De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ONDERWIJSKUNDIG ONTWERP

Verwante presentaties


Presentatie over: "ONDERWIJSKUNDIG ONTWERP"— Transcript van de presentatie:

1 ONDERWIJSKUNDIG ONTWERP
Rosseau Petra

2 Workshops voor kleuters omtrent straatkinderen en de mobiele school

3 MOTIVATIE Droom je school: 5000€ voor de mobiele school
Schoolproject in ‘De Buurt’ in januari 2010 Startdag op 12/1/’10 met workshops Weinig aanbod voor kleuters Aanvullend aanbod ontwerpen

4 ONDERNOMEN STAPPEN Website mobiele school (visie)
Gesprekken met de kleuterbegeleiders. Gesprekken met de andere begeleiders. Onderdompeling in de kleuterwereld (via boeken, tv-klasse, ...) Bezoek aan de mobiele school (voorleggen workshops, foto’s selecteren, kennismaking met het materiaal, afspraken maken)

5 ONDERNOMEN STAPPEN Fotomateriaal van workshop 1 uittesten met kleuters
4 workshops uitschrijven en meegeven met 10 ouderparen. Commentaar van ouders verwerken.

6 HET PRODUCT 4 workshops voor kleuters (4 en 5 jarigen)
Elke workshop wordt ingeleid met een puzzel en een verhaal. In elke workshop ligt de focus op een ander aspect van het leven als straatkind.

7 WORKSHOP 1

8 WORKSHOP 1 Verhaal van Teresa (kind dat op straat terecht komt)
Inleidende workshop Memoryspel Verschillende situaties waarin straatkinderen zich bevinden. Koppeling met emoties (bang-boos-blij-verdrietig)

9 WORKSHOP 1

10 WORKSHOP 2

11 WORKSHOP 2 Verhaal van Pedro (schoenenpoetser)
De kinderen gaan zelf ook schoenen poetsen om hun middagmaal mee te betalen De schoenen die ze zullen poetsen moeten ze zelf meebrengen. Per schoen of per paar gepoetste schoenen ontvangen ze een muntstuk. Het middagmaal blijft sober, ook voor diegenen die voldoende geld verzameld hebben.

12 WORKSHOP 2 Praatplaat: andere werkjes van straatkinderen

13 WORKSHOP 3

14 WORKSHOP 3 Verhaal van johny Ronaldo (kind dat weinig kan omdat men niet met hem bezig is.) De kinderen maken uit afval (wegwerpmateriaal) dingen die Johny Ronaldo nodig heeft (huis, speelgoed, bedje) De kinderen krijgen foto’s te zien van speelgoed dat straatkinderen gemaakt hebben. Ze kunnen (samen met oudere kinderen) proberen om dat speelgoed ook te maken.

15 WORKSHOP 4

16 WORKSHOP 4 Verhaal van Michaël (kan nauwelijks schrijven omdat hij nooit naar school ging) Kleuters kunnen ook nog niet schrijven. Sommige kleuters kunnen wel al hun naam schrijven. Kennismaking met de mobiele school. Uitproberen van oefeningen op schrijfmotoriek. Naam schrijven op de speelplaats met stoepkrijt (link met stoepkrijtactie van de mobiele school)


Download ppt "ONDERWIJSKUNDIG ONTWERP"

Verwante presentaties


Ads door Google