De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdracht 25 IIIIk ga enkele informatie verzamelen over communicatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdracht 25 IIIIk ga enkele informatie verzamelen over communicatie."— Transcript van de presentatie:

1 Opdracht 25 IIIIk ga enkele informatie verzamelen over communicatie.

2 Informatie uitwisselen CCCCommunicatie heeft als doel om informatie uit te wisselen. JJJJe hebt een zender van een bepaald bericht en je hebt een ontvanger. De zender verzendt het bericht naar iemand. Deze persoon ontvangt dit bericht en is dus de ontvanger.

3 Communicatiemiddelen CCCCommunicatie kun je uitoefenen doormiddel van communicatiemiddelen. CCCCommunicatiemiddelen noemt men ook wel media of informatiedragers. EEEEen voorbeeld van een communicatiemiddel is de SMS functie van de mobiele telefoon.

4 Protocol EEEEen protocol is het geheel van afspraken over de communicatie en vooral de afspraken over de stuurinformatie. DDDDit noem je dan een communicatieprotocol.

5 Taalregels BBBBij computerprogramma’s moet je je houden aan de regels van dat programma. Ze werken exact volgens de regels. JJJJe moet precies volgens die regels werken om met de computer te kunnen communiceren. EEEEr zijn verscheidende methoden om taalregels te noteren: Syntaxdiagrammen of de BNF-notatie.

6 Commucatie tussen mens en computer DDDDe computer en de programma’s die daarop draaien, communiceren met de gebruiker via een interface. EEEEen interface is niet meer dan een soort opmaak in programma’s op de computer, zodat een mens een computer kan sturen naar de weg die diegene graag wil.


Download ppt "Opdracht 25 IIIIk ga enkele informatie verzamelen over communicatie."

Verwante presentaties


Ads door Google