De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vandaag bidden we voor jouw woonplaats, de kerk, de

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vandaag bidden we voor jouw woonplaats, de kerk, de"— Transcript van de presentatie:

1

2 Vandaag bidden we voor jouw woonplaats, de kerk, de
wereld, voor je vrienden en jezelf.

3 Voor de wereld Filmpje over vervolgde christenen

4 Voor de wereld Bid voor.. Vervolgde christenen – Bid dat ze sterk mogen blijven. Israël - Bid om veiligheid en vrede voor dit land Vluchtelingen – Wereldwijd zijn duizenden mensen slachtoffer van overstromingen, droogte en etnisch geweld. Velen van hen verblijven in vluchtelingenkampen. Voedsel, water en medische hulp – 94% van kinderen met Malaria overlijdt. Terwijl met relatief simpele hulpmiddelen levens kunnen worden gered.

5 Gebedspunten participanten:

6 Gevangen in Oezbekistan
Voorganger Makset Djabbarbergenov uit Oezbekistan is in afwachting van de uitspraak van het hooggerechtshof over de vraag of hij zal worden uitgeleverd aan zijn geboorteland. Makset vluchtte in 2007 naar Kazachstan, omdat Oezbekistan hem wilde vervolgen vanwege het ‘maken en verspreiden van religieuze boeken’. De 32-jarige Makset is al zes keer eerder opgepakt en voor de voor de rechter gedaagd. Toch is hij door deze arrestatie het meest aangeslagen, vertelt een vriend van Makset. Makset vertelde me dat hij in het begin tegen God zei dat hij deze last niet wilde dragen, maar dat hij nu toch het volgende gebed heeft: ‘Ik bid dat als dit van U is, Heer, ik zal accepteren wat U zegt en U mij wilt helpen om het te dragen.’ Bid voor Makset en zijn gezin, bid dat hij vrijkomt. Bid dat Makset kracht mag ontvangen om vol te houden. Bid dat Makset Gods nabijheid mag ervaren.

7 Gevangen in Iran (1) De Iraanse Kerk is in de afgelopen jaren explosief gegroeid dankzij moslims die zich hebben bekeerd tot het christendom. Het aantal christenen met een moslimachtergrond liep de laatste jaren op tot Maar de prijs die Iraanse christenen betalen, is hoog. Wekelijks zijn er invallen bij huiskerken en worden christenen gearresteerd en gevangen gezet. Bid voor de volgende gevangenen in Iran: Behnam Irani. Christen uit Karay. Gearresteerd op 31 mei Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Enayat Jafari. Christen met een moslimachtergrond. Gearresteerd op 22 februari Zit gevangen in de stad Isfahan. Hij is getrouwd en heeft een zoontje.

8 Gevangen in Iran (2) Fariba Nazemian en Homayoun Shokoohi. Christelijk echtpaar. Zij werden allebei op 8 februari 2012 gearresteerd en zitten vast in Shiraz. Fariborz Parsi-Nejad. Christen met een moslimachtergrond. Gearresteerd op 2 maart 2012. Mehrdad Sajadi en Forough Dashtiani. Dit echtpaar werd op 24 mei 2012 gearresteerd en zit nog steeds gevangen. Mitra Zahmati. Mitra zat al meerdere keren vast. Eerst werd ze op kerstavond 2009 gearresteerd en gevangen gezet. Op 17 maart 2010 kwam ze vrij. In april 2011 pakten de autoriteiten haar weer op. Ze beschuldigden Mitra ervan lid te zijn van ‘illegale groepen’. In december 2011 kreeg ze tweeënhalf jaar cel.

9 Gevangen in Noord-Korea
Meer dan gevangenen worden vastgehouden in de Noord-Koreaanse strafkampen. Omstandigheden daar zijn onmenselijk. Er is te weinig te eten voor de gevangenen. Ze verrichten achttien uur per dag zware dwangarbeid. Zodra ouders opgepakt worden, moeten ook hun kinderen mee naar het strafkamp. Net als volwassenen, verrichten ook kinderen zware werkzaamheden. Veel kinderen sterven door lichamelijke uitputting, ziekte en ondervoeding. Bij het minste of geringste worden kinderen al geslagen of geschopt. Ze worden ook psychisch mishandeld. In strafkampen mogen christenen niet naar de hemel kijken en worden ze voortdurend uitgescholden en geslagen. Ze worden bestempeld als krankzinnig. Alleen door een wonder kan een christen levend uit een strafkamp komen. Het is moeilijk voor te stellen, maar toch komen er in het geheim Noord-Koreaanse christenen samen om Bijbelstudie te doen en God te aanbidden. Vaak weten zelfs hun eigen kinderen niet dat ze christen zijn en naar christelijke bijeenkomsten gaan. Gelovigen moeten op hun hoede zijn voor de geheime dienst, maar ook voor hun medeburgers. Bid om kracht en veiligheid.

10 Cambodja Dank voor al het werk dat in Cambodja gebeurt. Veel lokale mensen worden door MTI getraind zodat ze nu zelf leiding kunnen geven aan alle activiteiten. Een bijzonder project dat al weer 10 jaar draait is Freedom in Phnom-Penh. Er worden door dit project kinderen die lichamelijk of seksueel misbruikt zijn, door counseling en psychotherapie geholpen. Bid en dank voor Mom die opgegroeid is in een sloppenwijk en die zich goed ontwikkeld heeft en nu de supervisie heeft over het team in Phnom-Penh. Vanuit Nederland is familie Bos werkzaam in dit land en de familie Crezee die op de Logos Hope werkt, heeft daar ook nog een project lopen. Volgend jaar zal de Logos Hope hier een bezoek brengen. Bidt u mee voor alle voorbereidingen?

11 Somalië Jarenlang heeft de bevolking veel geweld meegemaakt en leefde ze onder zeer moeilijke omstandigheden. Er was voor hen weinig of geen hoop. Bid dat de positieve ontwikkelingen in dit land door zullen gaan. Bid voor de mensen die verlangen naar vrede. Deze zomer was in Nederland een conferentie voor christen Somaliërs. Velen van hen zijn nog heel jong in het geloof. Bijzonder is dat ze elkaar bemoedigen via een chatbox op het internet.

12 Jongerenwerk Dank en bid voor het werk onder jongeren waar OM medewerkers heel intensief bij betrokken zijn in Delft, Emmeloord en Lansingerland. Daarnaast is er natuurlijk ook TEENSTREET, het jaarlijkse tiener evenement.

13 Jongerenwerk Dank en bid voor het werk onder jongeren waar OM medewerkers heel intensief bij betrokken zijn in Delft, Emmeloord en Lansingerland. Daarnaast is er natuurlijk ook TEENSTREET, het jaarlijkse tiener evenement.

14 Logos Hope Bid voor het werk van de Logos Hope. In de afgelopen maanden zijn er veel technische voorbereidingen geweest om de generatoren in 2014 te vervangen. Blijf ook bidden voor voldoende gekwalificeerd technisch personeel wat hard nodig is, dit blijft een uitdaging.

15 Nieuwe zendingswerkers
Bid met ons mee dat de Heer nieuwe zendingswerkers blijft roepen om het evangelie te verspreiden in diverse landen. Bid dat ondanks de economische crisis mensen toch gehoorzaam willen zijn aan de roepstem van God om te gaan. Deze maand gaan er zes mensen vanuit OM weg naar diverse plekken in de wereld, bid voor een goede integratie in het land, plek waar zij terecht komen.

16 Zimbabwe Bid voor kerken in Afrika, die in hun eigen omgeving zorgen voor mensen met hiv of aids. Bijvoorbeeld in Hwange (Zimbabwe). Daar heeft een groepje kerkleden een kippenproject opgezet. Door de opbrengst kunnen vijf aidswezen naar school. Maar 52 andere kinderen wachten nog op hulp. Bid dat kerken in Zimbabwe manieren vinden om nog veel meer mensen te helpen. Bid voor de vele oma’s in Afrika, die zorgen voor hun kleinkinderen omdat die geen ouders meer hebben. Vaak zijn deze oma’s oud en arm en hebben ze nauwelijks een inkomen.

17 Oeganda Bid voor meisjes in Kigezi (Noordwest-Oeganda). Veel meisjes die hoger in de heuvels wonen, missen vaak lessen op school doordat ze water moeten halen, ver buiten het dorp. Ook worden ze bij het water halen vaak lastig gevallen door jongens. Dank voor het waterproject dat de Anglicaanse Kerk uitvoert in Kigezi. Dankzij dit project hebben mensen nu schoon water dicht bij huis. Meisjes kunnen gewoon naar school en er worden veel minder mensen (vooral kinderen) ziek, nu het drinkwater schoon is. Maar er zijn nog veel gemeenschappen die geen goede watervoorziening hebben. Bid om een zegen voor het project en voor de mensen die het uitvoeren, zodat veel nieuwe dorpen gaan delen in de zegen van schoon water.

18 Kenia Jongeren uit de sloppenwijken van Nairobi groeien vaak op in gebroken en instabiele gezinnen. Daardoor zijn ze emotioneel kwetsbaar en kunnen gemakkelijk verzeild raken in losse seksuele relaties. Dan lopen ze vaak een hiv-infectie op of raken zwanger. Via een project van Tear worden deze jongeren geholpen om de weg te vinden in hun leven. Dat gebeurt via lesprogramma’s op basisscholen en middelbare scholen. Deze ‘life skills’-lessen gaan over relaties; seksualiteit en hiv. Ze helpen jongeren te groeien in hun gevoel van eigenwaarde, en bewust keuzes te maken in hun leven. Bid dat door deze lessen veel jongeren gaan beseffen dat ze voor God heel veel waard zijn. Bid dat ze leren gezonde keuzes te maken op het gebied van relaties, waarbij ze hun toekomst open houden. Bid voor de ‘peer educators’. Dat zijn jongeren die binnen het worden ingezet om klasgenoten te helpen en een positief voorbeeld te geven aan hun medeleerlingen.

19 Nederland Bid voor.. Asielzoekers- Bid voor de duizenden vluchtelingen
zonder papieren, die niet in Nederland mogen blijven en niet terug kunnen. Politici - Bid voor wijsheid en inzicht om de juiste beslissingen te maken. Evangelisten- Bid dat hun werk veel vrucht mag dragen. Dank voor.. De Prayer Night & andere christelijke evenementen. De mogelijkheden die je hebt in Nederland. Bid dat jij het verschil zult maken in het leven van mensen die het veel minder hebben. Vrijheid in ons land.

20 Je omgeving Vrienden Bid voor..
Mensen in jouw omgeving die God niet kennen. Voor kerken in jouw woonplaats. Bid om wijsheid, ook voor de jeugdleiders. Mensen in jouw woonplaats van wie jij denkt dat ze zich buitengesloten voelen. Bid voor jouw vrienden die Gods nabijheid en troost nodig hebben. Bid voor elkaar, dat je elkaar mag stimuleren in het geloof. Bid voor een (h)echte vriendschap met Jezus, dat je mag doen wat Hij vraagt.. Dank.. Dat Hij jouw God is, ook als je leven moeilijk is. Vrienden

21 Act, Love, Walk "Er is aan jou mens gezegd wat goed is
je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God".


Download ppt "Vandaag bidden we voor jouw woonplaats, de kerk, de"

Verwante presentaties


Ads door Google