De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het gezicht van.. Visie Werkwijze Advieskosten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het gezicht van.. Visie Werkwijze Advieskosten"— Transcript van de presentatie:

1 Het gezicht van.. Visie Werkwijze Advieskosten
Kennismaking met & Het gezicht van.. Visie Werkwijze Advieskosten Hamersestraat 16, 6931 EX Westervoort ; Tel. 026 – Druk op ‘page down’ om verder te gaan.

2 Het gezicht van.. Bert Prent is het gezicht van Prent financiële diensten en Beekenoord HC. Bert is sinds 1983 actief als consulent financiële diensten . Zijn cliënten profiteren van zijn deskundigheid en analytisch inzicht. Kenmerkend voor Bert is dat hij financiële producten wantrouwt tot het tegendeel bewezen is. Cliënten die zijn adviezen ter harte namen, zijn niet bekocht met een woekerpolis met inteereffect en werden geen slachtoffer van DSB, Spaarbeleg, Koersplan, Legiolease enz.

3 Visie Een hypotheek is een noodzakelijk kwaad om een huis te kunnen kopen. Een noodzakelijk kwaad omdat het je geld kost. Addertjes onder het gras – en die zijn er - kunnen je nog meer geld kosten. Hypotheekverstrekkers willen je graag als klant. Ze willen de wereld wat mooier maken met een hypotheek van hun. Is het allemaal echt zo mooi ? Om te voorkomen dat je onprettig verrast wordt, is het belangrijk om de risico’s te kennen en te begrijpen. Het zijn de onbesproken risico’s die vervelend uitpakken. Hypotheekvoorwaarden zijn per definitie niet aantrekkelijk. Wat voor de één geen probleem is, kan een ander in verlegenheid brengen. Eénmaal getekend voor de verkeerde hypotheek, is de weg terug een dure aangelegenheid.

4 Werkwijze (1/3) Wat mag je verwachten van het advies? Bert zegt:
,,Bij het het helpen kiezen van de juiste hypotheek, wil ik me zo ver mogelijk in mijn cliënten inleven en rekening houden met een hele waslijst van ontwikkelingen die hun financieel welzijn positief of negatief kunnen beïnvloeden.’’ Om een paar voorbeelden te geven. Als de kinderen gaan studeren, blijft het dan allemaal nog betaalbaar? Of… Als de hypotheekrente-aftrek wegvalt, wat dan? Of… Kan de één blijven wonen als de ander komt te overlijden? Of…

5 Werkwijze (2/3) Bij Prent financiele diensten / Beekenoord HC word je objectief geïnformeerd. Dit gaat verder dan een onafhankelijk advies. Een onafhankelijk hypotheekadvies is beperkt tot die instellingen waar de adviseur een samen- werkingsverband mee heeft. Anders gezegd. ,, Het advies blijft beperkt tot de geldverstrekkers waar de adviseur hypotheekdealer van is.’’ Als een hypotheek buiten die samenwerkingsverbanden tegen betere voorwaarden kan worden verkregen, heeft een onafhankelijk adviseur er geen belang bij om je wijzer te maken dan je bent. ( Voorbeeld: Als een onafhankelijk adviseur ‘dealer’ is van de RABO-bank, ING en SNS, maar de ABN- AMRO heeft op dat moment voor jou een betere hypotheek, dan moet je dat toch zelf uitvinden.) Op de weegschaal van het objectief advies worden alle hypotheken gewogen en heb je pas echt zekerheid dat je de hypotheek geadviseerd wordt die het beste bij je past.

6 Werkwijze (3/3) Wanneer het advies wordt omgezet in hypotheekaanvraag…
Bert heeft als objectief adviserend consulent geen samenwerkingsovereenkomsten met financiële instellingen. De opzet is om je zoveel mogelijk vrijheid en keuze te bieden naar wat je zelf prettig vindt. Er zijn verschillende mogelijkheden. Wij kunnen je in contact brengen met een adviseur die de hypotheekaanvraag voor je regelt. Of.. je kent zelf iemand die de aanvraag voor je kan verzorgen. Of.. als je dat prettiger vindt, kan Bert de hypotheekaanvraag in beheer nemen. Dit houdt in dat de aanvraag door een andere adviseur wordt verzorgd, maar Bert houdt dan wel toezicht op de kwaliteit en voortgang van de aanvraagprocedure. Bovendien blijft Bert dan ook jouw vaste contactpersoon. Met een objectief advies heb je gewoon meer keus.

7 Advieskosten Prent financiele diensten / Beekenoord HC ontvangt voor haar werkzaamheden geen vergoeding van de hypotheekinstellingen. De werkzaamheden die voor je verrichten brengen we bij jou in rekening. Hoeveel dat precies is, kan je zelf bepalen met behulp van de menukaart op de homepage van deze website. Voordat je op de menukaart alle hypotheekvormen gaat aanvinken en de adviesprijs torenhoog ziet worden, is het volgende van belang om te weten. Bij de gratis kennismaking wordt gekeken hoeveel je van hypotheken af weet. Zonodig word je bijgepraat tot Je genoeg verstand van hypotheken hebt om te weten waar je voorkeur ligt. Alleen die voorkeur vink je aan en zo houd je het advies betaalbaar. Voorbeeld. (Het meest voorkomend) Nadat de verschillen tussen de hypotheekvormen zijn uitgelegd, twijfel je tussen een bankspaarhypotheek en een annuïtaire hypotheek. Daarnaast wil je advies over een overlijdensrisicoverzekering en een aanvul- lende inkomensverzekering bij werkloosheid. Boven op het basistarief van € 694,- betaal je € 90,- voor advies over de annuïtaire hypotheek, € 238,- voor advies over de bankspaarhypotheek, € 180,- voor advies over de inkomensverzekering en € 159,- voor advies over de overlijdensrisicoverzekering. Voor het complete advies betaal je dan € 1.361,- Vervolgens wil je een annuïtaire hypotheek aanvragen met een overlijdensrisicoverzekering. De inkomensverzekering laat je voor wat het is. Voor het aanvragen van de genoemde onderdelen betaal je bovenop de advieskosten € 818,- Totaal betaal je € 2.179,-

8 Ten slotte. Kom eens kennismaken. De kennismaking is gratis.
Mijn taak is dat ik als objectief adviserend deskundige met je meedenk en over je schouder meekijk om te voorkomen dat je met de verkeerde- of een onnodig dure hypotheek naar huis gaat. Kom eens kennismaken De kennismaking is gratis. Je krijgt zo een betere indruk van mij en mijn werkwijze. Ik beantwoord graag je vragen en kijk tevens hoeveel je kunt lenen en met welke hypotheeklasten je rekening moet houden. Als de kennismaking je goed bevalt en je wilt van mijn diensten gebruik maken, ontstaan er over en weer rechten en plichten. Als de kennismaking niet aan je verwachtingen voldoet, nemen we afscheid van elkaar zonder dat het je geld kost. En.. Als je wat meer tijd nodig hebt om een goede indruk te krijgen, is het tweede bezoek ook kostenloos ! Langs komen? Graag. Maak wel even een afspraak . ( of aan ) Met vriendelijke groet, Bert Prent Consulent financiële diensten.


Download ppt "Het gezicht van.. Visie Werkwijze Advieskosten"

Verwante presentaties


Ads door Google