De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Voorganger in deze dienst is ds. J. Breman Thema: “Te mooi om waar te zijn?!”

2 Informatie voor onze gasten
De Bijbellezing is uit de vertaling van 1951. Bijbels liggen bij de entree. De psalmen en liederen worden geprojecteerd. Tijdens deze dienst is er crèche tot en met 3 jaar Tijdens de preek is er een kindernevendienst voor groep 1 t/m 6 van de basisschool.

3 Mededelingen D.V. volgende week zijn de collectedoelen:
1e Collecte is voor de kerk 2e Avondmaalscollecte Bij de uitgang: voor rente, aflossing en onderhoud van de gebouwen. Volgende week zondag hoopt ds. Weststrate in beide diensten voor te gaan.

4 Mededelingen D.V. 11 april 2019 10.00-11.30 Trefpunt
D.V. 11 april Gebedskring (bij Corry Francke) Jaarboek CGK 2019: U kunt het jaarboek van onze kerken 2019 nog bestellen door uw naam in te vullen op het prikbord in de hal van de kerk.

5

6 Liturgie zondag 7 april Mededelingen Diverse liederen * Stil gebed
* Votum en groet Ps. 68: 10 Gebed Schriftlezing: Hebr. 10: 1-18 Ps. 32: 2, 3 NB Kindernevendienst Preek Opwekking 580 Einde kindernevendienst Collecte Dankgebed Opwekking 123 * Geloofsbelijdenis * LvK 304: 1, 2, 3 * Zegen * Staande

7 Mededelingen

8 Evangelische Liedbundel 299

9 Evangelische Liedbundel 299: 1
Welk een vriend is onze Jezus, die in onze plaats wil staan! Welk een voorrecht, dat ik door Hem altijd vrij tot God mag gaan. Dikwijls derven wij veel vrede, dikwijls drukt ons zonde neer, juist omdat wij ’t al niet brengen in ’t gebed tot onze Heer.

10 Evangelische Liedbundel 299: 2
Leidt de weg soms door verzoeking, dat ons hart in ’t strijduur beeft, gaan wij dan met al ons strijden, tot Hem die verlossing geeft. Kan een vriend ooit trouwer wezen dan Hij, die ons lijden draagt? Jezus biedt ons aan genezing; Hij alleen is ’t, die ons schraagt.

11 Evangelische Liedbundel 299: 3
Zijn wij zwak, belast, beladen en terneer gedrukt door zorg, dierb’re Heiland, onze toevlucht Gij zijt onze Hulp en Borg. Als soms vrienden ons verlaten, gaan wij biddend tot de Heer; In zijn armen zijn wij veilig. Hij verlaat ons nimmermeer.

12 Evangelische Liedbundel 374

13 Evangelische Liedbundel 374: 1
O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond’ring de wereld zie die U hebt voortgebracht. het sterrenlicht, het rollen van de donder, heel dit heelal, dat vol is van uw kracht. Refrein: Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij. Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij!

14 Evangelische Liedbundel 374: 2
Als ik bedenk dat Jezus zonder klagen tot in de dood gegaan is als een Lam, sta ik verbaasd dat Hij mijn schuld wou dragen en aan het kruis mijn zonde op zich nam. Refrein: Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij. Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij!

15 Evangelische Liedbundel 374: 3
Als Christus komt met majesteit en luister, brengt Hij mij thuis, hoe heerlijk zal dat zijn. Dan zal ik vol aanbidding voor Hem buigen, en zingt mijn ziel: o Heer, hoe groot zijt Gij. Refrein: Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij. Hoe groot zijt Gij, hoe groot zijt Gij!

16 Opwekking 706

17 Opwekking 706 Zie hoe Jezus lijdt voor mij,
aan het kruis de dood nabij. Die voor mij het oordeel draagt; Hij die tot zonde wordt gemaakt. Wat een offer - Hij voor mij! Wie wil worden zoals Hij? Zoveel pijn, ongerechtigheid, is op Hem die voor mij strijdt.

18 Opwekking 706 Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid.
Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom verlaat U mij? Zie wat Jezus heeft gedaan; in zijn lijden heeft doorstaan. Zoveel liefde verwondert mij; niemand heeft zo lief als Hij.

19 Opwekking 706 Als de Heer zijn leven geeft
vlucht de dag, de aarde beeft. Zelfs de dood verliest haar macht als Jezus roept: het is volbracht! Waarlijk Hij is Zoon van God, die voor ons gekruisigd wordt. Door zijn wonden genezen wij; in zijn dood maakt Hij ons vrij.

20 Opwekking 706 Heel de schepping slaakt een zucht;
zij ontwaakt, het duister vlucht. Jezus leeft, is opgestaan; Hij roept ons uit de dood vandaan. Juich, want Hij, mijn Here leeft! Hij die overwonnen heeft. Nooit meer tranen en nooit meer pijn; nooit van God verlaten zijn. Juich want Hij, mijn Here leeft! Hij die ons de toekomst geeft.

21 Stil gebed Votum en groet
* Staande

22 Psalm 68: 10

23 Psalm 68: 10 Geloofd zij God met diepst ontzag!
Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; Wie zou die hoogste Majesteit Dan niet met eerbied prijzen? Die God is ons een God van heil; Hij schenkt, uit goedheid, zonder peil, Ons 't eeuwig, zalig leven; Hij kan, en wil, en zal in nood, Zelfs bij het naadren van den dood, Volkomen uitkomst geven.

24 Gebed

25 Schriftlezing: Hebreeën 10: 1-10

26 Psalm 32: 2, 3 NB

27 Psalm 32: 2 NB Nu heb ik, HEER, mijn zonde U beleden:
ik weet dat ik uw wet heb overtreden. Ik was ontrouw, ik was van kwaad vervuld, maar Gij vergaaft het, Gij verzoent mijn schuld. Laat daarom tot U komen uw beminden, stoot hen niet af, doch laat U door hen vinden. Duistere vloeden stormen op hen aan, Gij stelt een perk, Gij zult ons vast doen staan.

28 Psalm 32: 3 NB Gij zijt, o HEER, mijn schuilplaats en mijn haven,
Gij zult aan mij al uw beloften staven. Wat mij benauwt, Gij stelt U aan mijn zij, omringt met liedren van bevrijding mij ! Gij zult mij voortaan door uw trouw bewaken, Gij zult mijn leven vol van vreugde maken. Ik zal mijn weg lichtvoetig verder gaan, Gij gaat mij voor, Gij maakt voor mij ruim baan.

29 Aanvang kindernevendienst

30 Preek

31 “Te mooi om waar te zijn?!”
Schriftlezingen: Hebreeën 10: 1-10 Zingen na de preek Opwekking: 580

32 Opwekking 580

33 Opwekking 580 Jezus, hij kwam om ons leven te geven,
Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven aan het kruis. Ik zie nu Zijn tranen En zie nu Zijn wonden. Ik zie nu het bloed dat Hij gaf voor mij. Dat bloed wast mij schoon en bevrijdt van zonde. Prijs de Heer, nu ben ik vrij.

34 Opwekking 580 Ik ben zo dankbaar Heer, Voor wat U heeft gedaan
En heel mijn hart aanbidt Uw heilige naam En Heer ik houd van U, Want U hield eerst van mij. Uw liefde tilt mij op En maakt mij vrij.

35 Opwekking 580 Uit liefde droeg Jezus de straf van mijn zonde.
Hij droeg die straf zelfs tot diep in de dood. Nu houdt de dood mij niet langer gebonden, Ook al was mijn zonde groot, Want Hij is niet lang in het graf gebleven. De dood kon onmogelijk Gods liefde verslaan. Nu troont Hij als Koning en Heer van het leven. Heel de schepping roept Zijn naam.

36 Opwekking 580 Ik ben zo dankbaar Heer, Voor wat U heeft gedaan
En heel mijn hart aanbidt Uw heilige naam En Heer ik houd van U, Want U hield eerst van mij. Uw liefde tilt mij op En maakt mij vrij 2x zingen

37 Einde kindernevendienst

38 God kiest, God redt… kies jij ook?
Paasproject 2019

39

40 Gedwongen om te kiezen Lucas 23:26-32

41

42 Kies jij ook?

43 Collecte Deze collecte is bestemd voor: 1. Kerk 2. Diaconie
Bij de uitgang: rente, aflossing en onderhoud

44 Dankgebed

45 Opwekking 123

46 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader.
Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst Gij ook nu.

47 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer, groot is uw trouw, o Heer,
iedere morgen aan mij weer betoond. Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven. Groot is uw trouw, o Heer, aan mij betoond.

48 Opwekking 123 Gij geeft ons vrede, vergeving van zonden,
en uw nabijheid, die sterkt en die leidt: Kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst. Gij geeft het leven tot in eeuwigheid.

49 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer, groot is uw trouw, o Heer,
iedere morgen aan mij weer betoond. Al wat ik nodig had, hebt Gij gegeven. Groot is uw trouw, o Heer, aan mij betoond.

50 Geloofsbelijdenis * Staande

51 LvK 304: 1, 2, 3 * Staande

52 LvK 304: 1 God is getrouw, zijn plannen falen niet,
Hij kiest de zijnen uit, Hij roept die allen. Die 't heden kent, de toekomst overziet, laat van zijn woorden geen ter aarde vallen; en 't werk der eeuwen, dat zijn Geest omspant, volvoert zijn hand. * Staande

53 LvK 304: 2 De Heer regeert! Zijn koninkrijk staat vast,
zijn heerschappij omvat de loop der tijden; een sterke hand, die nooit heeft misgetast, blijft met het heilig zwaard des Geestes strijden; de adem zijner lippen overmant de tegenstand. * Staande

54 LvK 304: 3 De Heil'ge Geest, die haar de toekomst spelt,
doet aan Gods kerk zijn heilgeheimen weten; Hij, die haar leidt en in de waarheid stelt, heeft zijn bestek met wijsheid uitgemeten; Hij trekt met heel zijn kerk van land tot land als Gods gezant. * Staande

55 Zegen * Staande

56 Tot volgende week


Download ppt "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"

Verwante presentaties


Ads door Google