De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sociale Vaardigheden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sociale Vaardigheden."— Transcript van de presentatie:

1 Sociale Vaardigheden

2 Programma Hoe zit je er bij vandaag? Lesdoel 21st century skills
Sociale vaardigheden Communicatie Kahoot: sociale vaardigheden Evaluatie lesdoel Volgende les & afsluiting

3 Hoe zit je er bij vandaag?
Hoe gaat het met je in het algemeen? Dat kan betrekking hebben op privé of school. Je mag je antwoord toelichten, het hoeft niet… Rood: ik zit er niet lekker bij, want… Oranje: ik zit er redelijk bij, want… Groen: ik zit er goed bij, want…

4 Lesdoel Na deze les kun je in eigen woorden uitleggen wat sociale vaardigheden zijn. Na deze les kun je in eigen woorden vertellen wat het doel is van sociale vaardigheden.

5 filmpje - 21st century skills

6 21st century skills: een verzamelterm voor een aantal algemene competenties die belangrijk zijn in de huidige samenleving. 

7 Uitdeelexemplaar!

8 Wat zijn sociale vaardigheden?
Definitie van sociale vaardigheden: De vaardigheid om goed met je medemensen om te kunnen gaan.

9 Waar denk je aan bij sociale vaardigheden?
Woordspin! Waar denk je aan bij sociale vaardigheden?

10 Doel van sociale vaardigheden
Sociale vaardigheden zijn noodzakelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relatie. Sociale vaardigheden onmisbaar bij een goede samenwerking.

11 Voorbeelden van sociale vaardigheden
Luisteren Iets uitleggen Vragen stellen Controleren of de ander je begrijpt Controleren of jij de ander begrijpt Vriendelijk overkomen Interesse tonen in de ander De ander willen helpen Zeggen waar je het niet mee eens bent Spreken in een groep Iemand een compliment geven Een conflict oplossen

12 Communicatie! Alles is communicatie!

13 Wat is een zender en een ontvanger?
Stel je voor dat je een gesprek voert met een studiegenoot. Jij stelt een vraag: “Hoe laat beginnen de lessen morgen?” Jouw studiegenoot antwoord: “Om half negen.” - Wie is de zender? - Wie is de ontvanger?

14 Wat is een zender en een ontvanger?
Stel je voor dat je een gesprek voert met een studiegenoot. Jij stelt een vraag: “Hoe laat beginnen de lessen morgen?” Jouw studiegenoot antwoord: “Om half negen.” - Wie is de zender? Dat ben jij! - Wie is de ontvanger? Dat is jouw studiegenoot!

15 Inhouds- en betrekkingsniveau
Inhoudsniveau: dat is de letterlijke inhoud van de boodschap Bijvoorbeeld: “De deur staat open en dat hoort niet.” Betrekkingsniveau: dat gaat over hoe de boodschap wordt opgevat (geïnterpreteerd) Bijvoorbeeld: “Nou Moniek, de deur staat volgens mij nog open en dat hoort hier geloof ik niet.”

16 Sociale vaardigheden

17 Evaluatie Lesdoel Na deze les kun je in eigen woorden uitleggen wat sociale vaardigheden zijn Na deze les kun je in eigen woorden vertellen wat het doel is van sociale vaardigheden

18 Volgende week: waarden en normen!
Bedankt! Volgende week: waarden en normen!

19 Bronnen Didactief Online. (2016, 18 oktober). Intelligentie kun je leren [Foto]. Geraadpleegd van Ebbens, S., & Ettekoven, S. (2009). Samenwerkend leren. Groningen/Houten, Nederland: Noordhoff. Encyclo.nl. (z.d.). Nederlandse Encyclopedie. Geraadpleegd van Mens en Samenleving. (z.d.). Sociale Vaardigheden. Geraadpleegd van samenleving.infonu.nl/communicatie/72145-sociale-vaardigheden.html Remmerswaal, J. (2007). Begeleiden van groepen, Groepsdynamica in de praktijk (2e ed.). Houten, Nederland: Bohn Stafleu van Loghum. ThiemeMeulenhoff. (z.d.). 21st century skills [Poster]. Geraadpleegd van Voorwinden, R. (2016, 6 september). Nieuw model 21e eeuwse vaardigheden [Artikel & foto]. Geraadpleegd van


Download ppt "Sociale Vaardigheden."

Verwante presentaties


Ads door Google