De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lezing Stichting Kind en Voeding

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lezing Stichting Kind en Voeding"— Transcript van de presentatie:

1 Lezing Stichting Kind en Voeding

2 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

3 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Visie en missie Het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

4 Kind en Voeding Wat is er nodig?
Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

5 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

6 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

7 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Zuivel Oneindig aan de borst Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

8 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
De calcium-mythe 100 gr melk → 120 mg calcium 100 gr sesamzaad → 1160 mg calcium Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

9 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat zit in melk? Calcium Eiwitten Vitamine A, D, E en B-complex Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

10 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Alternatief? Melk hoeft niet vervangen te worden Peulvruchten, granen, noten en zaden bevatten ook Calcium Vitaminen Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

11 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Alternatieven Sojamelk Rijstemelk Haverdrank Amandelmelk Cashewmelk Geitenmelk Schapenmelk Paardenmelk Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

12 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Let op! Toetjes, pakjes en potjes Er worden legio producten aangeboden die veel suiker en andere additieven bevatten Houd het Eenvoudig Puur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

13 TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN
Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

14 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat dan wél? Wat eet je dan wel, om optimaal gezond te blijven? Vers Onbewerkt Wat te herkennen is (zelf door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig voedsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

15 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil: gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen ↔ EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

16 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Tot slot Houdt het haalbaar Als je kind niet wil eten, vertrouw zijn aangeboren vaardigheid Zorg voor variatie voedingsmiddelen Serveer voedsel met aandacht en zorg Maak van je kind geen grazer! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

17 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

18 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

19 Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Bedankt Gastlessen Lezingen Kook workshops Supermarkt voorlichting Naam Deelnemer Lezing Stichting Kind en Voeding 2013


Download ppt "Lezing Stichting Kind en Voeding"

Verwante presentaties


Ads door Google