De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kiwibes seizoen 2013 11 september, Elzenveld Antwerpen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kiwibes seizoen 2013 11 september, Elzenveld Antwerpen."— Transcript van de presentatie:

1 Kiwibes seizoen 2013 11 september, Elzenveld Antwerpen

2 Welkom Jan Engelen Sales & Marketing Manager Veiling Hoogstraten

3 Agenda Historiek Seizoen 2013 Kiwibes: Dé hapklare fruitsnack Toekomst Receptie door Roger Van Damme

4 De kiwibes (Actinidia arguta) is niet nieuw! De herkomst ligt in Zuid-Oost Azië De kiwibes groeit het best in een gematigd vochtig klimaat en kan goed tegen koude => perfect in onze regio De teelt vraagt wel het nodige onderhoud maar weinig tot geen gewasbeschermingsmiddelen => lage “Carbon Footprint” Het is een kleine haarloze kiwivrucht met eetbare schil ter grootte van een druif De vrucht heeft een hoog vitamine C gehalte (2x meer dan een citroen en 50x meer dan een appel) Tevens bevatten ze een belangrijke hoeveelheid polyfenolen en nuttige mineralen (calcium, magnesium en mangaan) Historiek

5

6

7 2006: Introductie van de kiwibes in België door onderzoek Hogeschool Gent (Filip Debersaques & team) 2009: De eerste kiwibessen (1 ton) worden verkocht door Veiling Profruco in Vrasene 2010: Na de ontbinding van Veiling Profruco worden de kiwibessen via Veiling Hoogstraten onder het Hoogstraten ® label vermarkt Er wordt 6 ton aangevoerd en verkocht 2011: Veiling Hoogstraten introduceert een nieuwe huisstijl en verpakking => Shakers Veiling Hoogstraten verenigt het product van 5 coöperaties (CLTV Zundert, Mechelse Veilingen, Coöbra, Fruitveiling Zuid-Limburg en Veiling Hoogstraten). 19 ton product verkocht, waarvan 5 ton industriekwaliteit

8 Historiek 2012: Lancering nieuwe oogst in het MAS te Antwerpen => Viki Geunes Marktonderzoek toont aan dat er nog altijd te weinig fruit wordt gegeten in België Presentatie Kiwibesboek => Universiteit Gent 40 ton product wordt op 6 weken verkocht! Belgische retail zet in op de kiwibes Eerste export richting UK en Scandinavië Wat met 2013?

9 Seizoen 2013 De totale productie wordt geschat op 50 ton (industriekwaliteit inclusief) Deze productie is afkomstig van 20 ha en 18 producenten Ondertussen verzamelen we het product van 7 coöperaties:  CLTV Zundert (NL)  Belorta  Fruitveiling Zuid-Limburg (NL)  Fossa Eugenia (NL)  Reo Veiling  Veiling Haspengouw  Veiling Hoogstraten

10 Verpakking Shaker 125g 12 x 125g per doos Infosticker op shaker in 3 talen QR-code op doos => facebook Verwijzing naar telermodule en website Seizoen 2013

11 Verkoop Door een stijging van 25% in productie t.o.v. 2012 hebben we opnieuw meer mogelijkheden in de vermarkting De focus blijft liggen op de binnenlandse markt met als preferentiële partner Colruyt group (Colruyt/Spar/Okay), maar ook andere retailers worden beleverd Tevens worden de eerste stappen naar export genomen  UK  Scandinavië  Duitsland De industriekwaliteit wordt verwerkt in een natuurlijk energiedrankje Seizoen 2013

12 Communicatie Persconferentie Elzenveld => BV´s als mogelijke ambassadeurs Telerprofielen op website => “Kiwibes met een gezicht” QR-code op verpakking => website Facebookpagina “kiwibes Hoogstraten” Ontwikkeling nieuwe recepten => Roger Van Damme Foodpairing kiwibes => receptjes B2B folder Leaflet B2C met receptje Seizoen 2013

13 Kiwibes: dé hapklare fruitsnack Kiwibes speelt in op de behoefte van de Belg om meer fruit te eten Handige shaker verpakking verzekert versheid en houdbaarheid van kiwibes Kiwibes kan ongeschild en uit het vuistje gegeten worden als gezonde snack Kiwibes speelt ook in op vraag van Belg naar “lekker en gezond” fruit: zacht en zoet van smaak zeer hoog vitamine C-gehalte: 2 keer meer dan citroen en 50 keer meer dan appel => Gezond en sterk te winter in!

14 Toekomst Productie zal verder blijven doorgroeien, nieuwe plantages worden aangeplant In samenwerking met Universiteit Gent wordt gezocht naar nieuwe rassen die in België worden ontwikkeld Er wordt gewerkt aan een verlenging van het seizoen => verbeterde bewaartechnieken Blijven inspelen op het gezondheidsaspect Bredere bekendheid onder de consument realiseren Uitkijken naar andere toepassingen zoals cosmetica, verzorgingsproducten, …

15 Receptie Roger Van Damme Het Gebaar

16 Hartelijk dank voor uw aanwezigheid!


Download ppt "Kiwibes seizoen 2013 11 september, Elzenveld Antwerpen."

Verwante presentaties


Ads door Google