan de gezondheid. Dit is op De Mienskip terug te zien bij zaken als: Gratis schoolfruit voor 20 weken en vervolgens fruitbeleid - Traktatiebeleid Roken en alcohol beleid Methode: ‘leefstijl’ sociaal-emotioneel gezond) Pestprotocol Normen en waarden Duidelijke regels en afspraken De Mienskip profileert zich als gezonde school, omdat de school de gezondheid van leerlingen en leerkrachten hoog in het vaandel heeft staan.

3 Welke certificaten ? Certificaten die De Mienskip heeft behaald zijn:
Voeding (gezond eten en drinken), Roken en alcohol (voorkomen van roken en alcholgebruik), Sociaal-emotionele ontwikkeling (psychosociale gezondheid), Hygiëne, huid, gebit en gehoor (persoonlijke verzorging, mondgezondheid ed.) Basiscertificaat gezonde school.

4 Gezonde schoolthema’s
Gezonde Schoolthema’s zijn: • Voeding en mondgezondheid (certificaat) • Sport en bewegen • Sociaal-emotionele ontwikkeling (certificaat) • Roken en alcohol (certificaat) • Relaties en seksualiteit • Fysieke veiligheid • Binnenmilieu • Persoonlijke verzorging

5 Argumenten voor een gezonde school
Leerlingen: Betere schoolprestaties. Een Gezonde School draagt bij aan het versterken van de weerbaarheid van leerlingen. Een Gezonde School helpt de (gezondheids)verschillen tussen leerlingen te verkleinen. Alle leerlingen doen mee en gezondheid is iets van iedereen. Medewerkers: Een Gezonde School draagt positief bij aan de gezondheid van medewerkers, waardoor het werken plezieriger wordt en het ziekteverzuim minder. Een Gezonde School biedt medewerkers een duidelijk kader om hun voorbeeldrol op het gebied van gezondheid vorm te geven. Het maakt les geven interessanter voor veel medewerkers. Het leerproces verloopt beter, wat minder energie van de leerkracht vergt.

6 Ervaringen thuissituatie
Wat vindt u van een gezonde school Hoe gaan jullie hiermee om in de praktijk Ervaringen uitwisselen omtrent gezonde voeding en dergelijke.

7 STelling Er is nu de mogelijkheid om te discussiëren aan de hand van de volgende stelling: "Gezond opvoeden is een taak van scholen!"

8 Vragen Zijn er nog vragen of wil iemand nog iets kwijt?


Download ppt "De gezonde school."

Verwante presentaties


Ads door Google