De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ik houd mijn spreekbeurt over:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ik houd mijn spreekbeurt over:"— Transcript van de presentatie:

1 Ik houd mijn spreekbeurt over:
Typen

2 HELP, EEN SPREEKBEURT Oh jeetje, je moet een spreekbeurt geven voor de klas! Welk onderwerp moet je kiezen en waar ga je dan allemaal over praten? Wat dacht je van een spreekbeurt over typen? Het is een leuk onderwerp en je klasgenootjes hebben er nog iets aan ook! Wij helpen je een klein beetje op weg bij het maken van een goede spreekbeurt over typen.

3 Een goede spreekbeurt Voor een goede spreekbeurt moet je het volgende doen: • Deel je spreekbeurt op in verschillende hoofdstukjes. • Schrijf wat je wilt vertellen in korte zinnen op een papiertje. • Oefen voor een spiegel of voor papa, mama, broertje, zusje, opa of oma. • Maak een mooie PowerPoint bij je spreekbeurt. • Neem iets mee wat je kunt laten zien.

4 Een mooie achtergrond Kies een leuk achtergrondplaatje. Dit kun je doen door met de rechtermuisknop te klikken op deze dia en dan klikken op achtergrond opmaken. Bij opvulling met figuur of bitmappatroon kun je op ‘bestand..’ drukken. Daar kun je een plaatje dat je hebt uitgekozen aanklikken. Let op dat je plaatje niet te druk is. Je wilt natuurlijk nog wel iets van de letters kunnen lezen! Als je het plaatje hebt gekozen, klik dan in het menu op ‘overal toepassen’ Uiteraard mag je ook de tekst uit deze Powerpoint weghalen en dezelfde achtergrond gebruiken.

5 Plaatjes Gebruik leuke plaatjes in je PowerPoint. Bijvoorbeeld:
Typemachines blablabla… plaatje Plaatje van internet Als je bijvoorbeeld op Google naar plaatjes zoekt, klik dan een plaatje dat je wilt gebruiken aan. Druk op de rechtermuisknop en dan op ‘afbeelding opslaan als’. Plaatje van je computer Linksboven in het scherm klik je op ‘invoegen’ en dan op ‘afbeelding’. Nu kun je plaatje kiezen die je op je computer hebt staan.

6 Een filmpje gebruiken Je kan in je PowerPoint ook een filmpje plaatsen. Eindig hier bijvoorbeeld je spreekbeurt mee af! Filmpje van internet Kopieer in je internetbrowsers de hele website (dus zoals hieronder). Ga terug naar je PowerPoint. Ga naar ‘invoegen’ en klik dan op ‘Hyperlink’. Hier plak je het hele adres. Voorbeeld: Als je nu je presentatie hebt opgestart, kun je op de link klikken.

7 Wat ga ik vandaag vertellen?
Deel je spreekbeurt op in kleine hoofdstukjes. Deze kun je ook op de eerste slide laten zien. Dan weet de klas alvast een beetje wat je allemaal gaat vertellen. Bijvoorbeeld: Waarom heb ik voor het onderwerp typen gekozen? Wie heeft typen uitgevonden? Waar typten ze vroeger mee? Hoe heb ik blind leren typen? Soorten typecursussen Hoe typen ze in de toekomst?

8 Informatie zoeken • Om je heen zijn er heel veel mensen die allemaal wel eens iets getypt hebben. Je vader en moeder hebben misschien nog wel leren typen op een typemachine. Misschien weten ze nog iets interessants om te gebruiken in je spreekbeurt. • Vraag eens aan je opa of oma hoe zij vroeger hebben leren typen. Misschien hebben zij nog een oude typemachine op zolder staan? • Op het internet is veel te vinden over blind leren typen. Op de volgende dia zie je een aantal leuke wist-je-datjes met linkjes naar websites waar je meer informatie kunt vinden. Je kan zelf nog meer zoeken op bijvoorbeeld of kijk eens op de funpagina van voor meer informatie.

9 Wist-je-dat.. • Blind typen het snelst gaat met tien vingers?
Lees meer hierover op: • Typen vroeger ‘machineschrijven’ genoemd werd? Lees meer hierover op: • Je in 1917 al een diploma kon halen voor leren ‘machineschrijven’ Lees meer hierover op: • Ze vroeger op muziek leerden typen? Probeer dit maar eens met je klas! Het filmpje: • Er vroeger machineschrijfwedstrijden werden gehouden en dat, dat een verschrikkelijke herrie maakte? Het filmpje:

10 Leuk weetje! Het geheime wapen van de Britten: Dyslexie
De beste codebrekers bij de Britse geheime dienst hebben van hun 'handicap' hun grote voordeel gemaakt. Ze zijn geen ster in lezen, maar geheime codes breken kunnen ze wel. Tot groot genoegen van de Britse geheime dienst. Door hun dyslexie zien de codebrekers van de Britse geheime dienst dingen die anderen niet zien. Een woordvoerder van de 'afluisteraars' van de Government Communications Headquarters (GCHQ) zegt tegen de Daily Mail dat medewerkers met dyslexie beter zijn in het oplossen van complexe problemen. De codebrekers en -makers van de GCHQ spelen een grote rol in de strijd tegen cyberaanvallen. De inlichtingendienst kwam onlangs in het nieuws toen klokkenluider Edward Snowden bekendmaakte dat de organisatie massaal Britten afluistert via Amerikaanse inlichtingendiensten.

11 Tips: Oefen je spreekbeurt voor de spiegel of voor je vader, moeder, opa of oma. Als je bang bent dat je, je tekst vergeet, schrijf dan belangrijke woorden of zinnetjes op een papiertje en houd die vast tijdens je spreekbeurt. Kun je af en toe even spieken! Als je het eng vindt om je klasgenootjes aan te kijken, kijk dan nét over ze heen. Dan lijkt het toch dat je ze aan kijkt. Je kunt je spreekbeurt afsluiten met een leuk filmpje. Neem een toetsenbord of laptop mee om de QWERTY indeling te laten zien. Of neem een ouderwetse typemachine mee naar school. Wil je nog meer handige informatie, download dan ons PDF bestand over spreekbeurten van de typeopleiding.nl website. Vraag bij ons flyers of buttons, om aan je klasgenootjes uit te delen. Bel hiervoor naar of stuur een met je adresgegevens naar

12 Succes met je spreekbeurt!
Wil je jouw spreekbeurt over typen delen op onze website? Stuur dan je PowerPoint of een filmpje van je spreekbeurt op naar:


Download ppt "Ik houd mijn spreekbeurt over:"

Verwante presentaties


Ads door Google