De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De antibioticaresistentie-quiz

Verwante presentaties


Presentatie over: "De antibioticaresistentie-quiz"— Transcript van de presentatie:

1 De antibioticaresistentie-quiz
Hoe groot is het probleem?

2 VRAAG 1 Hoeveel mensen overlijden er op dit moment jaarlijks ten gevolge van antibioticaresistentie in Europa?

3 In Nederland hebben we 2340 verpleeg- en verzorgingshuizen, met in totaal meer dan bewoners. Antibioticaresistentie lijkt hier een steeds groter probleem te worden. In sommige verpleeghuizen is 1 op de 3 bewoners drager van een resistente bacterie (Verhoef e.a., 2016). Een drager kan ervoor zorgen dat andere bewoners de bacterie ook krijgen. Om deze reden is het belangrijk om te weten hoe de situatie in jouw verpleeghuis is en wat je hieraan kunt doen. Bron:

4 VRAAG 2 Wat zou de situatie zijn in 2050 als we nu niets doen?
- Hoeveel doden jaarlijks wereldwijd? - Hoeveel extra kosten?

5 In Nederland hebben we 2340 verpleeg- en verzorgingshuizen, met in totaal meer dan bewoners. Antibioticaresistentie lijkt hier een steeds groter probleem te worden. In sommige verpleeghuizen is 1 op de 3 bewoners drager van een resistente bacterie (Verhoef e.a., 2016). Een drager kan ervoor zorgen dat andere bewoners de bacterie ook krijgen. Om deze reden is het belangrijk om te weten hoe de situatie in jouw verpleeghuis is en wat je hieraan kunt doen. Bron:

6 VRAAG 3 Hoeveel bewoners in het verpleeghuis gebruiken op een willekeurige dag antibiotica?

7 In Nederland hebben we 2340 verpleeg- en verzorgingshuizen, met in totaal meer dan bewoners. Antibioticaresistentie lijkt hier een steeds groter probleem te worden. In sommige verpleeghuizen is 1 op de 3 bewoners drager van een resistente bacterie (Verhoef e.a., 2016). Een drager kan ervoor zorgen dat andere bewoners de bacterie ook krijgen. Om deze reden is het belangrijk om te weten hoe de situatie in jouw verpleeghuis is en wat je hieraan kunt doen. Bron:

8 VRAAG 4 Hoeveel bewoners zijn in sommige verpleeghuizen drager van een resistente bacterie?

9 In Nederland hebben we 2340 verpleeg- en verzorgingshuizen, met in totaal meer dan bewoners. Antibioticaresistentie lijkt hier een steeds groter probleem te worden. In sommige verpleeghuizen is 1 op de 3 bewoners drager van een resistente bacterie (Verhoef e.a., 2016). Een drager kan ervoor zorgen dat andere bewoners de bacterie ook krijgen. Om deze reden is het belangrijk om te weten hoe de situatie in jouw verpleeghuis is en wat je hieraan kunt doen. Bron:

10 VRAAG 5 Hoeveel infecties bij bewoners in verpleeghuizen zijn luchtweginfecties en urineweginfecties?

11 In Nederland hebben we 2340 verpleeg- en verzorgingshuizen, met in totaal meer dan bewoners. Antibioticaresistentie lijkt hier een steeds groter probleem te worden. In sommige verpleeghuizen is 1 op de 3 bewoners drager van een resistente bacterie (Verhoef e.a., 2016). Een drager kan ervoor zorgen dat andere bewoners de bacterie ook krijgen. Om deze reden is het belangrijk om te weten hoe de situatie in jouw verpleeghuis is en wat je hieraan kunt doen. Bron:

12 TIJD VOOR ACTIE Zet vandaag nog je handtekening tegen antibioticaresistentie in verpleeghuizen!

13 Wat kan jij doen? Voorkom infecties door een goede basishygiëne Gebruik antibiotica alleen als het echt nodig is

14 In Nederland hebben we 2340 verpleeg- en verzorgingshuizen, met in totaal meer dan bewoners. Antibioticaresistentie lijkt hier een steeds groter probleem te worden. In sommige verpleeghuizen is 1 op de 3 bewoners drager van een resistente bacterie (Verhoef e.a., 2016). Een drager kan ervoor zorgen dat andere bewoners de bacterie ook krijgen. Om deze reden is het belangrijk om te weten hoe de situatie in jouw verpleeghuis is en wat je hieraan kunt doen. Bron:


Download ppt "De antibioticaresistentie-quiz"

Verwante presentaties


Ads door Google