De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

H2 Soorten media.

Verwante presentaties


Presentatie over: "H2 Soorten media."— Transcript van de presentatie:

1 H2 Soorten media

2 Internet en sociale media
Het gevolg van internet is dat iedereen nieuws kan plaatsen. Het is daarom belangrijk om te weten of de bron betrouwbaar is. Noem twee websites die volgens jou een betrouwbare nieuwsbron zijn.

3 Facebook: nepnieuws Noem twee manieren waarmee nep-nieuws op sociale media kan worden verholpen.

4 Kranten en tijdschriften
Bij kranten (en tijdschriften) maak je onderscheid tussen twee soorten bladen: Kranten die zich meer op sensationeel nieuws richten. Ze besteden bijvoorbeeld meer aandacht aan sport, criminaliteit en shownieuws. Populaire krant Serieuzere kranten die uitgebreidere achtergrondinformatie geven over bijvoorbeeld politiek en economie. Kwaliteits- krant

5 Kranten en tijdschriften
Kranten verschijnen dagelijks, tijdschriften meestal wekelijks of maandelijks. Sommige gaan over één thema. Bijvoorbeeld over auto’s, muziek, mode of computers. Opinietijdschriften als Vrij Nederland en HP/De Tijd behandelen dezelfde onderwerpen als kranten, maar ze gaan dieper op onderwerpen in.

6 Populaire of kwaliteitsbladen?

7 Noem vijf televisieomroepen en vijf radio-omroepen.
Televisie en radio Organisaties die via radio, tv en internet informatie uitzenden naar een groot publiek. Omroepen We maken onderscheid tussen commerciële en publieke omroepen. Noem vijf televisieomroepen en vijf radio-omroepen.

8 Kijk- en luistercijfers
Commerciële omroepen Een bedrijf dat vooral als doel heeft om geld te verdienen met zijn uitzendingen. Commerciële omroep Belangrijk hierbij zijn de kijk- en luistercijfers. Kijk- en luistercijfers Het aantal kijkers of luisteraars van een tv- of radioprogramma. Leg uit waarom kijk- en luistercijfers voor commerciële omroepen belangrijker zijn dan voor publieke omroepen.

9 Publieke omroepen Publieke omroepen krijgen geld van de overheid. Dit geld komt deels uit belastingen en deels uit reclameblokken. In de Mediawet staat dat publieke omroepen ervoor moeten zorgen dat er genoeg verschillende soorten programma´s zijn voor verschillende doelgroepen. Dit zorgt voor meer pluriformiteit.


Download ppt "H2 Soorten media."

Verwante presentaties


Ads door Google