De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM OP MBO AMERSFOORT!

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM OP MBO AMERSFOORT!"— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM OP MBO AMERSFOORT!

2 Programma Kennismaken; Opbouw opleidingen; Het 1e jaar; Praktische informative; Start nieuwe schooljaar

3 Globale opbouw opleidingen Opbouw Opleidingen
Van basisjaar tot uitstroomprofiel: Pedagogisch Werk Onderwijsassistent, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Sociaal Werk Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, Sociaal Cultureel Werk Maatschappelijke Zorg Persoonlijk begeleider: Geestelijke Gezondheidzorg, Specifieke Doelgroepen, Gehandicaptenzorg of Thuisbegeleider

4 Varianten in opleiding
Heb je interesse in tweetalige opleiding? Onderwijsassistent of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Ester van Dam: Heb je interesse om de opleiding Onderwijsassistent versneld te doen? Anke Slob:

5 Varianten in opleiding
Wil je je opleiding in een onderwijsbedrijf volgen? En heb je interesse in de kinderopvang? Dat kan met de opleiding: Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Je doet een voltijd opleiding in de praktijk. Plekkey Amersfoort, Marijke Meems Knijntje-Zippies Soest, Karin Koornwinder

6 Programma Jaar 1

7 Leerlijnen Alle modules die je aangeboden krijgt, zijn onder te verdelen in de vier leerlijnen: IK: “Welzijnswerk is mensenwerk. Als je met mensen gaat werken, moet je goed weten wie je bent, wat je kunt en waar je aandachtspunten liggen, want: Jij bent het instrument in het werken met mensen” Beroep: Je krijgt allerlei onderwerpen die met het uitoefenen van jouw aanstaande beroep te maken hebben Mens: Hoe en waarom doet iemand iets? Wat heeft bepaald gedrag met een ontwikkelingsfase te maken Kwaliteit:In deze leerlijn ga je ontdekken wat kwaliteit nou precies is en hoe je kwaliteit kan aanbrengen in je werkzaamheden, zowel op school als later in de praktijk

8 Programma eerste jaar Programma Jaar 1
Een greep uit het eerste leerjaar (bestaande uit 4 periodes): Studieloopbaanbegeleiding Ontwikkelingspsychologie Omgangskunde Anatomie en fysiologie Creatieve vaardigheden Observeren en rapporteren Methodiek Sport en bewegen Vaardighedentraining op uitstroom Nederlands, Engels, Rekenen en Burgerschap

9 Studie loopbaanbegeleiding
Rode draad in de opleiding. Drie SLB-er’s per klas, iedereen krijgt zijn of haar eigen SLB-docent. Tijdens de wekelijke SLB-les bespreek je je loopbaanontwikkeling en beroepsvaardigheden Bijv. feedback geven, gespreksvaardigheden, reflectievaardigheden, omgaan met kritiek en zelfsturende vaardigheden Namen slb’ers: Stel jullie zelf even voor. In het eerste jaar houd je dezelfde klas. Daarna splitsen jullie je op in je eigen vakgroep. Het kan dan gebeuren dat je daarna andere slb’ers toegewezen gaat krijgen. Er staat 2 of 3 docenten op 1 klas. De klas wordt daarna verdeeld tussen de slb’ers. Deze persoon is het aanspreekpunt voor jou opleiding. In het rooster komt slb en de ander en ik te staan. Dit zijn 2 vakken die je krijgt van je slb’er. Dit is het contact moment tussen slb’er en student en wordt er gewerkt aan jouw ontwikkeling. Contact tussen slb’er en student kan plaats vinden via de lessen, via de mobiele telefoon(onder werkuren) en via de mail. Zowel voor prive zaken, stage en school bezigheden is jouw slb’er het aanspreekpunt.

10 Nederlands, Engels, Rekenen en Keuzedelen
Nederlands en Engels: combinatie schoolexamens en centrale examens Rekenen – rekentoets Keuzedelen zijn verdiepend, verbredend of ter voorbereiding op HBO.

11 BPV beroepspraktijkvorming
BPV = stage 1e jaar : PW, OA, MZ en SCW 2e helft 1e jaar BPV SMD geen BPV Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stage, we helpen je daarbij.

12 Praktische Informatie

13 EDUARTE Het leerlingvolgsysteem Rooster Presentieregistratie
Gesprekken Resultaten

14 LESROOSTER Iedere periode (10 weken) krijg je een nieuw rooster
Soms kan er ook tussendoor wat veranderen, zoals verandering van lokaal of wijziging van lestijd. Check iedere dag je lesrooster. Rooster vind je op Eduarte (wordt tijdens de introductie uitgelegd) Iedere periode krijgen studenten andere roosters. Het kan dus ook zijn dat er vakken afgaan of juist bijkomen. De afkortingen krijgen jullie te horen in de introductieweek van 3 september. Het rooster moet je elke dag even in de gaten houden, want het kan ook zijn dat er lokaal wijzigingen zijn.

15 Grip op aanwezigheid Grip op Verzuim
Verzuim is een signaal en vraagt om direct en persoonlijk contact. Samenwerking met gemeente en leerplicht. Tijdens de introductie hoor je hoe en wanneer je je ziek moet melden.  Bij jonger dan 18 moet een ouder/verzorger de student ziekmelden. Extra informatie:

16 Studentendienstverlening (SDV)
Heb je extra hulp nodig? Dan is Studentendienstverlening (SDV) er voor jou! Studentenadviseurs I4U, bij keuzeverandering opleiding Pitstop, hulp bij studieproblemen School maatschappelijk werk Faalangsttraining Financieel steunpunt

17 Onderwijsovereenkomst (OOK)
Alleen met een ondertekende onderwijsovereenkomst (OOK) kun je starten met je MBO-opleiding Deze OOK krijg je opgestuurd. Jonger dan 18 jaar? Ouders moeten de OOK ondertekenen. Lever je cijferlijst, diploma’s en eventuele dyslexieverklaring z.s.m. in bij de studentenadministratie (balie beneden)

18 Ouders/Verzorgers Ouderavond oktober 2019
2 x spreekuuravond per jaar (10-minuten gesprek Contactpersoon is de SLB-er

19 Start nieuwe schooljaar

20 Startdag Het Introductieprogramma start op maandag 9 september 2019
Via je rooster kun je kijken hoe laat jij begint en in welk lokaal jij dan moet zijn Neem alvast pen, papier, laptop en een agenda mee De lessen starten op maandag 9 september. Studenten kunnen de vrijdag daarvoor hun rooster vinden op de roosterwebsite. OP EDUARTE Hierop staat hoe laat zij beginnen en in welk lokaal. Om deel te kunnen nemen aan de lessen is het handig dat de studenten pen en papier mee hebben en een agenda. Eventueel als dat al lukt een laptop omdat wij hier veel mee werken en gebruik maken van digitale boeken.

21 Communicatie De communicatie over de leermiddelenlijst, het activeren van je schoolaccount, de introductie e.d. gaat allemaal digitaal. Het is daarom erg belangrijk om je schoolaccount direct te activeren. via dit account ontvang je alle belangrijke informatie. Je kunt de informatie ook vinden op de website van de School voor Welzijn. Deze presentatie komt daar ook op te staan.

22 Leermiddelenlijst De leermiddelenlijst met daarin de boeken, readers en andere benodigdheden die nodig zijn voor het volgen van de opleiding kun je vinden bij Studers. Boekenlijst digitaal bestellen met je schoolaccount. Deze week krijgen je een mail met uitleg hoe je je schoolaccount kunt activeren. Bij deze mail zit ook een flyer met uitleg hoe je de leermiddelen kunt bestellen Je ziet op de lijst ook kosten staan, die later door school worden gefactureerd, zoals bv. licentie EHBO We werken ook met digitale boeken, een laptop is daarbij nodig.

23 Contactpersonen Heb je naderhand nog vragen?
Teamleiders van de opleiding: Gezina van der Kolk Jacqueline Kranenburg

24 Vragen


Download ppt "WELKOM OP MBO AMERSFOORT!"

Verwante presentaties


Ads door Google