De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nieuwsbrief De tijd van je leven! We zijn weer begonnen! Agenda:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nieuwsbrief De tijd van je leven! We zijn weer begonnen! Agenda:"— Transcript van de presentatie:

1 Nieuwsbrief De tijd van je leven! We zijn weer begonnen! Agenda:
13 september 2013 We zijn weer begonnen! We zijn dankbaar dat we allemaal weer op school mochten komen en dat we niets hebben gehoord over grote ongelukken e.d. Het is fijn dat we hebben kunnen genieten van de vakantie. Nu zijn we al weer meer dan een week aan de slag en zijn we aan het wennen aan onze nieuwe juf/meester. In groep 6 is juf Anneloes Kodde begonnen, zij is 4ejaars studente. In groep 4 is meester Jurrian Quist begonnen, hij is een 3ejaars student. Zij werken allebei op maandag, dinsdag en woensdag Verderop in deze nieuwsbrief stellen zij zich aan u voor. Juf Jolanda Piket is nieuw gestart in groep 1/2 en werkt samen met juf Angela. Zij werkt op donderdag en vrijdag. Ook ik ben nieuw op de MKS. Het is even wennen maar ik voel me al aardig thuis op school mede doordat kinderen, ouders en collega’s mij het gevoel geven welkom te zijn. Mijn dank daarvoor! Ik probeer in de komende periode ‘s ochtends zo veel mogelijk op het plein en bij de deur te zijn zodat u mij kan aanschieten als u vragen heeft.  Ik wens jullie allemaal een gezellig en leerzaam schooljaar toe. Juf Birte Agenda: 17 sept.: start oudervertelgesprekken 24 sept.: groep 4 Blijde Wei uur. 25 sept.: tweede ronde oudervertelgesprekken 26 sept.: schoolzwemmen alleen groep 4 26 september sportdag groep 5/6 27 september sportdag groep 7/8 27 sept.: Maandviering 27 sept.: groep 5 Blijde Wei uur. 3 okt.: schoolfotograaf (nadere informatie volgt) 7 okt.: opening Kinderboekenweek Parkeerbollen Wat zijn ze mooi geworden he?! De ‘parkeerbollen’ voor school, gemaakt door Ivonne van den Nieuwendijk. Tussen de middag De kinderen die tussen de middag niet overblijven, kunnen pas vanaf uur het schoolplein op. Lopen naar de gymzaal groep 7 Een aantal ouders van groep 7 heeft aangegeven het lastig te vinden twee kinderen tegelijk te brengen als één van hen al om 8.30 uur moet gymmen. Juf Josje zorgt dat ze al om 8.15 uur bij de gymzaal is. U kunt uw kind dan bij haar brengen zodat u genoeg tijd heeft om daarna uw andere kind op tijd op school brengen.

2 Nieuwsbrief De tijd van je leven!
13 september 2013 Juf Helma afwezig Juf Helma is afgelopen dinsdag 10 september aan haar hand geopereerd. De operatie is gelukkig goed verlopen. Juf Helma zal maandag 23 september weer op school zijn. Ze wil jullie allemaal de hartelijke groeten doen!  Basisscholensportdag Op donderdag 26 en vrijdag 27 september worden de basisscholensportdagen weer georganiseerd. Op donderdag is dit voor groep 5 en 6 en op vrijdag voor groep 7 en 8. De kinderen komen gewoon op de normale tijd naar school en gaan dan met de metro naar de sportvelden bij Alexandria`66. Daar zullen ze de hele dag blijven en als het afgelopen is weer terugkomen naar school. De sportdag duurt tot 15.00u, de verwachting is hierdoor dat we om half vier terug op school zijn. Zorg er voor dat er een lunchpakket en genoeg te drinken wordt meegenomen. Er kan daar niks gekocht worden, dus geld en andere waardevolle spullen adviseren wij om thuis te houden! Omdat er ook activiteiten met en in het water zijn, is het slim om zwemkleding en een handdoek mee te nemen! Voor vragen kunt u altijd de juf of meester van uw kind even aanspreken. Juf Anneloes (groep 6) Hallo allemaal, Ik ben Anneloes Kodde, 25 jaar en woon in Ridderkerk. Ik ben de stagiaire van groep 6 bij juf Annefleur. Ik heb erg veel zin om met de kinderen van groep 6 aan de slag te gaan en ze nieuwe dingen te leren. Ik ben op maandag, dinsdag en woensdag aanwezig en de andere twee dagen zit ik op de PABO. Ik zit in het laatste jaar van de PABO, dus ik ga aan het einde van dit schooljaar mijn studie afronden en dan ben ik een ‘echte’ juf. Tot snel allemaal in en rond de school! Meester Jurrian (groep 4) Hoi! Ik ben Jurrian Quist (20) en ben inmiddels alweer aan mijn derde jaar van de opleiding begonnen. Mijn hobby is sporten. Ik doe al jaren aan korfbal. Vanaf komend schooljaar ben ik drie dagen werkzaam hier op de MKS. Ik werk/ loop stage in groep 4 bij Melanie en Chantal. Naast mijn werk hier op school, ga ik nog twee dagen naar school.  Dit alles is een enorme uitdaging, maar één die ik zeker aan wil gaan! Je zult me vast wel vaker zien op de MKS. 

3 Nieuwsbrief De tijd van je leven! Schoolzwemmen:
13 september 2013 Schoolzwemmen: Een aantal ouders had vragen over het schoolzwemmen. Waar is het voor nodig? Je kunt toch wel een diploma halen? Is het verplicht om mee te zwemmen? En meer van deze vragen. Hieronder vindt u een stukje over het zwembeleid van de gemeente Rotterdam. Meer informatie kunt u vinden op de website van JOS : en op . Natuurlijk kunt u met uw vragen ook altijd terecht bij de leerkracht van uw kind! Schoolzwemmen: kan je met schoolzwemmen ook je zwemdiploma halen? Schoolzwemmen is in eerste instantie bedoeld als ‘nat bewegingsonderwijs’ en scherpt de zwemvaardigheden extra aan (bijv. met wakzwemmen). Het is de bedoeling dat een kind al kan zwemmen, voordat hij/zij met schoolzwemmen begint. Schoolzwemmen is dus niet bedoeld om diploma te zwemmen. Schoolzwemmen duurt ook te kort om je zwemdiploma te halen. Bovendien is schoolzwemmen vanaf gemiddeld 8 jaar. Op die leeftijd moet een kind zich al alleen in het water kunnen redden. 5 jaar = de ideale leeftijd! Op 5-jarige leeftijd komen kinderen steeds meer buiten het zicht van hun ouders. Het is dan belangrijk dat zij zichzelf kunnen redden als ze te water raken. Motorisch gezien kunnen kinderen vanaf 5-jarige leeftijd goed leren zwemmen. En vergeet niet: kinderen vinden het leuk om te leren zwemmen! Daarom stimuleert Rotterdam dat ouders hun kinderen op 5-jarige leeftijd naar zwemles sturen. Het motto is dan ook: 5 jaar? Zwemlesjaar! Hoe lang duurt het voordat je je A-zwemdiploma hebt? Dit is afhankelijk van het aantal zwemlessen dat in de week wordt genomen: 1x driekwartier of twee keer een half uur. Gemiddeld genomen duurt het anderhalf jaar voordat een kind een A-zwemdiploma heeft. Diploma B kan vaak in 10 weken daarna behaald worden. Dit geldt ook voor diploma C.    Hoeveel kost een zwemdiploma? De kosten verschillen per zwembad. Gemiddeld genomen kost het halen van een A-zwemdiploma € 400,-. Zwemverenigingen bieden vaak zwemlessen aan tegen een lager tarief. Wellicht komt u in aanmerking komt voor een financieel steuntje in de rug bij de kosten van het leren zwemmen, neem dan contact op met de gemeente Rotterdam, Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, telefoon: Wanneer wordt er precies gezwommen? Sinds dit schooljaar wordt er niet meer elke week een half uur gezwommen maar eens in de twee weken een uur. Zo gaat er minder lestijd verloren aan vervoer en aan-en uitkleden. Onze school zwemt in alle oneven weken. De groepen 4 en 5 starten op donderdag 12 september. Is zwemles verplicht? Ja. Zwemles maakt onderdeel uit van ons lesplan en dit staat vermeld in onze schoolgids , dus zwemles is verplicht.


Download ppt "Nieuwsbrief De tijd van je leven! We zijn weer begonnen! Agenda:"

Verwante presentaties


Ads door Google