De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een paar programma’s met een aantal basisprincipes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een paar programma’s met een aantal basisprincipes."— Transcript van de presentatie:

1 Een paar programma’s met een aantal basisprincipes.
Programmeren in de GR. Een paar programma’s met een aantal basisprincipes. ABC-formule Som rekenkundige rij. Som meetkundige rij. Wortels vereenvoudigen.

2 Begin van een programma.
Ga naar prgm New Geef naam b.v. Abcformule (de Gr staat in de Alpha mode, de letter A knippert als cursor. Gebruik de toetsen met de groene letters voor de naamgeving.)

3 De abc-formule. Na de naam Abcformule druk op enter. Nogmaals prgm.
Ga naar I/O en selecteer Prompt. Type in: A,B,C (m.b.v. De alpha toets) Type in: (het pijltje krijg je door de sto> toets te gebruiken ) Ga naar prgm I/O selecteer Disp en type hier achter P,Q Druk op 2nd Quit

4 De abc-formule testen Ga naar prgm.
Zowel EXEC en 1: zijn geselecteerd (donker) Druk 2 x op enter Type in de waarde voor A b.v. 2 enter de waarde voor B b.v. 10 enter de waarde voor C b.v. 12 enter De twee oplossingen staan in het scherm.

5 Inhoud van een cylinder
Kijk naar de onderstaande figuren voor het programma en de uitvoering ervan om het te testen.

6 De som van een rekenkundige rij
Kijk naar de onderstaande figuren voor het programma en de uitvoering ervan om het te testen. U is de eerste term, E is waarde van de laatste term en N is het nummer van de laatste term. Met de twee in het middenstaande figuren is de waarde van de laatste term berekend voor de rekenkundige rij waarvan de directe formule luidt : Un=7n+1

7 Som van de meetkundige rij
Kijk naar de onderstaande figuren voor het programma en de uitvoering ervan om het te testen. De meetkundige rij die bij de test hoort staat in het middenvenster.

8 Vereenvoudigen van wortels
In dit programma maak je gebruik van enkele programeeropdrachten en van de wiskundige techniek ontbinden in priemfactoren. De opdracht Repeat vind je onder prgm (als je een programma aan het schrijven bent) net als if, then en else. Het ’= teken’ vind je onder 2nd math. De wiskundige functie ’int’ vind je onder math - num

9 Voor meer programma voorbeelden en programmeer werk.
Google onder programmeren Texas Instruments Veel succes met je nieuwe hobby. Zo zijn veel programmeurs van games ook begonnen.

10 P.S. Soms wil je wel eens een programma verwijderen.
Toets achtereenvolgens in : 2nd Ga met je pijltjes toetsen naar het te verwijderen programm en toets in : Enter Del


Download ppt "Een paar programma’s met een aantal basisprincipes."

Verwante presentaties


Ads door Google