De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VZW Taalfabet. Doelstellingen van vzw Taalfabet  Taalfabet is een opvangcentrum voor jongeren. We willen jongeren met zowel geestelijke als materiële.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VZW Taalfabet. Doelstellingen van vzw Taalfabet  Taalfabet is een opvangcentrum voor jongeren. We willen jongeren met zowel geestelijke als materiële."— Transcript van de presentatie:

1 VZW Taalfabet

2 Doelstellingen van vzw Taalfabet  Taalfabet is een opvangcentrum voor jongeren. We willen jongeren met zowel geestelijke als materiële noden kansen geven.  Wij willen jongeren een TAFEL en een BED geven. Zo wordt Taalfabet een thuis.  TAALfabet geeft jongeren ook steun om hun gevoelens te verwoorden. Jongeren mogen de taal van hun hart spreken zonder dat woorden gewikt en gewogen worden.  In TaALFABET is voor de jongeren alles bespreekbaar. Onze begeleiding is intensief en aangepast aan de steeds veranderende situaties. Toch proberen we jongeren een vaste structuur te geven zodat de jongeren rustig alles op een rijtje kunnen zetten.

3 Hoe proberen we dit te realiseren? 3 huizen BorsbeekWijnegem Wommelgem

4 Borsbeek Hier verblijven 9 jongeren in een leefgroep voor een langere periode

5 Wommelgem In het opvangcentrum in Wommelgem verblijven 10 jongeren in een leefgroep in studiovorm.

6 Wijnegem Het L okaal O pvang I nitiatief begeleidt 10 niet–begeleide buitenlandse minderjarigen, jongens en meisjes, tussen 15 en 18 jaar. Ze hebben al dan niet een asielprocedure lopen.

7 Hoe geraken jongeren bij VZW Taalfabet? VZW Taalfabet OCMW’s Crisiscentra of andere VZW’s / CAW’s Fedasil eigen initiatief ziekenhuizen MPIbijzondere jeugdzorg

8 Financieel Financiële middelen subsidiessponsors/giftenSportpaleis / Werchter

9 Het vakantiehuis in Chimay Geïnteresseerd om eens rustig te ontspannen met een vriendengroep? lepoteau@taalfabet.be

10 Werking Sportpaleis / Lotto-Arena Wil je eens mee komen helpen? tv@taalfabet.be

11 Rotaract Antwerpen Brabo • We willen onze jongeren zelfstandigheid aanleren. • Ook het vervoer, moeten ze zelf regelen. (trein, bus, fiets,…) Van een bedrijf hebben we 40 bedrijfsfietsen gekregen. • Het bedrag van Rotaract wordt gebruikt om de fietsen te onderhouden of “verkeersklaar” te maken. • Onze jongeren kunnen dan een fiets huren om zo mobieler te zijn.

12 Meer info! www.taalfabet.be


Download ppt "VZW Taalfabet. Doelstellingen van vzw Taalfabet  Taalfabet is een opvangcentrum voor jongeren. We willen jongeren met zowel geestelijke als materiële."

Verwante presentaties


Ads door Google