Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdKarolien Christiaens Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
De actieve voedingsdriehoek
Om uw dagelijks fit te voelen
2
De actieve voedingsdriehoek
De actieve voedingsdriehoek geeft een idee van wat je dagelijks zou moeten eten om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Er zijn 7 groepen voedingsmiddelen. Naast voeding is lichaamsbeweging erg belangrijk voor een goede gezondheid.
3
Lichaamsbeweging
4
1. lichaamsbeweging Volwassenen Kinderen en jongeren
Minstens 30 minuten per dag Kinderen en jongeren Minstens 60 minuten per dag
5
Water
6
2. Water Water levert vocht en is een zeer belangrijk onderdeel van onze voeding. Minstens 1,5 liter water drinken
7
Graanproducten & aardappelen
8
3. Graanproducten & aardappelen
Graanproducten en aardappelen zijn een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. 5 tot 12 sneden brood 3 tot 5 aardappelen
9
Groenten
10
4a. Groenten Minimum 300 gram per dag
Groenten zijn een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. Groenten eet je nooit genoeg !!! Minimum 300 gram per dag
11
Fruit
12
4b. Fruit Minimum 2 stukken fruit
Fruit is een bron van koolhydraten (zetmeel) en voedingsvezels. Zij zorgen ook voor vitaminen en mineralen. Minimum 2 stukken fruit
13
Melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten
14
5a. Melkproducten en calciumverrijkte sojaproducten
Calcium is een voedingsstof die bijdraagt tot de opbouw en het onderhoud van de sterke botten. Melkproducten en calciumverrijkt sojaproducten brengen calcium, eiwitten en vitaminen van de B-groep aan. 1 tot 2 sneden kaas en 3 tot 4 glazen melk
15
Vlees, vis, eieren en vervangproducten
16
5b. Vlees, vis, eieren en vervangproducten
Vlees, vis, eieren en vervangproducten zijn een bron van eiwitten, vitaminen en mineralen zoals ijzer. Per dag volstaat 100 gram vlees, vis, eieren of sojaproducten
17
Smeer- en bereidingsvet
18
6. Smeer- en bereidingsvet
Smeer- en bereidingsvetten leveren ook energie. Ze brengen vetzuren en vetoplosbare vitaminen aan. Met mate !!!! 1 mespuntje smeerboter 1 eetlepel bereidingsvet
19
Restgroep
20
7. Restgroep Een toemaatje: zoetigheden, snoepjes,……
Voedingsmiddelen die je niet nodig hebt in een evenwichtige voeding !!! Een toemaatje: zoetigheden, snoepjes,……
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.