De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WENSEN LANCERING 25 MAART 2014. Joke Schauvliege Vlaams Minister van Cultuur  “Een initiatief als Het Lezerscollectief, dat hamert op leesbevordering.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WENSEN LANCERING 25 MAART 2014. Joke Schauvliege Vlaams Minister van Cultuur  “Een initiatief als Het Lezerscollectief, dat hamert op leesbevordering."— Transcript van de presentatie:

1 WENSEN LANCERING 25 MAART 2014

2 Joke Schauvliege Vlaams Minister van Cultuur  “Een initiatief als Het Lezerscollectief, dat hamert op leesbevordering en participatie, sluit perfect aan bij mijn beleid voor cultuureducatie. Ik hoop dat Het Lezerscollectief, naar het voorbeeld van The Reader Organisation, erin slaagt om boeken tot bij nog meer mensen te brengen en hen een breder venster op de wereld kan bieden.”

3 Jan Lauwereyns, peter van HET LEZERSCOLLECTIEF  Ik wens je veel succes met dit project, en wil maar even zeggen dat ik het een geweldig initiatief vind, op het scherp van de snee, waar kunst en wetenschap elkaar kunnen aansteken tot vooruit en verder, anders en/of beter --

4 Jan Lauwereyns, peter van HET LEZERSCOLLECTIEF  vanuit het inzicht dat de creativiteit geen éénrichtingsverkeer is, maar een wisselwerking tussen lezer en schrijver, waarbij elke lezer een schrijver is, en andersom. Het inzicht is niet nieuw, in academia speelt men er al 40 jaar mee, maar het bleef tot nog toe een abstract (ik zou bijna zelfs zeggen een 'dood') idee.

5 Jan Lauwereyns, peter van HET LEZERSCOLLECTIEF  De tijd (gesterkt door haar sociale media) is eindelijk rijp om het naar de voorgrond te halen: wie leest, die leeft. Lezen (en per uitbreiding elke vorm van betekenis zien, begrijpen, zingeven) is bewustzijn op haar best, par excellence, met volle intensiteit.

6 Jan Lauwereyns, peter van HET LEZERSCOLLECTIEF  Enfin, ik kan het ook makkelijk in negatieve vorm zetten: wie niet leest, is zot. (Helaas zijn er veel zotten.) (Misschien heeft onze tijd ook een Erasmus nodig, om een nieuwe Lof der Zotheid te schrijven, een prachtige ironische hulde aan het leven zonder lezen.)

7 Geert Vandenbossche Raad der Wijzen Het is de goede lezer die het goede boek maakt (Ralph Waldo Emerson) En het LEZERSCOLLECTIEF die het samen lezen tot een bron van vreugde en goedheid maakt PROFICIAT MET DE LANCERING

8 Koen Van Bockstal directeur Vlaams Fonds voor de Letteren  Een boek bevat de hele wereld.  Het "Lezerscollectief" biedt mensen via literatuur de kans om "zichzelf beter te kunnen lezen" en levert zo een bijdrage aan het Bruto Nationaal Geluk.  Met hartelijke groeten en succes voor de lancering op 25 maart

9 Veer Dusauchoit inhoudelijk directeur De Rode Antraciet  Veel succes gewenst!

10 Steve Maes Raad der Wijzen/ Directeur VormingPlus  Het lezerscollectief kan met haar voorleesproject een belangrijk initiatief worden. Het kan zorgen meer inclusie, voor meer cement tussen alle lagen van de bevolking. Vormingplus Gent-Eeklo wenst jullie veel engagement, toewijding en succes


Download ppt "WENSEN LANCERING 25 MAART 2014. Joke Schauvliege Vlaams Minister van Cultuur  “Een initiatief als Het Lezerscollectief, dat hamert op leesbevordering."

Verwante presentaties


Ads door Google