De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PK-INTERVAL SYSTEEM KVC – WCB SEIZOEN VERSIE

Verwante presentaties


Presentatie over: "PK-INTERVAL SYSTEEM KVC – WCB SEIZOEN VERSIE"— Transcript van de presentatie:

1 PK-INTERVAL SYSTEEM KVC – WCB SEIZOEN 2019-2020 VERSIE 15-06-2019
PK-INTERVAL SYSTEEM VERSIE BLAUW: AANPASSINGEN/CORRECTIES

2 KVC – WCB SEIZOEN DE belangrijkste uitgangspunten VOOR invoer van HET PK INTERVALSYSTEEM: Stimuleren van deelname AAN PK. PK-deelname voor Iedereen toegankelijker maken: Spelers met een gemiddelde aan de onderkant van de klasse doen niet meer mee aangezien men veelal bij voorbaat kansloos is, doordat de bANDBREEDTE IN DE KLASSE (te) GROOT is. Open toernooien worden vrijwel allemaal georganiseerd op basis van speelsterkte. Het aantal te maken caramboles is hierbij afhankelijk van het gemiddelde. De deelname AAN DEZE TOERNOOIEN is beduidend groter dan aan de pk’s. In De teamcompetitie wordt ook op basis van speelsterkte gespeeld. Bij het dagbiljarten wordt al jaren zowel in de competitie als PK naar tevredenheid met interval gespeeld. Verlichting van de wedstrijdkalender, Doordat er minder voorwedstrijden en finales gespeeld hoeven te worden.

3 KVC – WCB SEIZOEN Pk-klassen indeling m.i.v. SEIZOEN (IMPERATIEF/DISTRICTOVERSTIJGEND) SPELSOORT KLASSE VAN   TOT TE MAKEN CARAMBOLES libre-klein vierde 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK libre-klein derde 1, , INTERVAL VW-DF-GF-NK libre-klein tweede 2, , INTERVAL VW-DF-GF-NK libre-klein eerste 4, , INTERVAL VW-DF-GF-NK libre-klein hoofd 7, , vast VW-GF-NK libre klein dames 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK bandstoten-klein derde 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK bandstoten-klein tweede 1, , INTERVAL VW-DF-GF-NK bandstoten-klein eerste 1, , INTERVAL VW-DF-GF-NK bandstoten-klein hoofd 2, , INTERVAL VW-GF-NK driebanden-klein DERDE 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK driebanden-klein TWEEDE 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK driebanden-klein EERSTE 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK driebanden-klein HOOFD 0, , INTERVAL VW-GF-NK DRIEBANDEN-GROOT EERSTE 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK DRIEBANDEN-GROOT HOOFD 0, , INTERVAL VW-GF-NK

4 Het Dagbiljarten kent geen districtoverstijgende klassen.
KVC – WCB SEIZOEN Pk-klassen indeling DAGBILJARTEN m.i.v. SEIZOEN SPELSOORT KLASSE VAN   TOT TE MAKEN CARAMBOLES libre-klein vierde 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK libre-klein derde 1, , INTERVAL VW-DF-GF-NK libre-klein tweede 2, , INTERVAL VW-DF-GF-NK libre-klein eerste 4, , INTERVAL VW-DF-GF-NK bandstoten-klein derde 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK bandstoten-klein tweede 1, , INTERVAL VW-DF-GF-NK bandstoten-klein eerste 1, , INTERVAL VW-DF-GF-NK driebanden-klein DERDE 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK driebanden-klein TWEEDE 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK driebanden-klein EERSTE 0, , INTERVAL VW-DF-GF-NK Het Dagbiljarten kent geen districtoverstijgende klassen.

5 KVC – WCB SEIZOEN 2019-2020 IMPERATIEF DISTRICTOVERSTIJGEND DISTRICT
DISTRICT (GEEN DF !) VW (4 of 6 partijen/speler) DF VW (6 partijen/speler) 2 GEWESTELIJKE FINALES PER GEWEST 2 GEWEST. FINALES PER GEWEST AFDELING 1 8 spelers AFDELING 2 8 spelers AFDELING 1 8 spelers AFDELING 2 8 spelers NATIONAAL NATIONAAL NK 8 spelers (2 PER GEWEST) NK 8 spelers (2 PER GEWEST)

6 KVC – WCB SEIZOEN 2019-2020 DISTRICTOVERSTIJGEND kampioenschap.
Alle hoofdklassen zijn districtoverstijgend. Inschrijving bij het district. De district WL geeft de inschrijvingen door aan de gewestelijk WL. De gewestelijke wl stelt de poule(s) vast van de voorwedstrijd(en) en bepaalt in samenspraak met de districten waar en wanneer wordt gespeeld. Tijdens de voorwedstrijd speelt elke deelnemer 6 partijen. op basis van de rangschikking (partijpunten / carambole percentage etc.) worden de finalisten bepaald en uitgenodigd voor de gewestelijke finale. Per afdeling 1 gewestelijke finale, dus 2 gewestelijke finales per gewest.

7 KVC – WCB SEIZOEN We streven naar eenvoudige en begrijpelijke regels. De BEREKENING VAN HET GEMIDDELDE VOOR HET INTERVALSYSTEEM VAN het ene PK-ONDERDEEL NAAR HET VOLGENDe PK-ONDERDEEL IS eenvoudig. INCIDENTEEL GOED SPELEN MAG NIET HET GEVOEL GEVEN BESTRAFT TE WORDEN. Het UITGANGSPUNT HIERBIJ IS DAT EEN SPELER NIET HET GEVOEL MAG KRIJGEN DAT deze door 1x GOED te SPELEN zodanig wordt verhoogd, dat een VERDER VERVOLG ontmoedigd WORDT. Om die reden IS HET BEPAALD GEMIDDELDE INGEVOERD. het is een essentieel aandachtspunt om het intervalsysteem te LATEN slagen. Bij elk onderdeel van het kampioenschap wordt het pk-startgemiddelde door de WL opnieuw berekend: Het bepaald gemiddelde is het gemiddelde van het pk-startgemiddelde en het gespeelde gemiddelde per onderdeel. Het pk-startgemiddelde wordt niet naar beneden bijgesteld. BIJSTELLEN Naar beneden gebeurt alleen bij de bepaling van het gemiddelde voor het volgende seizoen. het pk-aanvangsgemiddelde voor het opvolgende seizoen wordt bepaald door het gemiddelde te nemen van alle gemiddeldes van de gespeelde pk-onderdelen.

8 KVC – WCB SEIZOEN 2019-2020 Bepaling aanvangsgemiddelde:
Hoogste gemiddelde van de desbetreffende spelsoort: Pk-gemiddelde gespeeld in een officieel pk-onderdeel Gemiddelde Teamcompetitie Een gemiddelde is officieel (O) mits dat gemiddelde niet ouder is dan 2 seizoenen. (EEN officieel gemiddelde blijft dus 2 seizoenen deze status behouden) HET RESULTAAT VAN HET MEEST RECENTE SEIZOEN (competitie en pk) IS BEPALEND. In alle andere situaties is sprake van een niet-officieel (no) gemiddelde. Zolang ER SPRAKE IS VAN EEN niet-officieel GEMIDDELDE, is het bepaald gemiddelde gelijk aan het (DAADWERKELIJK) gespeelde gemiddelde. Zodra het een officieel (O) gemiddelde wordt, krijgt men WEL het voordeel van het bepaald gemiddelde.

9 KVC – WCB SEIZOEN HET PK-gemiddelde libre VAN HET AFGELOPEN seizoen : 2,173 HET TEAMCOMPETITIE GEMIDDELDE VAN HET AFGELOPEN SEIZOEN : 2,222 PK-AANVANGSGEMIDDELDE HUIDIG SEIZOEN : 2,222 (O) BEPAALD GEMIDDELDE NA DE VOORWEDSTRIJD: PK-start-GEMIDDELDE voorwedstrijd : 2,222 Gespeeld algemeen gemiddelde tijdens de voorwedstrijd : 2,324 PK-start-GEMIDDELDE VOOR DE DISTRICTSFINALE, INDIEN GEPLAATST : 2,273 BEPAALD GEMIDDELDE NA DE DISTRICTSFINALE: PK-start-GEMIDDELDE districtsfinale : 2,273 Gespeeld algemeen gemiddelde tijdens de DISTRICTSFINALE : 2,395 PK-start-GEMIDDELDE VOOR DE GEWESTELIJKE FINALE, INDIEN GEPLAATST : 2,334 BEPAALD GEMIDDELDE NA DE GEWESTELIJKE FINALE: PK-start-GEMIDDELDE gewestelijke finale : 2,334 Gespeeld algemeen gemiddelde tijdens de GEWESTELIJKE FINALE : 2,172 PK-start-GEMIDDELDE VOOR DE NATIONALE FINALE, INDIEN GEPLAATST : 2,334 BEPAALD GEMIDDELDE NA DE NATIONALE FINALE: PK-start-GEMIDDELDE nationale finale : 2,334 Gespeeld algemeen gemiddelde tijdens de NATIONALE FINALE : 2,512 BEPAALD PK-GEMIDDELDE NA DE NATIONALE FINALE : 2,423 PK GEMIDDELDE VOOR HET NIEUWE SEIZOEN IS HET GEMIDDELDE VAN DE GESPEELDE GEMIDDELDEs IN HET SEiZOEN, DUS GEMIDDELDE VAN: vw: 2,324; df: 2,395; gf: 2,172; nk: 2,512 : 2,350

10 KVC – WCB SEIZOEN RANGSCHIKKING INTERVALSYSTEEM bij de VOORWEDSTRIJD 1. RANKING OP BASIS VAN som van de ranking van: Eerst Partijpunten, Indien gelijk aantal punten dan CARAMBOLEPERCENTAGE. 2. indien gelijk dan geeft het MINST gebruikte AANTAL BEURTEN de doorslag. 3. Indien dat ook gelijk IS, geeft het hoogste algemeen gemiddelde de doorslag. 4. VERVOLGENS DE HOOGSTE SERIE EN OF OPVOLGENDE HOOGSTE STEUN Series. RANGSCHIKKING INTERVALSYSTEEM bij FINALES 1. Partijpunten. 2. CARAMBOLEPERCENTAGE (gemaakte caramboles t.o.v. DE Te maken caramboles). 3. MINST gebruikte AANTAL BEURTEN. 4. Hoogste algemeen gemiddelde. 5. hoogste particuliere gemiddelde. 6. hoogste serie. 7. hoogste steunseries of opvolgende hoogste steunseries.

11 KVC – WCB SEIZOEN 2019-2020 PROMOTIE, DEGRADATIE (vereenvoudigd)
men schrijft in met HET pk-aanvangsgemiddelde of teamcompetitiegemiddelde dat voor dat seizoen en DIE spelsoort van toepassing is. Als wordt gestart men een officieel gemiddelde: het LOPENDE SEIZOEN mag afgemaakt worden in de betreffende klasse. Een speler heeft bij een gemiddelde boven de grens van de klasse na de vw de keuze vrijwillig DIRECT te promoveren. Als wordt gestart met een niet-officieel gemiddelde: Na het eerste onderdeel (4 partijen of meer) heeft men een officieel gemiddelde. men gaat dan dus verder met het hoogste gemiddelde. Speelt men in het eerste onderdeel van HET kampioenschap hoger dan de bovengrens van de klasse, dan wordt men uitgesloten voor verdere deelname aan de betreffende klasse. indien het rooster het toelaat mag men op basis van dat resultaat deelnemen AAN de direct bovenliggende klasse. DE 10/20% regel IS niet meer van toepassing bij het intervalsysteem. DE 10/20% regel is nog wel van toepassing bij het spelen met een vast aantal caramboles. Halve degradatie is niet meer van toepassing.

12 KVC – WCB SEIZOEN

13 KVC – WCB SEIZOEN

14 KVC – WCB SEIZOEN

15 KVC – WCB SEIZOEN

16 BILJARTEN Doen we TEGEN, voor EN MET ELKAAR.
KVC – WCB SEIZOEN DOOR ERVARING Zal HET SYSTEEM VERDER verbeterd en vereenvoudigd worden. UW ERVARINGEN ZOWEL POSITIEF ALS NEGATIEF GRAAG DELEN MET ONS. WE DOEN DIT NIET VOOR ONSZELF MAAR VOOR HET BILJARTEN IN HET ALGEMEEN. LATEN WE HET NIEUWE SYSTEEM EEN KANS GEVEN DOOR MET ZIJN ALLEN, EN ONDANKS ONZE EVENTUELE EIGEN BEDENKINGEN, DE SCHOUDERS ER ONDER TE ZETTEN. ALLEEN SAMEN KUNNEN we HET PK GEBEUREN BINNEN DE KNBB IN STAND HOUDEN. BILJARTEN Doen we TEGEN, voor EN MET ELKAAR.


Download ppt "PK-INTERVAL SYSTEEM KVC – WCB SEIZOEN VERSIE"

Verwante presentaties


Ads door Google