De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les voor groep 6 Geen instructietafel, want deze les is voor iedereen die niet precies meer weet hoe de staartdeling ook al weer ging en/of er meer van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les voor groep 6 Geen instructietafel, want deze les is voor iedereen die niet precies meer weet hoe de staartdeling ook al weer ging en/of er meer van."— Transcript van de presentatie:

1

2 Les voor groep 6 Geen instructietafel, want deze les is voor iedereen die niet precies meer weet hoe de staartdeling ook al weer ging en/of er meer van wil weten. Voor de overige kinderen: Ronde 1 pak een kaart

3 Ronde 2: korte vraagjes!

4 Les 7 groep 6 leerdoel Je leert cijferend delen met 1 getal door gebruik te maken van de staartdelingmethode (“papamamamethode”). Wat weet je hier al van? Waarom is het handig dat we dit leren? Wanneer ga je dit gebruiken?

5 Manieren die op onze rekenkaarten staan:
Vergeet ook de wegdenkregel van de nullen niet bij de som 6000 : 20

6 7/147 \ Cijferend delen De staartdeling
De deling schrijf je anders. In plaats van het deelteken (:) vóór de deler, zet je het deeltal nu tussen twee schuine streepjes en de deler ervóór. 147 : 7 schrijf je dus als ……. 7/147 \

7

8

9 Nu jij! Gebruik je “spiekbriefje”! 126 : 6 = 488 : 4 = 728 : 8 =
427 : 7 = 525 : 5 = 5 minuten. Klaar? Verzin zelf een paar sommen. Je mag ze gaandeweg “aanpassen” om de som op een heel getal te laten uitkomen.

10 Nabespreken

11 Evaluatie : Evaluatie: Is het doel gehaald?
Waar moet je met deze opdracht rekening mee houden? Wat heb je geleerd? Wat ging er goed? Wat ging er niet zo goed? Vooruitblik: cijferend vermenigvuldigen met 1 cijfer


Download ppt "Les voor groep 6 Geen instructietafel, want deze les is voor iedereen die niet precies meer weet hoe de staartdeling ook al weer ging en/of er meer van."

Verwante presentaties


Ads door Google