De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontmoetingsmoment 11 oktober 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontmoetingsmoment 11 oktober 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Ontmoetingsmoment 11 oktober 2018
Vrijwilligers onthaal

2 Brasschaatse Kadobon

3 Verbetertraject onthaal: start je dag
1. Doe de lichten aan 2. Zet het stoepbord buiten, zo kan iedereen zien dat het toeristisch onthaal open is 3. Speld je naambadge op, zo is jouw naam goed zichtbaar voor de bezoeker, vermeld ook je naam als je de telefoon opneemt of een verstuurt 4. Doe de luikjes van het onthaal open 5. Zet de computer aan 6. Zet het antwoordapparaat af 7. Tel de kassa

4 Verbetertraject onthaal: start je dag
8. Kijk na of er berichten zijn achtergelaten op de voic . 9. Kijk of er mails zijn binnengekomen in het mapje ‘onthaal’, deze mails moeten beantwoord worden binnen de 48 uur. 10. Ga rond in het onthaal: a. Brochures aanvullen (kijk naar stock in de kast of achter de balie). b. Als er te weinig of geen stock is van een brochure dan meld je dit via t.a.v. Nicole naar c. Kijk of alles nog relevant is. Evenement voorbij – flyer of brochure verwijderen

5 Verbetertraject onthaal: start je dag
11. Ga eens kijken op de website van Brasschaat. 12. Blader door de nieuwsbrieven (apart mapje in mailbox), zit er iets interessant tussen dan kan je deze delen op de besloten facebook groep: toerisme Brasschaat vrijwilligers onthaal. 13. Als je iets anders tegenkomt dat interessant is voor toerisme dan kan en mag je dit ook zeker delen op de besloten facebook groep.

6 Verbetertraject onthaal: Als er (nieuwe) brochures binnenkomen, wat doe je dan?
Leg de nieuwe brochures op de juiste plek: Brasschaat Kempen Vlaanderen (met grote steden zoals Antwerpen, Brugge,…) Evenementen Bad Neuenahr-Ahrweiler Als er al een brochure is van dezelfde bestemming dan leg je deze bij elkaar. 2. Leg de stock van deze brochures in de kast. 3. Leg 1 exemplaar op het bureau in de balie zodat de andere medewerkers deze brochure ook kunnen inzien en zodat zij weten dat er een nieuwe is aangekomen. 4. Deel dit in onze besloten facebook groep en het logboek, zo is iedereen op de hoogte. 5. Breng Nicole op de hoogte via in welke kasten op welke plaats, je deze brochure hebt geplaatst 6. Doorlees de informatie zelf, zo weet je wat er in staat en kan je de bezoeker sneller en gerichter helpen.

7 Verbetertraject onthaal: outlook = digitaal onthaal
login via webmail: map: onthaal account: paswoord: Antwoorden binnen de 48u (indien nodig in eerste instantie een ontvangstmelding) handtekening nodig? mappenstructuur (aanzet doen, wie?) beheer van de map (verwijderen van s als ze behandeld zijn) loopt dit vlot? Vorming nodig? afspraken nota nodig?

8 Verbetertraject onthaal: one drive = efficiëntere werking onthaal en vzw
login via webmail: account: paswoord: Wat is office online en one drive?

9 One drive openen

10 Map onthaal

11 Submappen aanmaken

12 Documenten raadplegen

13 Documenten printen

14 Verbetertraject onthaal: one drive = efficiëntere werking onthaal en vzw
mappenstructuur aanmaken beheer van de map – afspraken nodig? is verdere vorming nodig? Tip: wil je een nieuw document aanmaken? Start dan vanuit het programma in office online en sla het op in de juiste map (zo gebruik je zeker de juiste versie van office en ontstaan er geen conflicten)

15 Nieuwigheden toerisme in Brasschaat
vzw toerisme: nieuwe leden RVB, verbetertraject onthaalwerking (vormingsmomenten vrijwilligers,…), inrichting linkertoren Mikpoort, eindejaarsgeschenk streekbieren mand, … Zoekt extra vrijwilligers voor: vertelsters Sprookjespad wegens succes onthaal toerisme wegens uitbreiding van de openingsuren vanaf het voorjaar 2019 VMPA natuurgidsen: opening Perron Natuur Kempisch Landschap: heruitgave boekje spoorfietsen De Melkerij: verhuur van bakfietsen

16 Nieuwigheden toerisme in Brasschaat
Gemeente Brasschaat: deelfietsen Movit : 105 fietsen in 60 zones, 3 euro voor een dagpas nieuwe fietsenstallingen voor evenementen (uitleenbaar bij de vervoersdienst, verhoog het comfort van je bezoeker die met de fiets komt) beeldenbank toerisme in de maak, beschikbaar vanaf 2019 infosessie voor logiesuitbaters marketing ter promotie van het toerisme in Brasschaat TPA De Kempen: nieuw subsidie reglement Cultuurcentrum Brasschaat: vernieuwde hal theaterzaal Hemelhoeve nieuwe vrije tentoontstelling streetart (15 nutsvoorzieningskasten) Andere?

17 FAQ toerisme in Brasschaat

18 BRAINSTORM toerisme in Brasschaat ‘ambassadeurschap’
onthaal digitaal website verkeer sociale media digitale schermen andere? fysiek onthaalmedewerker leden rvb balie telefoon brochures andere? Hoe kan je als onthaalmedewerker je bezoeker inspireren?


Download ppt "Ontmoetingsmoment 11 oktober 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google