De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Heen-en-weer denken tussen begrippen en verschijnselen bij zwaartepuntdemonstraties Ik deed een hele serie demonstraties rond zwaartepunten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Heen-en-weer denken tussen begrippen en verschijnselen bij zwaartepuntdemonstraties Ik deed een hele serie demonstraties rond zwaartepunten."— Transcript van de presentatie:

1 Heen-en-weer denken tussen begrippen en verschijnselen bij zwaartepuntdemonstraties
Ik deed een hele serie demonstraties rond zwaartepunten.

2 Nog meer zwaartepunten
De vogel in de dierentuin in Hong-Kong kan overeind blijven en fietsen op de draad (het was een echte, levende vogel) doordat er een gewichtje onder de fiets hangt. Het zwaartepunt van fietsje + vogel is dan onder de draad.

3 En nog meer De lading is verschoven en het zwaartepunt van ezel plus vracht ligt achter de as van het wiel.

4 Opdracht : Leg uit wat er gebeurd is … schrijf een verklaring
Gebruik begrippen als: Zwaartepunt Massa/gewicht Verdeling van massa Redeneren met begrippen!

5 Het overkomt niet alleen ezels….
De chauffeur had de laadklep niet open gemaakt. Daardoor kwam bij het kiepen het zwaartepunt van lading + vrachtwagen achter de achteras.

6 En nog een ….

7 Soms gaat het juist goed!
Als je maar de juiste vrouw hebt en die goed positie kiest, een harmonisch huwelijk.

8 Wip en zwaartepunt Kan dat? Wel/niet?
Gebruik de begrippen zwaartepunt en krachtmoment in je redenering Het moet dus een pop zijn die ongeveer de helft weegt van het meisje.

9 Vogels in balans, of niet?
De reiger kan heel lang en goed staan met zijn lange tenen. Hoe langer de tenen, des te kleiner de kans dat de reiger kantelt. De ooievaar rechts kan niet, links is veel meer massa dan rechts en bovendien zit die massa verder van de ondersteuning, de poten. Deze ooievaar zou al lang gekanteld zijn en de bange blik van de baby bevestigt dat.


Download ppt "Heen-en-weer denken tussen begrippen en verschijnselen bij zwaartepuntdemonstraties Ik deed een hele serie demonstraties rond zwaartepunten."

Verwante presentaties


Ads door Google