Presentatie over: "Info avond Zaalleiders 25 november 2013"— Transcript van de presentatie:

1 Info avond Zaalleiders 25 november 2013
Zaalseizoen Info avond Zaalleiders 25 november 2013

2 Zaalhockeycommissie Even voorstellen:
Inschrijvingen/aameldingen/poule Jacqueline Comello Miriël van Veen Hokojoku Zalen/trainingen Anita van Leeuwen Lisette Bakker Wedstrijdsecretariaat Jiska Andriessen

3 Zaalhockey Nog nooit zoveel teams die de zaal in gaan; voor HCN 56 teams, voor MN 1550 teams! 8800 wedstrijden alleen in MN Veel meer trainingszalen en wedstrijdzalen We hebben niet 1 thuishal maar wel 11 We zijn over op digitale wedstrijdformulier Door al deze veranderingen hebben we de opzet van de zaalhockey wezenlijk anders aangepakt.

4 3. Gastheer/vrouw voor de zaal
Zaalleiding Zaalleiders zijn: Wedstrijdtafel Time-manager en 3. Gastheer/vrouw voor de zaal

5 Introductiefilmpje zaalleiding

6 Thuishallen-Zaalleiding
“Grote” thuishallen: De Lunet, Fanny Blankers Koen, Huizerhal Rest thuishallen, losse wedstrijdblokken: Waterwijk, Cultuurcampus, De Horst, Dudok Arena, Klaas Bouthal, Sportboulevard de Engh, Top Sporthal Almere JA1, thuishal: Olympos Zaalleiding is in alle thuishallen verantwoordelijk voor de goede gang van zaken.

7 Taken 1 Als zaalleider ben je op tijd aanwezig om de andere teams op te vangen. Als eerste team van de dag ben je er om iets voor half negen. Anders een half uur voor aanvang wedstrijd. De teams mogen pas om half negen de kleedkamer in Om kwart voor negen mogen ze pas de zaal in om balken te leggen en in te spelen.

8 Taken 2 Speelveld,kleedkamers
Het eerste team van de zaterdag legt de balken neer. Check of de doelen goed staan en vast zitten. Rondje kleedkamer (met vorige zaalleiding), checken of het netjes is. Vorige zaalleiding zorgt ervoor dat het netjes wordt achtergelaten. Rondje bankjes: Check alle afval in de prullenbakjes. Evt nattigheid rond bankjes (laten) schoonmaken/drogen. Bij schade melden aan de beheerder en invullen formulier Onregelmatigheden. Bij schade en straffen: zie instructie KNHB in map.

9 Taken 3 Teams Let op dat de spelers van Thuis en Gast aan juiste kant staan volgens het wedstrijdscoreformulier. Check: - maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders op de bank. - Keeper: Geen metalen gespen (ook niet afgeplakt!): óf te koop (15,-) in de kist, óf vliegende keep. - Managers/ begeleiders: binnenschoenen die geen strepen achterlaten - Niet eten en alleen water drinken in de zaal - Spelers: Zaalstick, zaalhandschoenen, bitjes, scheenbeschermers

10 In dat geval vliegende keep.
Materiaal in de hal Zaalstick Schone schoenen die geen strepen geven Zaalhandschoen Bitje en scheenbeschermers Keepers: - Schone leguards, klompen etc - shirt in afwijkende kleur - riempjes ZONDER metalen gespen Geen zaalriempjes = niet keepen (geldt voor Naarden- en andere teams!) In dat geval vliegende keep. Sets met reserveriempjes zitten in krat/tas van Naarden: als stuk is gratis vervanging, Aan andere teams: verkopen voor € 15,-)

11 Taken 4 Publiek - Geen andere kinderen dan de spelers in de zaal.
- Niet hockeyen in de kleedkamers, in de gang langs veld, niet spelen in de berging. Stuur ze allemaal de tribune op! - Ook ouders en andere toeschouwers, stuur ze allemaal de tribune op. Hou het rustig in de zaal. - Let op dat het tweede uitteam tijdens de eerste wedstrijd vaak al de zaal inkomt. Stuur ze allemaal terug de kleedkamer in of naar de tribune. - Supporters: toezien op rust op de tribune. De hal is heel gehorig en de kinderen horen alle (soms negatieve) opmerkingen.

12 Taken 5 Scheidsrechters:
Scheidsrechterskaarten en verificatiecodes Vragen of ze hun kaartnummers en verificatiecodes hebben Bal gebruiken uit kist: aan scheids geven, met opdracht terug te geven aan eind van het blok. Scheids is verantwoordelijk voor de bal tijdens de 3 wedstrijden. (anders ben je hem kwijt!). Spreek met de scheidsen af of je ze moet waarschuwen om na 15 min. te wisselen van kant. Wedstrijd wordt niet stil gelegd! Zorg goed voor je scheidsen: Vraag wat de scheidsen willen drinken tussen de wedstrijden en regel het voor hun!

13 Taken 6 Zaalleiding houdt de straftijd bij van spelers die tijdelijk of definitief verwijderd zijn. De opgelegde straftijd gaat pas in nadat de speler zich gemeld heeft. Hij geeft het teken wanneer de straftijd verstreken is. Verwijderde spelers zitten naast de zaalleiding op het 'straf­bankje'. Digitale Wedstrijdformulieren Meteen na elke wedstrijd: 1. zaalleiding zorgt dat mngrs en scheidsen de wedstrijd afronden op het DWF 2. De zaalleiding zet uitslag op scoreformulier (let op thuis en uit!) Ongelukken EHBO-kist in het krat. Pleisters en zalf in tas Icepacks in de vriezer van het sportcafé van de Lunet.

14 Reguliere Wedstrijdcompetitie Blokwedstrijden
1 wedstrijdblok = 3 wedstrijden (a-b, c-b, a-c) In thuishal is Naarden = a . Zaalleiding is verantwoordelijk voor het hele blok, incl. tussenwedstrijd Scheidsen fluiten alle drie de wedstrijden Zaalleiding in verantwoordelijk voor de tijd! wed.datum aanvang wed.nr. thuisteam uitteam accommodatie zaalleiding 17:00 66278 Naarden MB12 Almere MB12 Fanny Blankers-Koen Naarden 17:40 66280 Huizen MB2 18:20 66274

15 Timemanagement blokken
Je hebt 40 min. voor een wedstrijd van 30 minuten  (geen pauze) -5 min 5 minuten voor starttijd : klok op 3 minuten -2 min Bij zoemersignaal: zaalleiding: tijd instellen op 30 minuten spelers + scheidsen opstellen; 0 min Bij fluitsignaal scheidsrechter; op start drukken 15 min waarschuw scheidsen voor wissel (dood moment!) 30 min fluitsignaal – EINDE wedstrijd zet klok op 8 minuten (2 minuten voor volgende wedstrijd)     KORTOM ER IS WEINIG TIJD VOOR UITLOOP!!! DE TIJD WORDT NOOIT STIL GEZET

16 Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)ig
De zaal is over op het digitale wedstrijdformulier (DWF) Voor de wedstrijd: Managers ontvangen verificatiecode (VC) van de wedstrijden in het zaalblok, die ze mailen naar de geplande scheidsrechters en zaalleiding van het eigen zaalblok. Zaalleiding controleert of de scheidsen de codes hebben ontvangen. Direct na de wedstrijd (10 minuten pauze): Zaalleiding: laat DWF ter plekke invullen (door scheidsrechters en managers)direct na elke wedstrijd in het zaalblok (3x) Zaalleiding vult het scoreformulier in direct na elke wedstrijd.

17 Scoreformulier Naast het digitale wedstrijdformulier is er ook een scoreformulier. Dit is een overzicht van alle HCN wedstrijden per hal en per dag Onregelmatigheden, bijv: schade, niet komen opdagen, NAW bij kaarten Aanvang Thuis Team Uit Wed Nr SCORE Kaarten Geel of rood Onregel-matighe-den 9.00 HCN MC3 Baarn MC3 64500 …. -…….

18 Wedstrijdsecretariaat
Wedstrijdsecretariaat zaalhockey is Jiska Andriessen. Mochten er problemen zijn met de wedstrijdformulieren dan kan je haar bellen:

19 ZAALLEIDING in “Grote hallen”
Lunet: - Zowel op zaterdag als op zondag is er iemand van ons aanwezig om op te starten. - Eerste wedstrijd start 9.00 uur. - Je mag om half negen de kleedkamers in en om kwart voor negen pas de zaal in! - Krat met belangrijke dingen - Instructies krijg je door van de vorige zaalleiding, dus wees op tijd(min. half uur vóór start wedstrijd) - Laatste team op zondag ruimt balken op en levert krat in bij Jiska Andriessen, Vincent van Goghlaan 16, Naarden.

20 ZAALLEIDING in “Grote hallen”
Fanny Blankers Koen: OPSTART LAATSTE BLOK MB4 MB MD4 D HB eigen tas mee HB JD1 JB JC3 JB MD8 JB4

21 ZAALLEIDING in “Grote hallen”
Fanny Blankers Koen: - Er is altijd iemand van ons aanwezig om het HCN team op te starten.(behalve HB) - Krat met belangrijke dingen - Instructies krijg je van vorige zaalleiding door, dus wees op tijd (min. half uur vóór start wedstrijd) - Laatste HCN team van die dag ruimt op balken en neemt het kratje mee en levert het in bij Jacqueline Comello (Vincent van Goghlaan 15, Naarden)

22 ZAALLEIDING in “Grote hallen”
Huizerhal: OPSTART LAATSTE BLOK MC2 JA JC5 JA MC6 MA MB2 JA2

23 ZAALLEIDING in “Grote hallen”
Huizerhal: Hier starten HCN teams midden op de dag en het betreft de oudere teams (geen D). Daarom geen begeleiding bij de opstart! Zorg dat je het zaalleidingkrat ophaalt en meeneemt. Afspraak maken met Jacqueline Comello Instructies krijgen van de zaalleiding voor jullie dus wees op tijd (min. half uur vóór start wedstrijd) - Laatste HCN-team van die dag neemt krat weer mee en levert in bij Jacqueline Comello, Vincent van Goghlaan 15.

24 ZAALLEIDING in “Losse hallen”
Thuishallen met maar 1 wedstrijdblok: Het team krijgt persoonlijk een zaalleidingtas mee Daar waar het een D-team betreft met een wedstrijd om 9.00 uur, wordt er door ons opgestart en nemen wij de tas mee. Voor alle andere teams: Instructies krijgen jullie van de zaalleiding voor jullie dus wees op tijd (min. half uur vóór start wedstrijd) Neem de tas weer mee en inleveren bij Jacqueline Comello, Vincent van Goghlaan 15. In de week voorafgaand aan de wedstrijd krijgen jullie een van Jacqueline Comello om de tas op te halen op de Vincent van Goghlaan 15, Naarden

25 Zaalleiding Krat/Tas Map: - Score-formulier - onregelmatigheden formulier - uitleg scorebord - reglement - contactgegevens per team - scheidsrechters, kaartnummers Scheidsrechters: fluitjes, gele,rode kaarten etc. Wedstrijdballen, zaalhockeyriempjes, pen Gele doekjes/dweilen Wel in krat, niet in tas: HCN-boek en EHBO-doos

26 Jacqueline Comello Vincent van Goghlaan 15
Laatste team De Lunet: Laatste zaalleiding van HC Naarden in de Lunet ruimt op zondag ruimt balken op en levert het krat in bij Jiska Andriessen Vincent van Goghlaan 16 Naarden Fanny Blankers Koen en Huizerhal en overige hallen: De laatste HCN-wedstrijd van die dag neemt krat/tas mee en levert het in bij Jacqueline Comello Vincent van Goghlaan 15