De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De mobiele telefoon en de fax Informatie over de verschillende communicatiemiddelen Richtje Meulenaar 5v3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De mobiele telefoon en de fax Informatie over de verschillende communicatiemiddelen Richtje Meulenaar 5v3."— Transcript van de presentatie:

1 De mobiele telefoon en de fax Informatie over de verschillende communicatiemiddelen Richtje Meulenaar 5v3

2 De mobiele telefoon Bij mobiele telefonie wordt gebruik gemaakt van draadloze verbindingen. Een mobiele telefoon bevat een zender/ontvanger. Deze zendt voortdurend een signaal uit, waaruit een centrale vast opgestelde zender- ontvangcombinatie kan opmaken dat deze telefoon zich in zijn gebied bevindt. Het bereik van de zender- ontvanger is enkele tientallen km. Mobiele telefoons die aan staan, zenden straling in de vorm van radiogolven uit. Deze straling is weliswaar klein, maar de antenne van de mobiele telefoon bevindt zich dicht bij de hersenen. Bij gebruik van een headset, kan het snoer tussen telefoon en koptelefoon als extra antenne fungeren, waardoor de stralingsbelasting van de hersenen kan toenemen.

3 De fax Een fax kan beeldinformatie versturen via een gewone telefoonlijn. Nadat er een speciaal faxnummer is gedraaid en de telefoonverbinding tot stand is gekomen, worden documenten door het apparaat gevoerd. Daarbij wordt het document gescand en de informatie in elektrische impulsen geconverteerd. De impulsen worden via een telefoonlijn naar de ontvangende fax gestuurd. Dit faxapparaat zet de impulsen weer om in beeld en maakt zo een kopie van het originele document. Het gebruik van een fax werd vooral bij dringende zakelijke overeenkomsten een populair alternatief voor expresspost, omdat een fax sneller en over het algemeen goedkoper is. Voor computerinformatie wordt nu steeds vaker gebruik gemaakt van elektronische post (e-mail), omdat dit sneller en goedkoper is dan faxen.


Download ppt "De mobiele telefoon en de fax Informatie over de verschillende communicatiemiddelen Richtje Meulenaar 5v3."

Verwante presentaties


Ads door Google