De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM OP MBO AMERSFOORT!

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM OP MBO AMERSFOORT!"— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM OP MBO AMERSFOORT!
SCHOOL VOOR GEZONDHEIDZORG EN WELZIJN

2 PROGRAMMA Voorstellen slb’ers Praktische informatie
Vooruitblik introductiedagen Afsluiting 20.00uur

3 KLAS LEERJAAR 1. Studieloopbaanbegeleiding (SLB) Je krijgt als klas twee of drie slb-ers, iedereen krijgt zijn of haar eigen slb docent. (studieloopbaanbegeleiding) Tijdens de wekelijkse slb-en de ander en ik momenten bespreek je samen met je slb-er en je loopbaan(ontwikkeling) Dit heeft betrekking op alle (beroeps)bezigheden in zowel privé, school en het werkveld. In het eerste leerjaar houd je dezelfde klas.

4 COMMUNICATIE De communicatie over de leermiddelenlijst, het activeren van je schoolaccount, de introductie e.d. gaat allemaal digitaal. Het is daarom erg belangrijk om je schoolaccount direct te activeren. Je hebt hierover een mail ontvangen. via dit account ontvang je alle belangrijke informatie. Je kunt de informatie ook vinden op de website van de School voor Gezondheidszorg.

5 LEERMIDDELENLIJST De leermiddelenlijst met daarin de boeken, readers en andere benodigdheden die nodig zijn voor het volgen van de opleiding kun je vinden bij Studers. Boekenlijst digitaal bestellen met je schoolaccount. Binnenkort krijg je een mail met uitleg hoe je je schoolaccount kunt activeren. Bij deze mail zit ook een flyer met uitleg hoe je de leermiddelen kunt bestellen Je ziet op de lijst ook kosten staan, die later door school worden gefactureerd, zoals bv. licentie EHBO We werken ook met digitale boeken, een laptop is daarbij nodig.

6 STARTDAG / EERSTE LESDAG
Het introductieprogramma start op maandag 9 september De lessen beginnen op maandag 16 september, Via Eduarte of de website kun je kijken hoe laat jij deze dag begint en in welk lokaal jij dan moet zijn Neem alvast pen, papier, laptop en een agenda mee

7 Globale opbouw opleidingen
Van basisjaar tot uitstroomprofiel: - Tandartsassistent Doktersassistent Apothekersassistent MBO Verpleegkundige

8 Leerlijnen LEERLIJNEN
Alle modules die je aangeboden krijgt, zijn onder te verdelen in de vier leerlijnen: IK: “Welzijnswerk is mensenwerk. Als je met mensen gaat werken, moet je goed weten wie je bent, wat je kunt en waar je aandachtspunten liggen, want: Jij bent het instrument in het werken met mensen” Beroep: Je krijgt allerlei onderwerpen die met het uitoefenen van jouw aanstaande beroep te maken hebben Mens: Hoe en waarom doet iemand iets? Wat heeft bepaald gedrag met een ontwikkelingsfase te maken Kwaliteit:In deze leerlijn ga je ontdekken wat kwaliteit nou precies is en hoe je kwaliteit kan aanbrengen in je werkzaamheden, zowel op school als later in de praktijk

9 Programma eerste jaar PROGRAMMA EERSTE JAAR
Een greep uit het eerste leerjaar : Studieloopbaanbegeleiding Plannen van zorg Telefoontraining Anatomie en fysiologie Administratie Omgangskunde Sport en bewegen Verpleegtechnische handelingen Drama of Crea Nederlands, Engels, Rekenen (NER) Beroepspraktijkvorming (BPV)

10 NEDERLANDS, ENGELS, REKENEN EN KEUZEDELEN
Nederlands en Engels: combinatie schoolexamens en centrale examens Rekenen – rekentoets Keuzedelen zijn verdiepend, verbredend of ter voorbereiding op HBO. Per opleiding kies je uit een paar keuzemogelijkheden.

11 EduArte EDUARTE https://mboa.educus.nl Het leerlingvolgsysteem
Presentieregistratie Gesprekken Resultaten Rooster

12 Grip op aanwezigheid GRIP OP VERZUIM
Verzuim is een signaal en vraagt om direct en persoonlijk contact. Samenwerking met gemeente en leerplicht. Tijdens de introductie hoor je hoe en wanneer je je ziek moet melden.  Bij jonger dan 18 moet een ouder/verzorger de student ziekmelden. Extra informatie:

13 Studentendienstverlening
Heb je een beetje extra hulp nodig? Dan is Studentendienstverlening (SDV) er voor jou! Studentenadviseurs I4U, bij keuzeverandering opleiding Pitstop, hulp bij studieproblemen School maatschappelijk werk Remedial teaching Financieel steunpunt

14 de OOK! DE OOK ! Alleen met een ondertekende onderwijsovereenkomst (OOK) kun je starten met je MBO-opleiding Jonger dan 18 jaar? Ouders moeten de OOK ondertekenen Lever je cijferlijst, diploma’s en eventuele dyslexieverklaring z.s.m. in bij de studentenadministratie (balie)

15 VRAGEN??


Download ppt "WELKOM OP MBO AMERSFOORT!"

Verwante presentaties


Ads door Google