Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdStefanie van der Wal Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
1
Supermarkt Voedselveiligheid
2
Hoofdstuk 1 De supermarktbranche Hoofdstuk 2 De supermarktmedewerker Hoofdstuk 3 Winkelcriminaliteit Hoofdstuk 4 Voedselveiligheid Hoofdstuk 5 Foodproducten bewerken Hoofdstuk 6 Ontvangst en opslag
3
Was jij je handen op deze manier?
Voedselveiligheid Was jij je handen op deze manier? Wat denk je dat handen wassen te maken heeft met werken in een supermarkt?
4
Wat heb ik in de vorige les geleerd? Wat ga ik nu leren?
Voedselveiligheid Bederf Wetten en richtlijnen Hygiëne
5
Voedselveiligheid Bederf van voedsel en voedselvergiftiging voorkomen
Hygiëne
6
Wat doet Theo in dit filmpje allemaal voor de voedselveiligheid?
De supermarktbranche Wat doet Theo in dit filmpje allemaal voor de voedselveiligheid? Bekijk het filmpje
7
Bederf Maakt voedsel ongeschikt voor consumptie. Oorzaken:
Voedselveiligheid Bederf Maakt voedsel ongeschikt voor consumptie. Oorzaken: Fysisch bederf Bederf door enzymen Bederf door micro-organismen
8
Bederf voorkomen Voedsel verpakken: Voedsel bewaren: Hygiënisch werken
Voedselveiligheid Bederf voorkomen Voedsel verpakken: Luchtdicht Weinig zuurstof Voedsel bewaren: Koeling Hygiënisch werken Schone materialen Persoonlijke hygiëne
9
Wetten en richtlijnen Kwaliteitssysteem: Controle door NVWA Regels
Voedselveiligheid Wetten en richtlijnen Kwaliteitssysteem: Regels Controle Registratie Controle door NVWA
10
Hygiëne in de supermarkt
Voedselveiligheid Hygiëne in de supermarkt Schoonmaakplan: Hoe vaak? Door wie? Waarmee?
11
Persoonlijke hygiëne Bijvoorbeeld: Handen wassen Beschermende kleding
Voedselveiligheid Persoonlijke hygiëne Bijvoorbeeld: Handen wassen Beschermende kleding Lang haar in een staart dragen Kleine wondjes afdekken met pleister Bij grotere wonden: niet met voedsel werken Geen kunstnagels of nagellak Geen piercings
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.