De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jongensclub ‘t Thuishonk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jongensclub ‘t Thuishonk"— Transcript van de presentatie:

1

2 Jongensclub ‘t Thuishonk
Wij maken het leuk, jullie maken het gezellig! “Hoge muren vallen snel om!” Van 14:15 tot 15:30 zijn alle jongens van 9-12 jaar weer welkom in het Hervormd Jeugdcentrum. Met vandaag als thema: Rondjes lopen, rondjes lopen en nog eens rondjes lopen… Pieter de Munck & Jeroen van der Hoeven

3 Wijziging clubtijden en methodes (6-12 jaar) Met de clubleiding, jeugdouderlingen en het bestuur van het HJF is afgelopen jaar gesproken over de praktische en inhoudelijk invulling van het clubwerk. Graag informeren we iedereen hierover. Methode De clubs passen momenteel ieder een verschillende methode toe. Op zichzelf goed, maar om eenheid te krijgen tussen de clubs en om de kinderen een stabiel aanbod te geven, is gekozen om met één type methode te gaan werken. Er is gekozen voor de methode ‘Promiseland’. Tijdstip De drie clubs voor de leeftijdscategorie 6-12 jaar vinden nu verdeeld over de week plaats. De Meisjesclub (9-12 jaar) is op maandagavond, de Jongensclub (9-12 jaar) op zondagmiddag en de Gideonsbende op donderdagavond.

4 Vanaf 1 februari a. s. zijn de clubtijden er als volgt uitzien: -
Vanaf 1 februari a.s. zijn de clubtijden er als volgt uitzien: - Gideonsbende: vrijdag van 18: :30 (1x per 2 weken) - Jongensclub: vrijdag van 19: :45 (1x per 2 weken) - Meisjesclub: geen wijzigen De eerste clubavond staat gepland op vrijdag 2 februari. Verder rooster voor dit jaar: 16-2; 9-3; 23-3; 13-4. De tijden voor de clubs buiten de leeftijdscategorie 6-12 jaar (HAP/Peuter- en Kleuterclub) en de Hobbyclub wijzigen niet. Mochten er vragen, stel deze dan gerust aan jeugdouderling, clubleiding of HJF-bestuur.

5 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: 1 Samuel 3 : 1-10 Marcus 1 : 14-20

6 Psalm 63 : 1 en 2 Mijn God, Gij zijt mijn toeverlaat,
Vers 1 Mijn God, Gij zijt mijn toeverlaat, naar U, Heer, strekt zich mijn verlangen. Mijn hart wil niets dan U ontvangen, die leven zijt en leven laat. O Heer, mijn ziel en zinnen smachten en dorsten naar U in een land, waarop de zon verzengend brandt, - schenk Gij mijn leven nieuwe krachten.

7 Psalm 63 : 1 en 2 Eens zag ik in uw tempelhof
Vers 2 Eens zag ik in uw tempelhof U in uw glorie hoogverheven, wiens gunst mij meer is dan het leven, mijn lippen stamelden uw lof. Mijn leven lang wil ik U prijzen, uw naam aanbidden, want Gij voedt mij met uw kracht, Gij schenkt mij moed. O Heer, ik wil U dank bewijzen.

8 Psalm 63 : 3 Wanneer ik wakend in de nacht
Vers 3 Wanneer ik wakend in de nacht mijn geest bij U, Heer, laat vertoeven, dan mag ik weer uw goedheid proeven; uw hulp wordt nooit vergeefs verwacht. Waar zich uw vleugels breed ontvouwden, zing ik mij van mijn zorgen vrij. Mijn ziel, Heer, is U zeer nabij, door uw hand word ik vastgehouden.

9 Gezang 313 : 1, 2 en 3 Zonne der gerechtigheid,
Vers 1 Zonne der gerechtigheid, ga ons op in deze tijd, opdat al wat leeft de dag in uw kerk aanschouwen mag. Erbarm U, Heer.

10 Gezang 313 : 1, 2 en 3 Wek de dode christenheid
Vers 2 Wek de dode christenheid uit haar zelfverzekerdheid; zend uw stralen overal, dat de aarde U loven zal. Erbarm U, Heer.

11 Gezang 313 : 1, 2 en 3 Zie, Heer, de verdeeldheid aan,
Vers 3 Zie, Heer, de verdeeldheid aan, die geen mens ooit helen kan. Breng, o Herder, in Gods naam uw verstrooide kudde saam. Erbarm U, Heer.

12 Gezang 313 : 4 en 5 Open overal de poort,
Vers 4 Open overal de poort, Heer, voor uw voortvarend woord, win elk volk met stille kracht voor uw rijk, - verdrijf de nacht! Erbarm U, Heer.

13 Gezang 313 : 4 en 5 Geef geloof aan wie Gij zendt,
Vers 5 Geef geloof aan wie Gij zendt, hoop en liefde, dat op 't eind wat met tranen werd gezaaid met gejuich mag zijn gemaaid. Erbarm U, Heer.

14 Gezang 313 : 6 en 7 Laat ons zo uw heerlijkheid
Vers 6 Laat ons zo uw heerlijkheid zien in deze donkre tijd, opdat wij nu en voortaan trouw U ter beschikking staan. Erbarm U, Heer.

15 Gezang 313 : 6 en 7 Alle eer en macht en kracht
Vers 7 Alle eer en macht en kracht worde, Heer, U toegebracht; heel de mensheid stemme saam in de drieklank van uw naam. Erbarm U, Heer.

16

17 Psalm 29 : 1 Gij die hoog verheven zijt, geeft den HERE heerlijkheid,
Vers 1 Gij die hoog verheven zijt, geeft den HERE heerlijkheid, geeft des HEREN naam de eer, buigt u juichend voor Hem neer. Hoort de grote stem des HEREN, alles moet zich tot Hem keren. Machten, die het hoofd opsteken, worden stil als God gaat spreken.

18 Gezang 47 : 1 en 3 Jezus die langs het water liep
Vers 1 Jezus die langs het water liep en Simon en Andreas riep, om zomaar zonder praten hun netten te verlaten, - Hij komt misschien vandaag voorbij en roept ook ons, roept u en mij, om alles op te geven en trouw Hem na te leven.

19 Gezang 47 : 1 en 3 Christus die door de wereld gaat
Vers 3 Christus die door de wereld gaat verheft zijn stem niet op de straat, Hij spreekt ons hart aan, heden, en wenkt ons met zich mede. En lokt ook nog zoveel ons aan, tot wie zouden wij anders gaan? Hij heeft en zal ons geven alles, - het eeuwig leven.

20 Gezang 100 : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 16 Er heeft een stem gesproken,
Vers 1- allen Er heeft een stem gesproken, de Heer was daar! Antwoordt Hem vastbesloten, staat voor Hem klaar!

21 Gezang 100 : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 16 Behoudt het woord, de gaven,
Vers 2- vrouwen Behoudt het woord, de gaven, met wakkre zin; volhardt uw taak te dragen en leeft daarin!

22 Gezang 100 : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 16 Hebt Gij uw knecht genodigd?
Vers 3- mannen Hebt Gij uw knecht genodigd? Wie ben ik, Heer? Roekeloos, kleingelovig, zwak en niets meer.

23 Gezang 100 : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 16 Het woord, van God gegeven,
Vers 4- vrouwen Het woord, van God gegeven, brengt ommekeer, het voedt ons in het leven, is vol verweer.

24 Gezang 100 : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 16 Leer ons eenvoudig leven
Vers 6 - mannen Leer ons eenvoudig leven niet afgeleid. Wie zich aan Hem wil geven sta steeds bereid.

25 Gezang 100 : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 16 De tijden slaan als golven
Vers 7- vrouwen De tijden slaan als golven over ons hoofd. Wie in Hem blijft geloven wordt niet verdoofd.

26 Gezang 100 : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 16 Aan Hem is eeuwig eigen
Vers 11- mannen Aan Hem is eeuwig eigen onsterflijkheid. Wie Hem behoort zal krijgen hoop in de tijd.

27 Gezang 100 : 1, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 16 De koning nu der eeuwen,
Vers 16 - allen De koning nu der eeuwen, eeuwig de Heer, heerlijk, onzienlijk, enig, zij kracht en eer!

28 Voorbereiding Heilig Avondmaal
Gemeente van Christus, volgende week vieren wij het heilig Avondmaal. De Heer zelf roept ons om naar zijn opdracht zijn dood te verkondigen. Hij wil aan zijn tafel troosten en bemoedigen wie in Hem geloven. Door de Bijbel kennen wij Gods wet, de leefregels van Christus’ koninkrijk. In het licht daarvan zien wij dat we iedere dag tekortschieten in geloof, hoop en liefde. De Heer is trouw, wij zijn vaak ontrouw. Dagelijks maken we onze schuld tegenover hem groter.

29 Nu kunnen wij de maaltijd van Gods genade
slechts ontvangen, wanneer we in gehoorzaamheid aan het Woord van God als Gods kinderen willen leven. Daarom onderzoekt ieder van ons zichzelf: Heb ik van harte berouw over mijn zonden, waarmee ik God en mijn naaste kwets en mijzelf de volle vreugde van het leven met de Heer ontneem? Geloof ik dat God mij volkomen vergeving van zonden wil geven, alleen door het lijden en sterven van Jezus Christus, zijn Zoon, onze Heer? Ben ik oprecht bereid God te dienen in de kracht van de heilige Geest?

30 Ieder die zo zijn heil zoekt in Christus alleen,
mag zeker weten dat geen zonde of zwakheid ons kan scheiden van de liefde van Christus, onze Heer.  Verkondig in het eten van het brood en het drinken uit de beker vol vreugde de dood van onze Heiland. Belijd in gehoorzaamheid aan zijn Woord de drie-enige God. Zo nodigt Christus u aan zijn tafel en mag u zich opnieuw gesterkt weten door het sacrament van brood en wijn.

31 ELB 263 : 1, 2 en 4 Door de wereld gaat een woord
Vers 1 Door de wereld gaat een woord en het drijft de mensen voort: 'Breek uw tent op, ga op reis naar het land dat Ik u wijs.‘ Here God, wij zijn vervreemden door te luist'ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

32 ELB 263 : 1, 2 en 4 Door de wereld gaat een stoet
Vers 2 Door de wereld gaat een stoet   die de ban brak van het bloed.   Die bij wat op aarde leeft   nu geen burgerrecht meer heeft.   Here God, wij zijn vervreemden door te luist'ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

33 ELB 263 : 1, 2 en 4 Door de wereld klinkt een lied
Vers 4 Door de wereld klinkt een lied   tegen angsten en verdriet,   tegen onrecht, tegen dwang   richten pelgrims hun gezang.  Here God, wij zijn vervreemden door te luist'ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

34 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Jongensclub ‘t Thuishonk"

Verwante presentaties


Ads door Google