Download de presentatie
GepubliceerdLinda Geerts Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie
2
Soorten van Horeca vestigingen
Commercieel Industrieel Hotels Restaurants Café’s & Deli’s Bars & Pubs Fast Food zaken Buiten Horeca Contract Catering Krijgsmacht In-flight horeca Health & Welfare Cantine werkkracht Educatief
3
Burj Al Arab Hotel in Dubai
Commercieel - Hotels Budget hotels Bed en Ontbijt Één ster Twee sterren Drie sterren Vier sterren Vijf sterren (luxe) Burj Al Arab Hotel in Dubai
4
Commercieel - Restaurants
Fijn Dineren Casueel Dineren Bistro Brassière Etnisch
5
Gordon Ramsays Top Tips om een succesvol restaurant
Click on the play button to view video
6
1. Fijn dineren Gewoonlijk een kleine carte du jour Formele sfeer
Innovatieve service stijl Duur
7
Michelin Star Chefs Koning van de keuken
Click on the play button to view video
8
2. Casueel dineren Verschillende stijlen en soorten voedsel
Casuele sfeer Redelijk geprijsd Hele dag geserveerd
9
3. Bistro Verschillende stijlen en soorten voedsel Informele sfeer
Meestal maar niet altijd vergulde dienst Scherpe prijzen
10
4. Brasserie Vergelijkbaar met een bistro
Maakt meestal een deel uit van een groter establishment Minder formeel sfeer
11
5. Etnische restaurants Zeer populair Beid een grote gamma aan cuisine
v.b. Indisch en Aziatisch voedsel
12
Commercieel – Café’s & Deli’s
Kleine voedingszaken Beiden een grote gamma drank en snacks
13
Het maken van wikkel sandwiches
Klik op de video hierboven om het af te spelen
14
Commercieel - Bars & Pubs / Gastro-pubs
Bied een grote gamma Afhankelijk van de locatie v.b. stadskern tegen landelijke omgeving Gastro pubs zijn meer modern en zijn innovatief van pub voedsel
15
Commercieel - Fast Food Restaurants
Een gemeenschappelijk kenmerk is een gebrek aan bestek en servies De klant eet het voedsel rechtstreeks uit een wegwerpbaar container met hun handen Personeel: Geen ervaring Deeltijds Niet geschikt voor jonge mensen die chefs willen worden
16
Soorten van fast-food restaurant:
1. Bestel aan de toonbank Na het bereid word het voedsel aan de tafel gebracht Betaling is na het bestellen of na het eten 2. Neemt voedsel van de toonbank Betaald & dan zet zich neer & eet (zelfservies restaurant)
17
Andere soorten van fast food
Klant verzamelt klaargemaakte porties Klant serveert zichzelf vanuit containers Klant word geserveerd aan de toonbank
18
Commercieel - Buiten horeca
Vaak gebruikt bij evenementen zoals een trouwfeest of bedrijfsevenementen
19
Industrieel – Contract Horeca
De werk van voedsel en drank aanbeiden onder een contract Werkt in een verscheidenheid van grootschalige organisaties voor een vastgesteld kost en termijn Industrieel horeca v.b. kantine werk Ziekenhuizen Scholen, enz. Biedt een breed scala aan doorgroeimogelijkheden voor medewerkers
20
Industrieel Publieke sector krijgsmacht Educatief Gezondheid en welzijn Kantine werkkracht
21
Industrieel Beid een stabiele carrière
Lange termijn werk mogelijkheden Meestal in eigen land van herkomst
22
Industrieel – In vlucht horeca
Grootschalige industrieel horeca servies bij de vliegtuigmaatschappijen Lichte snacks tot vijf sterren in vlucht ervaring
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.