De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

bedanken WELKOMSTDIENST… Van harte nodigen wij u uit de welkomstdienst bij te wonen die vanavond zal worden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "bedanken WELKOMSTDIENST… Van harte nodigen wij u uit de welkomstdienst bij te wonen die vanavond zal worden."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 bedanken WELKOMSTDIENST…
Van harte nodigen wij u uit de welkomstdienst bij te wonen die vanavond zal worden gehouden. Samen met Ds. T. J. Oldenhuis uit Coevorden, organist: Ronald Ymker en met medewerking van het Chr. Mannenkoor Assen, hopen we op een fijne dienst. Iedereen is welkom. Dus ook uw vrienden en kennissen, zodat we met velen een gezegende dienst mogen hebben. Graag tot vanavond om uur in de Oase.

4 Kinderpardon: op naar Den Haag!
Er is nog volop ruimte in de bus voor mensen, die mee willen naar de kerkdienst in Den Haag, voor het gezin daar, maar vooral ook voor de vele mensen hier in gelijkende situaties. Enkelen van hen willen en gaan graag met ons mee. Wat zou het mooi zijn als de bus vol kwam, als steun voor hen en een statement vanuit Drachten. Zo kunt u daadwerkelijk iets doen. Zie voor opgave en nadere informatie in Geandewei. Harm Klein Ikkink namens de Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers

5 Ieder jaar in december brengen diakenen kerstpakketten bij mensen die een “steuntje in de rug” goed kunnen gebruiken. Dit is voor mensen die door allerlei omstandigheden moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen en geen financiële ruimte hebben voor iets extra’s. Kent u iemand of een gezin die een kerstpakket goed kan gebruiken, dan kunt u een briefje met naam en adres in de bus in de hal doen. Dit kan de hele maand november. U kunt gemeenteleden én niet gemeenteleden in onze wijk opgeven. Uiteraard gaat de diaconie zorgvuldig met deze gegevens om. Diaconie De Oase KERSTPAKKETTEN

6 Proefopstelling beamers en schermen
De opstelling van de schermen willen we zodanig verbeteren dat deze vanuit álle zitplaatsen goed zichtbaar zijn. Wat vindt u van deze proefopstelling van twee schermen aan de zijkanten op het podium? De opstelling blijft staan tot en met de gemeenteavond van woensdag 21 november. Graag vernemen wij, vandaag of op 21 november, uw reacties: De medewerkers van de beamer en het geluid De leden van de kerkenraad en de koster Mailen naar de scriba Jan Zuiderveen:

7 Gemeenteavond 21 november 2018
De kerkenraad van de Oase nodigt u van harte uit voor een Gemeenteavond op woensdag 21 november om uur Presentatie door bestuurslid de heer Dirk Meijer over de voedselbank Smallingerland Voortgang CUVV: Commissie Uitvoering Voortvarend Verder Voorgenomen AK besluit over de gebouwen van de PGD Geluid, beeld, licht en camera’s in de kerkzaal Vanuit de kerkenraad: lopende zaken Heeft u nog vragen over de gemeenteavond? Neem dan contact op met de scriba Jan Zuiderveen Wilt u graag komen maar heeft u geen vervoer? Bel dan met Piet Visser

8 Welkom in de dienst van zondag 18 november 2018
Voorganger Ds. Gera den Dikken Organist Peter Bax Beamer Jelmer Hoekstra Geluid

9 Welkom en afkondigingen

10 Dienst van de voorbereiding

11 NLB 139 staande

12 NLB 139 : 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben,
dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten diepste houdt bewogen, ’t ligt alles open voor uw ogen.

13 NLB 139 : 1

14 NLB 139 : 2 Gij zijt zo diep vertrouwd met mij:
wie weet mijn wegen zoals Gij? Gij kent mijn leven woord voor woord, Gij hebt mij voor ik spreek gehoord. Ja overal, op al mijn wegen en altijd weer komt Gij mij tegen.

15 NLB 139 : 2

16 Stil gebed, bemoediging en groet

17 Klein Gloria Ere zij de Vader en de Zoon en de heilige Geest,
als in den beginne, nu en immer en van eeuwigheid tot eeuwigheid. Amen.

18 Gebed van verootmoediging
C:\Worship Library\Liturgie slides\Gebed van verootmoediging.ppt Gebed van verootmoediging

19 C:\Worship Library\Liturgie slides\Woord van genade.ppt
Woord van vergeving

20 Lied 886

21 NLB 886:1 Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart, U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn. U laat nooit alleen. Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe ik toe.

22

23 Lied 886 Abba, Heit, ik bin fan Jo, Bern fan Jo, myn Hear. Jou dat ik mei siel en sin my nei Jo ta kear. Set myn hert yn fjoer en flam, kom en en ha my leaf. Abba, Heit ik bin fan Jo, bern fan Jo, myn Hear.

24 C:\Worship Library\Liturgie slides\Moment met de kinderen.ppt

25 Hé, luister mee

26 Hé, luister mee naar een nieuw verhaal
Refrein: Hé, luister mee naar een nieuw verhaal Een nieuw verhaal uit het boek van God Hé, lui - ster mee naar een nieuw ver - haal een nieuw ver - haal uit het boek van God

27 Hé, luister mee Hé, lui - ster mee naar een nieuw ver - haal een
nieuw ver - haal uit het boek van God

28 NNet zoals je elke dag je boterhammen eet
Hé, luister mee NNet zoals je elke dag je boterhammen eet et zoals je elke dag je boterhammen eet Net zo - als je el - ke dag je bo – ter – ham-men eet en je dat ook ze - ker niet een dag of drie ver - geet zo

29 Hé, luister mee is het met het le - zen van het boek van on - ze Heer, je kunt er veel van le - ren en zo groei je tel - kens weer

30 Hé, luister mee naar een nieuw verhaal
Refrein: Hé, luister mee naar een nieuw verhaal Een nieuw verhaal uit het boek van God Hé, lui - ster mee naar een nieuw ver - haal een Hé, lui - ster mee naar een nieuw ver - haal een nieuw ver - haal uit het boek van God

31 Hé, luister mee Hé, lui - ster mee naar een nieuw ver - haal een
nieuw ver - haal uit het boek van God

32 C:\Worship Library\Liturgie slides\Dienst van het Woord.ppt

33 Gebed om verlichting met de Heilige Geest
C:\Worship Library\Liturgie slides\Gebed om de Heilige Geest.ppt Gebed om verlichting met de Heilige Geest

34 C:\Worship Library\Liturgie slides\Schriftlezing.ppt

35 Lucas 15:11-32 11 Vervolgens zei hij: ‘Iemand had twee zonen.
C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 11 Vervolgens zei hij: ‘Iemand had twee zonen. 12 De jongste van hen zei tegen zijn vader: “Vader, geef mij het deel van uw bezit waarop ik recht heb.” De vader verdeelde zijn vermogen onder hen.

36 C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt
Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 13 Na enkele dagen verzilverde de jongste zoon zijn bezit en reisde af naar een ver land, waar hij een losbandig leven leidde en zijn vermogen verkwistte. 14 Toen hij alles had uitgegeven, werd dat land getroffen door een zware hongersnood, en begon hij gebrek te lijden.

37 C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt
Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 15 Hij vroeg om werk bij een van de inwoners van dat land, die hem op het veld zijn varkens liet hoeden. 16 Hij had graag zijn maag willen vullen met de peulen die de varkens te eten kregen, maar niemand gaf ze hem.

38 C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt
Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 17 Toen kwam hij tot zichzelf en dacht: De dagloners van mijn vader hebben eten in overvloed, en ik kom hier om van de honger. 18 Ik zal naar mijn vader gaan en tegen hem zeggen: “Vader, ik heb gezondigd tegen de hemel en tegen u, 19 ik ben het niet meer waard uw zoon genoemd te worden; behandel mij als een van uw dagloners.

39 C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt
Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 20 Hij vertrok meteen en ging op weg naar zijn vader.Zijn vader zag hem in de verte al aankomen. Hij kreeg medelijden en rende op zijn zoon af, viel hem om de hals en kuste hem. 21 “Vader,” zei zijn zoon tegen hem, “ik heb gezondigd tegen de hemel en tegen u, ik ben het niet meer waard uw zoon genoemd te worden.”

40 C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt
Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 22 Maar de vader zei tegen zijn knechten: “Haal vlug het mooiste gewaad en trek het hem aan, doe hem een ring aan zijn vinger en geef hem sandalen. 23 Breng het gemeste kalf en slacht het. Laten we eten en feestvieren, 24 want deze zoon van mij was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren en is teruggevonden.

41 Lucas 15:11-32 En ze begonnen feest te vieren.
C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling En ze begonnen feest te vieren. 25 De oudste zoon was op het veld. Toen hij naar huis ging en al dichtbij was, hoorde hij muziek en gedans. 26 Hij riep een van de knechten bij zich en vroeg wat dat te betekenen had.

42 C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt
Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 27 De knecht zei tegen hem: “Uw broer is thuisgekomen, en uw vader heeft het gemeste kalf geslacht omdat hij hem gezond en wel heeft teruggekregen.” 28 Hij werd woedend en wilde niet naar binnen gaan, maar zijn vader kwam naar buiten en trachtte hem te bedaren.

43 C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt
Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 29 Hij zei tegen zijn vader: “Al jarenlang werk ik voor u en nooit ben ik u ongehoorzaam geweest als u mij iets opdroeg, en u hebt mij zelfs nooit een geitenbokje gegeven om met mijn vrienden feest te vieren. 30 Maar nu die zoon van u is thuisgekomen die uw vermogen heeft verkwanseld aan de hoeren, hebt u voor hem het gemeste kalf geslacht.”

44 C:\Worship Library\Style Sheets\Oase-Radial-Bijbel-hoog.ppt
Lucas 15:11-32 nieuwe bijbel vertaling 31 Zijn vader zei tegen hem: “Mijn jongen, jij bent altijd bij me, en alles wat van mij is, is van jou. 32 Maar we konden toch niet anders dan feestvieren en blij zijn, want je broer was dood en is weer tot leven gekomen. Hij was verloren en is teruggevonden.”’

45 C:\Worship Library\Nieuwe liedboek muzieknoten\NLB 103 - noten.ppt

46 NLB 103 : 3

47 NLB 103 : 3

48 NLB 103 : 5

49 NLB 103 : 5

50 Het feest van de thuiskomst
C:\Worship Library\Liturgie slides\Verkondiging.ppt Verkondiging Het feest van de thuiskomst

51 Dia voor bij de Verkondiging: “Het feest van de thuiskomst
Dia voor bij de Verkondiging: “Het feest van de thuiskomst!” - 18 november 2018 – Ds. Gera den Dikken

52 C:\Worship Library\Nieuwe liedboek muzieknoten\NLB 377 - noten.ppt

53 377 : 1 Zoals ik ben, kom ik nabij, met niets in handen dan dat Gij
mij riep en zelf U gaf voor mij – o Lam van God, ik kom.

54 377 : 2 Zoals ik ben, met al mijn strijd, mijn angsten en onzekerheid,
mijn maskers en mijn ijdelheid – o Lam van God, ik kom.

55 377 : 3 Zoals ik ben, verdoofd, verblind,
tast ik naar U, die mij bemint, bij wie mijn ziel genezing vindt – o Lam van God, ik kom.

56 377 : 4 Zoals ik ben, ontvangt Gij mij,
reinigt, vergeeft, omarmt Gij mij, vervult, verlicht, verwarmt Gij mij – o Lam van God, ik kom.

57 377 : 5 Zoals ik ben, in U te zijn en Gij in mij, in brood en wijn:
uw ziel, uw levenskracht wordt mijn – o Lam van God, ik kom.

58 Inzameling van de gaven
C:\Worship Library\Liturgie slides\Inzameling van de gaven.ppt Inzameling van de gaven 1e rondgang: KiA-noodhulp 2e rondgang: Pastoraat Uitgang: Eigen jeugdwerk

59 De kinderen komen terug van de kindernevendienst
C:\Worship Library\Liturgie slides\Kinderen knd stop.ppt De kinderen komen terug van de kindernevendienst

60 Viering Heilig Avondmaal
C:\Worship Library\Liturgie slides\Viering Heilig Avondmaal.ppt Viering Heilig Avondmaal

61 Viering van het Heilig Avondmaal
Dia voor bij het Heilig Avondmaal: 18 november 2018 – Ds. Gera den Dikken

62 C:\Worship Library\Liturgie slides\Lege aankondigings dia.ppt
Vredegroet

63 C:\Worship Library\Liturgie slides\Inleiding.ppt

64 NLB 405

65 405 : 1 Heilig, heilig, heilig! Heer, God almachtig,
vroeg in de morgen worde U ons lied gewijd. Heilig, heilig, heilig! Liefdevol en machtig, Drievuldig God, die één in wezen zijt.

66 405 : 3 Heilig, heilig, heilig! Gij gehuld in duister,
geen oog op aarde ziet U zoals Gij zijt. Gij alleen zijt heilig, enig in uw luister, één en al vuur en liefde en majesteit.

67 Viering van het Heilig Avondmaal
Dia voor bij het Heilig Avondmaal: 18 november 2018 – Ds. Gera den Dikken

68 Gezamenlijk ‘Onze Vader’
C:\Worship Library\Liturgie slides\Lied - lege dia's.ppt Gezamenlijk ‘Onze Vader’

69 C:\Worship Library\Liturgie slides\Lied - lege dia's.ppt
Uitdelingswoorden

70 C:\Worship Library\Liturgie slides\Lied - lege dia's.ppt
Delen van brood en wijn

71 Dienst van dankbaarheid
C:\Worship Library\Liturgie slides\Lied - lege dia's.ppt Dienst van dankbaarheid

72 Pastorale mededeling

73 Dankzegging en voorbeden
C:\Worship Library\Liturgie slides\Lied - lege dia's.ppt Dienst der gebeden Dankzegging en voorbeden

74 ‘Genade, zo oneindig groot.’
C:\Worship Library\Nieuwe liedboek muzieknoten\NLB noten.ppt Hemelhoog 298 ‘Genade, zo oneindig groot.’

75 Hemelhoog 298: 1 Genade, zo oneindig groot.
Dat ik, die ’t niet verdien het leven vond, want ik was dood en blind, maar nu kan ’k zien.

76 Hemelhoog 298: 2 Genade die mij heeft geleerd
te vrezen voor het kwaad. Maar ook – als ik mij tot Hem keer – dat God mij nooit verlaat.

77 Hemelhoog 298: 3 Want Jezus droeg mijn zondelast
en tranen aan het kruis. Hij houdt mij door genade vast en brengt mij veilig thuis.

78 Hemelhoog 298: 4 Als ik daar in zijn heerlijkheid
mag stralen als de zon, dan prijs ik Hem in eeuwigheid dat ik genade vond.

79 Heenzending en zegen Zingen: Amen, amen, amen

80 Na afloop van de dienst Graag na afloop van de dienst de kerkzaal pas verlaten wanneer de organist begint te spelen Namens de kerkenraad bedankt voor uw medewerking

81 Tot ziens en een goede zondag!
C:\Worship Library\Liturgie slides\Tot ziens en een goede zondag.ppt Tot ziens en een goede zondag! Na de dienst is er


Download ppt "bedanken WELKOMSTDIENST… Van harte nodigen wij u uit de welkomstdienst bij te wonen die vanavond zal worden."

Verwante presentaties


Ads door Google