De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

40 Tinten Grijs Meenemen in het begrip Healthy Ageing en hoe het Hanze Active Ageing Lab daar ene bijdrage aan wil leveren Eerst iets over healthy ageing.

Verwante presentaties


Presentatie over: "40 Tinten Grijs Meenemen in het begrip Healthy Ageing en hoe het Hanze Active Ageing Lab daar ene bijdrage aan wil leveren Eerst iets over healthy ageing."— Transcript van de presentatie:

1 40 Tinten Grijs Meenemen in het begrip Healthy Ageing en hoe het Hanze Active Ageing Lab daar ene bijdrage aan wil leveren Eerst iets over healthy ageing Dat wil ik graag illustreren met een dorpgenoot van mij. Noorderhoogebrug NB-er

2 Held 11stedentocht 1963 Altijd actief gebleven

3 Wat bepaalt Healthy Ageing?

4 U ziet een aantal gezondheidsprofoessionals die het concept Olifant onderzoeken.
U herkent de mondhygiënist, logopedist, fysiotherapeut, diëtist, verpleegkundige Ik wil niet zeggen dat professionals blind zijn maar de huidige beroepsstructuur en de dus ook opleidingsstructuur maar wel dat er een zekere mate van tunnelvisie is Dta willen we in ieder geval doorbreken met het HAAL: elke docent, student en professional mag el apparaat gebruiken zolang het maar niet stuk gaat

5 Niet allen professionals zijn erg divers in hun beleving van Healthy ageing maar de mensen waarom het gaat ook Verschillen in gene, omgeving, SES, ziekten etc.

6 Woodcock J et al. Int. J. Epidemiol. 2011;40:121-138
Activiteit is wel ene factor die heel vaak terugkomt en waar consensus over is dat die heel belangrijk is Relatie tussen hoeveelheid activiteit en risico op overlijden maar de plaatjes over darm en borstkanker zien ongeveer net zo uit Woodcock J et al. Int. J. Epidemiol. 2011;40:

7 Niets doen Woodcock J et al. Int. J. Epidemiol. 2011;40:

8 op de fiets naar het werk
Niets doen op de fiets naar het werk Woodcock J et al. Int. J. Epidemiol. 2011;40:

9 op de fiets naar het werk 5x/week 1 uur hardlopen
Niets doen op de fiets naar het werk 5x/week 1 uur hardlopen Woodcock J et al. Int. J. Epidemiol. 2011;40:

10 op de fiets naar het werk 5x/week 1 uur hardlopen
Niets doen op de fiets naar het werk 5x/week 1 uur hardlopen Fiets naar het werk en hardlopen Zeer intensief sporten draagt qua gezondheidseffecten dus niet zo heel erg bij, de meeste winst is te halen in matig intensieve dagelijkse activiteit Woodcock J et al. Int. J. Epidemiol. 2011;40:

11 = Healthy Ageing Active Ageing

12 = Healthy Ageing Activity Nutrition
Activiteit maar ook sedentair gedrag en dat is niet hetzelfde Overgewicht en ondervoeding

13 = Healthy Ageing Mental Activity Activity Nutrition Social Activity

14 Healthy Ageing Ambition Health status Age 14

15 Health status Age 15

16 Health status Age 16

17 PG-SGA Global Partnership
Pt-Global PG-SGA Global Partnership Faith Ottery, MD, PhD, FACN Harriët Jager-Wittenaar, PhD, RD Hanze University of Applied Sciences

18 Wave medical Heerenveen actiheart
Cavari clinics cliënten meten maat ook expertise en personeel uitwisselen Lode fabrikant apparatuur en Procare inrichter van het grootste deel van het lab Eigen promovendus

19


Download ppt "40 Tinten Grijs Meenemen in het begrip Healthy Ageing en hoe het Hanze Active Ageing Lab daar ene bijdrage aan wil leveren Eerst iets over healthy ageing."

Verwante presentaties


Ads door Google