De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maar is er dan ook een (t)huis?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maar is er dan ook een (t)huis?"— Transcript van de presentatie:

1 Maar is er dan ook een (t)huis?
Beter worden doe je thuis! Maar is er dan ook een (t)huis?

2 Door: Woonconsulenten van Wooncompagnie Annette Goossens
Jojanneke Kouw Casemanager van Wijkteam Schagen e.o. Iris de Winter SPV van Wijkteam Schagen e.o. Monique Klijn

3 Het idee van de GGZ-NHN is om te veranderen van dit ….

4 Of dit……

5 Naar wonen!

6 Gewoon wonen...

7 Of kort logeren

8 Als het echt niet anders kan dan een IBS of RM....

9 Onze visie: Beter worden doe je thuis!
Cliënten zelfstandig laten wonen en/ of hun woning laten behouden. Met “man en macht” en alle creativiteit en inventiviteit die wij en onze ketenpartners kunnen inzetten dit voor elkaar boksen. HOOG in het VAANDEL: samenwerking met ketenpartners (woningverhuurder, politie, GGD, Brijder, Gemeenten, huisartsen, bureau jeugdzorg, thuiszorg, scholen, werkgevers enzovoort).

10 Wooncompagnie en GGZ-NHN
Werken al jaren samen! Investeren in netwerken! Managers, woonconsulenten en ambulante hulpverleners! Denken en handelen creatief en inventief! Zijn gezamenlijk actief! Hebben korte lijnen! Visie en doel hebben overlap!

11 Working Apart Together! Samen Zelfstandig Sterker!
Visie Wooncompagnie: Working Apart Together! Samen Zelfstandig Sterker!

12 Samen-Wonen Een 3-hoeksverhouding tussen GGZ NHN, Wooncompagnie en de cliënt.
Wie is Wooncompagnie? Wooncompagnie is een woningcorporatie met zo'n woningen, verspreid over 18 gemeenten en 57 kernen in Noord-Holland. Wij zijn actief van Callantsoog tot Marken en van Purmerend tot Wieringerwerf. Daarmee is Wooncompagnie één van de grootste woningaanbieders in het landelijk gebied van Noord-Holland. Wooncompagnie ziet het als een kerntaak om te zorgen dat mensen, ook als zij zorg nodig hebben, kunnen wonen op een plek waar zij het best tot hun recht komen. “Samenwonen” – Samen zoeken met GGZ naar een passende woonruimte, waar de cliënt de benodigde steun/begeleiding krijgt van zijn/haar GGZ begeleider. Nauwe samenwerking met elkaar om dit te laten slagen. In ontwikkeling: “Verdiencontracten”: is bedoeld voor stabiele psychiatrische cliënten die er aan toe zijn om zelfstandig te gaan wonen. Wooncompagnie zorgt voor een woning, GGZ NHN geeft de cliënt een jaar lang (intensieve) begeleiding. Het doel is dat de cliënt de woning na een jaar als zelfstandige huurder kan bewonen. Het contract wordt dan overgeschreven op naam van de cliënt.

13 Samen-Wonen Verschillende situaties : Woningen op naam van GGZ / woningen op naam van cliënt met begeleidingscontract, naast huurcontract. Stimuleren van de wooncarrière van cliënt. Gezamenlijke aanpak bij overlastsituaties. Wooncompagnie, GGZ, cliënt en indien nodig ook de wijkagent. Elke nieuwe huurder komt voor een intakegesprek bij Wooncompagnie met begeleider van GGZ. Vermelden van aanwezige cliëntbegeleider+contactgegevens in computersysteem Wooncompagnie. Een contactpersoon voor GGZ <> Wooncompagnie bij huurbetalingen. Basis is vertrouwen, korte lijnen, acties worden opgevolgd.

14 Casuïstiek: Dhr. K. Dreigende uit huis zetting i.v.m. aanhoudend geluidsoverlast in een flatgebouw. Welke stappen kun je ondernemen?

15 Casuïstiek uit onze praktijk:
Mw. K. Zelfstandig wonende chronisch psychotische zorgmijdende mw. Twee dochters die zich niet of nauwelijks over hun moeder bekommerden. Zwaar vervuilde woning en voor en achter tuin vol rommel. Mw. wil helemaal niets, en nu?

16 De woonkamer van mw. K.

17 Haar schuur

18 Haar keuken

19 Casuïstiek: Mw. v.d. O Zelfstandig wonende chronisch psychotische, therapie resistente mw. waar frequent overlast klachten over worden gemeld. De meldingen kwamen binnen bij de politie en het Wijkteam. Melders zijn middenstanders, familie en schooljeugd. Wat te doen omtrent wonen??

20 Casuïstiek: Mw. M. Jarenlang frequent en langdurige opnames.
Beschut wonen met de FACT methodiek. Wil van beschut wonen naar zelfstandig wonen. Hoe pak je dit aan?

21 Casuïstiek: Mw.K. Mw. woont al jarenlang alleen in haar huurwoning.
(Ongewenste) logee Bewindvoering maakt amok over te hoge onkosten bij mw.

22 Dus wat doen we samen?!?!?

23 Samen staan we sterk! Samen weten we meer! Samen lopen we ook wel eens “uit de pas” ! Samen geeft een gevoel van saamhorigheid! Samen komen wij er wel uit ! Samen het onmogelijke mogelijk maken....

24 Zoals...

25 Of wat dacht je van...

26 En voor de grootheidswanen...

27 Ook een optie.....

28


Download ppt "Maar is er dan ook een (t)huis?"

Verwante presentaties


Ads door Google