De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Vakantiegeld Samen Delen”

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Vakantiegeld Samen Delen”"— Transcript van de presentatie:

1 www.vakantiegeldsamendelenhia.nl “Vakantiegeld Samen Delen”
Mooie actie, maar hoe worden de aanvragen beoordeeld? Voor de beoordelingen hanteren we een afgesproken systematiek De randvoorwaarden zijn in overleg met de gemeente Ambacht en de sociale dienst afgestemd Kijk op onze website Volgende week meer Bank: NL07 INGB t.n.v. College KRM HIA o.v.v. gift vakantiegeld 11 mei 2019

2 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Noordam
Schriftlezing: 1 Petrus 2:

3 Lied 125: 1 en 3 (ELB) Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft,
Vers 1 Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft, die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft, die al het aards gebeuren vast in handen heeft. refrein: Hem zij de glorie, want Hij die overwon zal nooit verlaten wat zijn hand begon. Halleluja, geprezen zij het Lam, dat de schuld der wereld op zich nam.

4 Lied 125: 1 en 3 (ELB) Hij doet ons dankbaar schouwen in het licht,
Vers 3 Hij doet ons dankbaar schouwen in het licht,   dat uitstraalt van het kruis.   dat eens voor ons werd opgericht;   en voor ons oog verrijst een heerlijk vergezicht.   refrein: Hem zij de glorie, want Hij die overwon zal nooit verlaten wat zijn hand begon. Halleluja, geprezen zij het Lam, dat de schuld der wereld op zich nam.

5 Psalm 108: 1 en 2 Mijn hart is, Heer, in U gerust.
Vers 1 Mijn hart is, Heer, in U gerust. Uw lof te zingen is mijn lust. Maakt, harp en luit, den Here groot. Mijn lied begroet het morgenrood. Ik breng mijn lof, o HEER, U toe onder de volken en ik doe in ieder land mijn psalm weerklinken, daar 'k hemelhoog uw trouw zie blinken.

6 Psalm 108: 1 en 2 Ja, hoger dan het hemels blauw
Vers 2 Ja, hoger dan het hemels blauw is, HEER, uw goedheid en uw trouw. Verhef U, dat uw aangezicht de hemel met zijn glans verlicht. Op aarde blink' uw heerlijkheid. Gord uw geliefden tot de strijd. Ten zege zij uw hand geheven, hoor mij, o Heer, wil antwoord geven.

7 Psalm 119: 49 Hoe wonderbaar is uw getuigenis.
Vers 49 Hoe wonderbaar is uw getuigenis. Ik zal het altijd in mijn hart bewaren. Wanneer uw heilig woord geopend is zal 't als een licht het duister op doen klaren. Gij maakt verdwaalden van hun doel gewis, uw kennis maakt onkundigen ervaren.

8 1 Petrus 2: De levende steen en het heilige volk 1 Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle kwaadsprekerij. 2 En verlang vurig, als pasgeboren kinderen, naar de zuivere melk van het Woord, opdat u daardoor mag opgroeien, 3 indien u tenminste geproefd hebt dat de Heere goedertieren is, 4 en kom naar Hem toe als naar een levende steen, die wel door de mensen verworpen is, maar bij God uitverkoren en kostbaar, …

9 5 dan wordt u ook zelf, als levende stenen, gebouwd tot een geestelijk huis, tot een heilig priesterschap, om geestelijke offers te brengen, die God welgevallig zijn door Jezus Christus. 6 Daarom staat er in de Schrift: Zie, Ik leg in Sion een hoeksteen die uitverkoren en kostbaar is; en: Wie in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden. 7 Voor u dan, die gelooft, is Hij kostbaar; maar voor de ongehoorzamen geldt: De steen die de bouwers verworpen hebben, die is de hoeksteen geworden, en een steen des aanstoots en een struikelblok; …

10 8 voor hen namelijk die zich aan het Woord stoten, door ongehoorzaam te zijn, waartoe zij ook bestemd zijn. 9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilig volk, een volk dat God Zich tot Zijn eigendom maakte; opdat u de deugden zou verkondigen van Hem Die u uit de duisternis geroepen heeft tot Zijn wonderbaar licht, 10 u, die voorheen geen volk was, maar nu Gods volk bent; u, die zonder ontferming was, maar nu in ontferming aangenomen bent.

11 Een voorbeeld voor de heidenen 11 Geliefden, ik roep u op als bijwoners en vreemdelingen u te onthouden van de vleselijke begeerten, die strijd voeren tegen de ziel. 12 Houd uw levenswandel onder de heidenen goed; opdat zij die nu van u kwaadspreken als van kwaaddoeners, door de goede werken die zij in u waarnemen, God verheerlijken mogen op de dag dat er naar hen omgezien wordt. Aan alle gezag onderdanig 13 Onderwerp u dan omwille van de Heere aan alle menselijke orde, hetzij aan de koning, als hoogste machthebber, …

12 14 hetzij aan de stadhouders, als mensen die door hem gezonden worden tot straf van de kwaaddoeners, maar tot lof van hen die goeddoen. 15 Want zo is het de wil van God, dat u door goed te doen het onverstand van de dwaze mensen de mond snoert; 16 als vrije mensen, maar niet alsof u de vrijheid hebt als een dekmantel voor slechtheid, maar als dienstknechten van God. 17 Houd iedereen in ere; heb al uw broeders lief; vrees God; eer de koning.

13 Psalm 89: 7 en 8 Hoe zalig is het volk dat U de lofzang zingt,
Vers 7 Hoe zalig is het volk dat U de lofzang zingt, dat uitbreekt in gejuich als de bazuin weerklinkt. Uw lichtend aangezicht zal altijd hen geleiden. Zij zullen in uw naam zich dag aan dag verblijden, zij gaan in vrede voort, zij wandlen voor uw ogen, want uw rechtvaardigheid zal hen voorgoed verhogen.

14 Psalm 89: 7 en 8 Gij, HERE, die de glans van onze sterkte zijt,
Vers 8 Gij, HERE, die de glans van onze sterkte zijt, geeft luister aan uw volk, en hoge heerlijkheid. Uw welgevallen doet ons grote dingen wagen en met geheven hoofd de kroon der ere dragen. Gij Heilge Israëls, Gij zelf hebt ons ten leven een koning naar uw wil, een schild van heil gegeven.

15 Gezang 217: 1, 2, 3 en 4 (LvdK) Jezus leeft en ik met Hem!
Vers 1 Jezus leeft en ik met Hem! Dood, waar is uw schrik gebleven? Hem behoor ik en zijn stem roept ook mij straks tot het leven, opdat ik zijn licht aanschouw, - dit is al waar ik op bouw.

16 Gezang 217: 1, 2, 3 en 4 (LvdK) Jezus leeft! Hem is het rijk
Vers 2 Jezus leeft! Hem is het rijk over al wat is gegeven. En ik zal, aan Hem gelijk, eeuwig heersen, eeuwig leven. God blijft zijn beloften trouw, - dit is al waar ik op bouw.

17 Gezang 217: 1, 2, 3 en 4 (LvdK) Jezus leeft! Hem is de macht.
Vers 3 Jezus leeft! Hem is de macht. Niets kan mij van Jezus scheiden. Hij zal, als de vorst der nacht mij te nakomt, voor mij strijden. Drijft de vijand mij in 't nauw, - dit is al waar ik op bouw.

18 Gezang 217: 1, 2, 3 en 4 (LvdK) Jezus leeft! Nu is de dood
Vers 4 Jezus leeft! Nu is de dood mij de toegang tot het leven. Troost en kracht in stervensnood zal de Levende mij geven, als ik stil Hem toevertrouw: 'Gij zijt al waar ik op bouw!'

19 Lied 382: 1, 2, 3 en 4 (Weerklank) De Zoon van God is opgestaan!
Vers 1 De Zoon van God is opgestaan! Wat brengt ons dat een zegen aan: Hij leeft, Hij overwon de dood en maakt ons daarvan deelgenoot.

20 Lied 382: 1, 2, 3 en 4 (Weerklank) Hij deelt ons uit gerechtigheid,
Vers 2 Hij deelt ons uit gerechtigheid, verzoening door zijn dood bereid. O heilsfeit groot, o waarheid hoog: wij zijn rechtvaardig in Gods oog.

21 Lied 382: 1, 2, 3 en 4 (Weerklank) Hij wekt ons op tot heiligheid,
Vers 3 Hij wekt ons op tot heiligheid, nieuw leven aan Hem toegewijd, dat tegen satans macht zich keert, een leven waarin Hij regeert.

22 Lied 382: 1, 2, 3 en 4 (Weerklank) En nu de Heer is opgestaan,
Vers 4 En nu de Heer is opgestaan, wacht ons straks ook een nieuw bestaan: wij gaan door dood tot heerlijkheid verlost van zonden voor altijd.

23 Gezang 411: 1 en 6 (LvdK) Wilhelmus van Nassouwe
Vers 1 Wilhelmus van Nassouwe ben ik van duitsen bloed, den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood. Een prinse van Oranje ben ik vrij onverveerd, den koning van Hispanje heb ik altijd geëerd.

24 Gezang 411: 1 en 6 (LvdK) Mijn schild en de betrouwen
Vers 6 Mijn schild en de betrouwen zijt Gij, o God, mijn Heer! Op U zo wil ik bouwen, verlaat mij nimmermeer! Dat ik toch vroom mag blijven, uw dienaar te aller stond, de tirannie verdrijven die mij mijn hart doorwondt.

25 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "“Vakantiegeld Samen Delen”"

Verwante presentaties


Ads door Google