De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Examen SPL kerntaak 2 Periode 7 Marketing.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Examen SPL kerntaak 2 Periode 7 Marketing."— Transcript van de presentatie:

1 Examen SPL kerntaak 2 Periode 7 Marketing

2 Tijdens examenproject
Examenproject: vaardigheden laten zien! Kerntaak: Voert het verkooptraject uit Werkprocessen Voert verkoopgesprekken Doet een aanbod met prijsberekening Verzorgt het (interne) ordertraject Branche : Bedrijf Akoks. Handelsbedrijf in fietsen (diverse merken), kleding en bijbehorende accessoires. Verkooptraject: voorbereiding; acquisitie gesprek; verkoopgesprek; offreren; orderbevestiging; bewaken ordertraject

3 Tijdens examenproject
Examenproject: vaardigheden laten zien! Kerntaak: Voert het verkooptraject uit Branche : Bedrijf Akoks. Handelsbedrijf in fietsen (diverse merken), kleding en bijbehorende accessoires. Verkooptraject: voorbereiding; acquisitie gesprek; verkoopgesprek; offreren; orderbevestiging; bewaken ordertraject Jam Verkoopgesprek bij Fietskoerier bedrijf (voorbereiden en waarde propositie; gesprek voeren en in klantdossier zetten) Offreren (offerte opstellen en onderhandelingsgesprek) Orderbevestiging; Bewaken ordertraject CM Bedrijf Akoks. Handelsbedrijf in fietsen (diverse merken), kleding en bijbehorende accessoires. Verkooptraject: voorbereiding; acquisitie gesprek; verkoopgesprek; offreren; orderbevestiging; bewaken ordertraject

4 Tijdens examenproject
Examenproject: vaardigheden laten zien! Kerntaak: Voert het verkooptraject uit Branche : Bedrijf Akoks. Handelsbedrijf in fietsen (diverse merken), kleding en bijbehorende accessoires. Verkooptraject: voorbereiding; acquisitie gesprek; verkoopgesprek; offreren; orderbevestiging; bewaken ordertraject CM Voorbereiding verkooptraject (doelstelling, aanbod en wijze van benadering) Acquisitiegesprek (Voorbereiden gesprek; gesprek, klantendossier bijwerken) Verkoopgesprek (inkoper gemeente; elektrische fietsen; sellogram) Offerte opstellen en bespreken offerte met de klant Verkooporder (ordertraject volgen) Ordertraject (order niet op de gestelde datum)

5 Randvoorwaarden Randvoorwaarden Account hebben aangemaakt bij SPL.
Gebruik hetzelfde wachtwoord als voor je schoolmail! Printtegoed vooraf regelen!!! Vooraf een keer printen doen we gezamenlijk in de les ook met behulp van MY-Print Op alle producten moet je naam en klas staan in de voetnoot. Geen telefoons/horloges! Op tijd! 9:00 starten na 9:10 geen deelname meer! Houd je aan de inlevertijd. Geen andere websites dan aangegeven. Altijd bij de uitwerking oorspronkelijke bron vermelden

6

7 https://www. stichtingpraktijkleren

8 Commercieel medewerker info

9 Accountmanager info

10 Documenten Verdieping
Verdiep je in de documenten die nodig zouden kunnen zijn bij klantcontact. Deze documenten dien je te gebruiken tijdens het projectexamen.

11 https://www. stichtingpraktijkleren
Verdieping Uit informatie van de website kun je zelf al verkoopargumenten en USP’s gaan voorbereiden die je tijdens verkoopgesprekken kunt gebruiken. Geschiedenis AKoks is een familiebedrijf. Het bedrijf is opgericht in 1921 in Niedorp door de grootouders van Alex Koks. Er zijn in totaal 30 medewerkers in dienst bij AKoks. Strategie In de toekomst wil AKoks de vestigingen uitbreiden naar België. Daarnaast wil AKoks de focus leggen op de verdere groei en ontwikkeling van de webshop. AKoks streeft naar het steeds verder vergroten van het aanbod in elektrische fietsen en accessoires. AKoks wil een voorloper zijn op het gebied van social media en nieuwe techniek. AKoks heeft een tweetal verkoopacties met bijbehorende campagnes die jaarlijks terugkeren: ‘de AKoks fietsdag’ en ‘TWEE voor de prijs van EEN’. AKoks streeft ernaar, dat deze acties in heel Nederland en België bekendheid krijgen. Verkooppunten Wij hebben vijf verkooppunten verspreid over heel Nederland. Er is dus altijd een bij u in de buurt. U kunt hier een fiets uitzoeken of een in de webshop bestelde fiets afhalen. Het distributiecentrum van AKoks is in Niedorp. Omzet en winst Over omzet en winst doen wij geen uitspraken.

12 Verdieping Uiteraard dien je als accountmanager veel te weten over het aanbod wat jij kan doen bij klanten. Je zult je dus moeten verdiepen in het assortiment en de service die Akoks kan bieden richting klanten. Zie deze en de volgende sheets.

13

14

15

16

17 Site bevat webshop met productinfo.

18 Activiteiten tijdens examen
Tref voorbereiding voor je examen (zie randvoorwaarden sheet 5!) Verdiep je in Akoks, onderzoek de site en bronnen en maak bijvoorbeeld al een offerte of voorbereiding voor het verkoopgesprek om de informatie te oefenen en tot je te kunnen nemen. Verdiep je in de kennis die je moet hebben (zie sheet 1 t/m 4) Verdiep je in overige vaardigheden die je moet beheersen in Office: Voettekst Voetnoot Werken met documenten van de website Notitie schrijven Tijdens de verkoopgesprekken en onderhandelgesprekken dien je: Commercieel inzicht te tonen Leiding te geven en initiatief te tonen De wensen en behoeften in kaart te brengen door open vragen en doorvragen te stellen Verkoopargumenten aan te dragen en je te weren tegen tegenargumenten Correct te onderhandelen Een correcte offerte opstellen Een correcte orderverwerking wanneer de order geplaatst wordt.


Download ppt "Examen SPL kerntaak 2 Periode 7 Marketing."

Verwante presentaties


Ads door Google