De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

A randomized, open label, multicenter study of Cabazitaxel versus an Androgen Receptor (AR)-targeted agent (abiraterone or enzalutamide) in Metastatic.

Verwante presentaties


Presentatie over: "A randomized, open label, multicenter study of Cabazitaxel versus an Androgen Receptor (AR)-targeted agent (abiraterone or enzalutamide) in Metastatic."— Transcript van de presentatie:

1 A randomized, open label, multicenter study of Cabazitaxel versus an Androgen Receptor (AR)-targeted agent (abiraterone or enzalutamide) in Metastatic Castration-Resistant Prostate Cancer (mCRPC) patients previously treated with Docetaxel and who rapidly failed a prior AR-targeted agent (CARD) Een korte update van de CARD studie. In Nederland zijn 5 DUOS ziekenhuizen betrokken bij de CARD studie nl. Amphia, EMC, MST, UMC St. Radboud en het Zuyderland MC. Eerder deze maand is de 10e patiënt in Nederland geïncludeerd en staat de teller nu op 150 patiënten totaal. Onlangs is besloten om de inclusie periode te verlengen naar April 2018 en wordt er vanuit Nederland nog een bijdrage verwacht van 5 patiënten. Op dit moment zitten er 2 patiënten in Nederland in pre-screening en mogelijkzullen deze patiënten nog voor het einde van het jaar gerandomiseerd kunnen worden. Waarom is de CARD-studie nu zo belangrijk? CARD is het eerste prospectieve onderzoek gericht op het identificeren van de beste behandelingssequentie in het huidige geavanceerde prostaatkankerlandschap. Maar ook is deze studie het eerste prospectieve onderzoek naar de impact van docetaxel gebruik tussen twee AR-gerichte middelen op AR-gevoeligheid en gericht op het identificeren van biomarkers voor respons of resistentie tegen taxanen en AR-gerichte middelen. Hiermee zal CARD een antwoord geven op de vraag of een cross-over tussen abiraterone en enzalutamide rationeel is dan wel dat het meer doelmatig is om in geval van vroegtijdig (binnen een jaar) falen op een van beide middelen over te gaan naar cabazitaxel. Ziekenhuizen die graag een bijdrage willen leveren aan de inclusie in CARD worden van harte uitgenodigd om patiënten door te verwijzen naar één van de deelnemende CARD centra.


Download ppt "A randomized, open label, multicenter study of Cabazitaxel versus an Androgen Receptor (AR)-targeted agent (abiraterone or enzalutamide) in Metastatic."

Verwante presentaties


Ads door Google