De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Film op recept? Ton Oomen, (RIVM-CIb-LCI)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Film op recept? Ton Oomen, (RIVM-CIb-LCI)"— Transcript van de presentatie:

1

2 Film op recept? Ton Oomen, (RIVM-CIb-LCI)
Mede namens Ton Drenthen en Roij Beijaert (Thuisarts) en Desirée Beaujean (RIVM en Thuisarts) Introductie, Ton Oomen adviseur infectieziektebestrijding bij de landelijke coordinatie infectieziektebestrijding van het Centrum infectieziektenbestrijding, onderdeel van het RIVM. Ik sta hier mede namens …

3 Disclosure belangen NHG spreker
(Potentiële) belangenverstrengeling Nee Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder Andere relatie, namelijk …

4 Informatie films voor patiënten
10 thuisarts films MET patiëntervaring. U bent waarschijnlijk allemaal bekend met de verhelderende informatiefilms die thuisarts al jaren maakt. Je vindt online over allerlei produkten en diensten beoordelinge van gebruikers. Maar hoe is het om een ziekte door te maken? Daar vindt je niet veel over. Daarom zijn er in samenwerking met het RIVM 10 korte films gemaakt over infectieziekten waarin patiënten vertellen over hoe het is om een infectieziekte te hebben. Waar loop je als patiënt tegen aan en wat zijn tips voor mensen die ermee te maken krijgen? Huisartsen geven uitleg over klachten, oorzaken en verloop, met praktische tips en adviezen en de mogelijke behandeling van de infectieziekte. Om u een beeld te geven laat ik u hier een fragment zien uit de film kinkhoest.

5 Evaluatie Door : Prof. Dr. Martine Bouman
Beoordeling door 23 gewone mensen Resultaten: fijne begrijpelijke info, betere kennis. Aanbevelingen: hou het kort, sluit af met samenvatting, ondertitel en maak doelgroep duidelijk Prachtig die films, maar hoe weet je nu of die films echt bruikbaar zijn en goed begrepen worden? Daarom is er door het centrummedia en Gezondheid een klein evaluatieonderzoek gedaan. Met de resultaten kunnen we betere nieuwe films maken. Door 23 willekeurig geworven mensen via huis aan huisblad in Gouda zijn de films beoordeeld. De mensen hadden na het zien aantoonbaar meer kennis over het onderwerp en beoordeelden de films als helder en begrijpelijk. Uiteraard waren er suggesties voor verbeteringen. We leven in een “snelle” tijd. Mensen willen graag zo kort mogelijke informatievoorziening (korter dan 3 minuten). Hoe kort ook, het is toch veel informatie en een samenvatting op het eind is beter. Een andere suggestie was om duidelijker te maken voor wie de film nu bedoeld is. Wij gaan daar uiteraard mee aan de slag om beter films te maken.

6 Wat kunt u ermee? Te vinden bij thuisarts mediatheek en op onderwerp
Bij triage infectieziekte patiënt wijzen op de film Na consult en diagnose film op recept! Voor u, de medewerkers van de huisartsenpraktijk (assistentes, praktijkondersteuners en huisartsen) is het in de eerste plaats fijn om te weten dat deze films er zijn. Én waar u ze kunt vinden, en dat de films door gebruikers goed zijn beoordeeld. Wij zien het voor ons dat u wellicht al vóór het consult, al bij de triage wanneer duidelijk wordt om welke infectieziekte het gaat de patient kunt wijzen op een filmpje daarover. Het is denkbaar om samen met een patient een film te kijken zoals bijvoorbeeld bij het lastige onderwerp BRMO, of een patient na het consult en de diagnose een film op recept te geven. Het is voor u goed om te weten dat de artsen en verpleegkundigen infectieziektebestrijding van de GGD’en de filmpjes ook gebruiken waarbij we samen van één uniforme bron van informatie uitgaan. U heeft allemaal een kaartje gekregen met daarop de link waar de films te vinden zijn, en van welke ondwerpen.

7


Download ppt "Film op recept? Ton Oomen, (RIVM-CIb-LCI)"

Verwante presentaties


Ads door Google