De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorlichting stage.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorlichting stage."— Transcript van de presentatie:

1 Voorlichting stage

2 Welke stages in het 3e leerjaar
1 Oriënterende stage van 1 week 2 Een Hotel stage van 1 week bij Casa 400 3 Een interne stage van 1 week: “Project Broodje Berkhoff”

3 Oriënterende stage Leerlingen moeten voor de kerstvakantie een stage-
bedrijf regelen. Het liefst moet dit een horecabedrijf of bakkersbedrijf zijn Leerlingen moeten een stage verslag maken.

4 Casa 400 Start direct na de Herfstvakantie. Duur 1 week, zo’n 36 uur.
2 leerlingen gaan koken. Op vrijwillige basis. Vervangende opdracht voor wie geen interesse heeft. Cijfer telt mee voor het 3e rapport

5 Wettelijke verplichting
De ouders/verzorgers dienen een formulier voor akkoord te tekenen. Er dient een stage overeenkomst getekend te worden door alle partijen Als deze formulieren zijn ingevuld zijn de leerlingen van school uit verzekerd!

6 Interne stage Project “broodje Berkhoff”.
Geldt voor alle leerlingen van het 3e leerjaar. Elke week 2 andere leerlingen het hele jaar door vanaf september Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag de volgende programma onderdelen: - Het vervaardigen van het brood voor “broodje Berkhoff” - Het beleggen van de broodjes. - Het verkopen van de broodjes. - Het plannen van de hoeveelheden. - Het boekhoudkundige gedeelte. Vrijdagmiddag evaluatie met de projectbegeleider. Cijfers tellen mee voor het rapport 4

7 3e leerjaar stagelessen
Behandeld worden oa. de volgende onderdelen: Sollicitatiebrief C.V. Rollenspel Sterkte en zwakte analyse Algemene voorbereiding Stage verslag Evaluatie Sollicitatietraining

8 Sollicitatietraining
Dit doen we sinds enkele jaren. Werkgevers van buitenaf simuleren sollicitatiegesprekken met de leerlingen. Leerlingen hebben voor deze gesprekken een CV en een sollicitatiebrief geschreven. Een erg succesvol project!!!!

9 Eisen aan de leerlingen
Leerlingen dienen op tijd te zijn. Leerlingen zien er netjes en verzorgd uit. Leerlingen hebben schone vakkleding aan. Goed humeur.

10 Ervaringen van de leerlingen
Leerlingen vinden het over het algemeen vermoeiend, zeer veel informatie. Komt vaak een ander beeld uit dan wat zij verwachtten. Op een enkeling na zeer positief. Ongeveer 80% geeft aan dat zij dit werk wel zien zitten.


Download ppt "Voorlichting stage."

Verwante presentaties


Ads door Google