De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Mount Rushmore National Monument is een sculptuur uitgehakt in het graniet gezicht van Mount Rushmore in de buurt van Keystone, South Dakota in de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Mount Rushmore National Monument is een sculptuur uitgehakt in het graniet gezicht van Mount Rushmore in de buurt van Keystone, South Dakota in de."— Transcript van de presentatie:

1

2 Het Mount Rushmore National Monument is een sculptuur uitgehakt in het graniet gezicht van Mount Rushmore in de buurt van Keystone, South Dakota in de Verenigde Staten. Gebeeldhouwd door de Deens-Amerikaanse Gutzon Borglum en zijn zoon, Lincoln Borglum, Mount Rushmore beschikt over 18m hoge sculpturen van de hoofden van de vier voorzitters van de Verenigde Staten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. De bouw begon in 1927 en degezichten werden voltooid tussen en Na de dood van Gutzon Borglum in maart 1941 nam zijn zoon Lincoln Borglum bouw over. Hoewel het eerste concept was hoofd en taille af te beelden werd bij gebrek aan financiële middelen gedwongen bouw te eindigen zonder taille eind oktober 1941.

3 Mount Rushmore vóór de start van de bouw.

4 Gutzon Borglum maakt een model van zijn visie.

5 Waarom deze vier presidenten:
George Washington - Hij was de eerste president en vertegenwoordigde de oprichting van de Amerikaanse democratie. Thomas Jefferson - Met de Louisiana Purchase breidde hij de natie uit Hij was ook de auteur van de enorm invloedrijke Declaration of Independence. Theodore Roosevelt - Hij zorgde niet alleen voor de industiële ontwikkeling van het land maar ook van de instandhouding er van. Abraham Lincoln - Als president tijdens de US Civil War, koos hij voor het behoud van de natie boven alle onkosten.

6 Voor de bouw van het hoofd
van George Washington moest 2000 kubieke meter graniet worden verwijderd.

7 Hiervoor werd ook veel dynamiet gebruikt.

8 Kunstenaar Gutzon Borglum doet een inspectie.

9 Mount Rushmore gezien van op afstand.

10 Gutzon Borglum bekijkt het gezicht van Thomas Jefferson.

11 Controle van een van de ogen.

12 Hangend aan stalen kabels wordt aan de beelden gewerkt..

13

14 De meeste gebouwen op de berg waren lierhuizen
De meeste gebouwen op de berg waren lierhuizen. Ieder huis had vijf of zes lieren om de werkers te laten zakken en optrekken.

15

16 Werken aan de neus van Washington.

17 Gavaarlijk werkje.

18 Gutzon Borglum en zijn zoon, Lincoln.

19 Er werd doorgewerkt tijdens de winter.

20 Werken aan Abraham Lincoln.

21 Werken aan het beeld Van Washington.

22 Ook in de winter werd er gewerkt.

23 Zicht vanuit de lucht.

24 George Washington volledig klaar.

25 Thomas Jefferson afgewerkt.

26 Theodore Roosevelt ook klaar.

27 Abraham Lincoln afgewerkt..

28 Mount Rushmore vandaag.
E I N D E Mount Rushmore vandaag.


Download ppt "Het Mount Rushmore National Monument is een sculptuur uitgehakt in het graniet gezicht van Mount Rushmore in de buurt van Keystone, South Dakota in de."

Verwante presentaties


Ads door Google