De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bewegingstechnologie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bewegingstechnologie"— Transcript van de presentatie:

1 Bewegingstechnologie
Welkom. Ik ben michiel van breugel 2e jaarsstudent bt… Voorlichting Bewegingstechnologie Michiel van Breugel 20 april 2011

2 Bewegingstechnologie: tussen menselijk bewegen en techniek.
een brug Wat is bt? Wij omschrijven het liefst als de “brug” tussen menselijk bewegen en techniek.

3 aandachtsgebieden ergonomie revalidatie sport
De drie aandachtsgebieden. Dit is eigenlijk nog veel breder maar dit zijn de handvaten die er worden gebruikt. Ergonomie, werk situaties verbeteren. Kijk eens even hoe u nu zit. Denkt u dat u nu “goed” zit? Revalidatie, hulpmiddelen om het leven te verbeteren of iemand te trainen. Sport, sven nog sneller laten gaan.

4 Hoe richt je een vrachtwagen cabine in
Hoe richt je een vrachtwagen cabine in? Waarin een chauffeur werkt en leeft over een langer tijd. Zoveel mogelijk dingen in een kleine ruimte hoe pas je dat er allemaal in zonder dat dingen onhandig worden? En werken zo pretig mogelijk verloopt. Dined; het verschil in lichaamsmaten zorgt dat niet alle situaties voor iedereen even goed zijn. Misschien is iets te klein of juist te groot voor iemand.

5 Hippe rollator ontworpen door een docent
Hippe rollator ontworpen door een docent. Maar design moet niet revalidatie verdrukken. Hoegroot moeten die wielen zijn om de stoep op te komen en worden mensen zo genoeg ondersteund bij het lopen? Het linker plaatje is wat we normaal bij revalidatie denken. Dit is waar een bt’er zal zich meer bezig houden met de registratie van de vooruitgang en hoe ga je dit dan bijhouden?? Tevens bedenkt hij waarom een oefening zin of onzin is en kan dit beargumenteren.

6 Mooie terugkoppeling naar revalidatie, mensen weer laten functioneren, met proteses sneller lopen op de 100 meter dan een gezondpersoon met de kennis van een bt-er kan het. Daarnaast wordt gekeken naar hoe men vooruitgang kan registreren. Bijvoorbeeld de juiste houding voor aerodynamica voor een schaatser.

7 Project Ergonomisch Ontwerpen: de rode draad door de opleiding
Voorbeeldthema’s: Voortbewegen Tilhulpmiddelen Werkplekaanpassingen Meetopstellingen Sporthulpmiddelen PEO’s zijn de projecten waarin je de theorie gaat toepassen. Bijv loopfiets, een opstelling voor het bepalen van het MRC in het elleboog gewricht. Een verfhulpmiddel dat er voor moet zorgen dat iemand makelijker en langer boven zijn hoofd kan schilderen. In de lessen leer je dingen die vantoepassing zijn op je projecten en zo worden de projecten steeds uitgebreider en groeit het niveau geleidelijk.

8 Waar loopt een BT student warm voor?
BEWEGEN TECHNIEK PROBLEMEN OPLOSSEN SAMENWERKEN Veel sporters, Toch wel technische kijk op dingen. Werkplaats en sterkeberekeningen etc ‘voor alles is een oplossing’ je zult dit dus moeten kunnen oplossen. Een beetje creativiteit is dus niet weg! Groepsverband waar je meestal in werkt. Omdat je oplossingen bedenkt. Je kan samen vaak tot veel betere ideeën komen dan alleen

9 -mechanica -Fysiologie -Materiaalkunde -Beweging en analyse
Vakken: Technisch: Medisch: -Wiskunde -Anatomie -mechanica -Fysiologie -Materiaalkunde -Beweging en analyse -Ontwerpen -pathalogie -Registratie Vakken in het algemeen die je krijgt. Korte toelichting en waarom je het hebt op. Registratie staat in het midden eronder omdat dit tussen beide zit.

10 toelaatbaarheid HAVO BT N&T  N&G met nat met nl&t anders E&M
Profiel 2e fase NA 1 – 8 – 2007 BT N&T N&G met nat met nl&t anders E&M met wis B met wis B en nat C&M met wis A met ec Instroomcursus wiskunde aanbevolen Instroom mogelijkheden Instroomcursus wiskunde aanbevolen Instroomcursus wiskunde verplicht

11 toelaatbaarheid VWO Profiel 2e fase NA 1 – 8 – 2007 BT N&T  N&G
met nat met nl&t anders E&M met wis B met wis B en nat C&M met wis A met ec Voor vwo Instroomcursus wiskunde aanbevolen Instroomcursus wiskunde aanbevolen Instroomcursus wiskunde aanbevolen

12 Loopfiets, het eerste project
Loopfiets, het eerste project. Maakt hier kennis met de stappen die je in het algemeen door gaat lopen bij een project bij bt. Je leert bij dit project met een hoop spullen werken, op computer en in de werkplaats. Tevens leer je al omgaan met de samenhang en gevolgen die ontwerpen met zich mee brengen. Squatten. Moesten we model maken over squatten. Hierin moest met de lichaamslengtes(onderbeen, voetmaat, totale lengte) en het gewicht een voorspelling gedaan kunnen worden voor de diepte ervan. Recent project dat ik doe heeft te maken met de elleboog. Het is nog steeds niet bekend waar deze nou ligt. Ga jullie niet vervelen met vaktermen. Maar ik kan je vertellen dat het niet zo makelijk is. Dit heeft te maken met de vorm van de botten. Het draaipunt verschild per positie. Daar ligt dan ook de moeilijkheid. Hoe ga je dit aanpakken. En waar loop je tegen aan bij zo’n project?

13 Naast de peo’s krijg je kleinere projecten die meer vakgericht zijn
Naast de peo’s krijg je kleinere projecten die meer vakgericht zijn. Oa de notenkraker, hierbij leer je omgaan met oa solidworkt, materiaalgebruik en omgaan met meer machines daarnaast leer je rekening te werken met een doelgroep en verder met uiteraard krachten en maatgeving die nodig is voor gebruik, Tilhulpmiddel, wat voor krachten komen er bij zo’n tilhulpmiddle kijken? Is het wel veilig met dat materiaal en is het wel bereken op zo’n zwaar persoon?

14 Bedankt voor Uw belangstelling!
www. sporttechnologie.nl

15

16

17

18

19 Hoe lang heb je actief gezocht naar een baan in een relevant werkveld na het afronden van de opleiding Bewegingstechnologie? Opmerkingen: Hoog percentage (54 %) vindt binnen een half jaar een baan.

20

21 MASTERS Faculteit werktuigbouw en maritieme techniek

22 Industrieel Ontwerpen
MASTERS Industrieel Ontwerpen Faculteit Industrieel Ontwerpen


Download ppt "Bewegingstechnologie"

Verwante presentaties


Ads door Google