De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verwijder eventueel met een pincet de angel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verwijder eventueel met een pincet de angel."— Transcript van de presentatie:

1 Verwijder eventueel met een pincet de angel.
Leg een natte doek of koud kompres op de steekplaats. Als het erg dik wordt, ga naar een arts. Gestoken in mond of keel, onmiddellijk naar het ziekenhuis.

2 Zaterdag 18 augustus HANK - Een enkele wesp heeft gistermorgen een hele kolonne hulpverleners in beweging gezet richting basisschool De Bolderik in Hank. Tijdens het speelkwartier stak de wesp een tienjarig meisje, dat van zichzelf wist dat ze op zo'n wespensteek een heftige allergische reactie krijgt. Thuis heeft ze daarvoor een medicijn, maar toen iemand dat wilde gaan halen, bleek er net even niemand thuis.

3 Daarop werd vanuit de school 112 gebeld. Directeur J
Daarop werd vanuit de school 112 gebeld. Directeur J. Blom: "Daarna ging het allemaal in een verbijsterend tempo. Eerst arriveerde huisarts Willemsen en vervolgens de ambulance en politie-auto's met gillende sirenes. Twintig minuten na onze melding kwam tot slot de traumaheli." Alle hulpverleners bogen zich in de lerarenkamer over het meisje dat goed aanspreekbaar was en dat ook al gauw gezelschap had van haar moeder. Het meisje is na de eerste behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem. Daar ging het gistermiddag volgens directeur Blom al weer prima met haar: "Ik heb de moeder gesproken en waarschijnlijk komt ze vanavond (vrijdag, red.) alweer naar huis."

4 Kenmerken allergiereactie:
Grote rode jeukende vlekken Oogleden zwelen op Stoornissen in de vitale funties Haast is geboden


Download ppt "Verwijder eventueel met een pincet de angel."

Verwante presentaties


Ads door Google