De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HANDBOEK OLDSTARS.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HANDBOEK OLDSTARS."— Transcript van de presentatie:

1 HANDBOEK OLDSTARS

2 STUURGROEP Stuurgroep Koos Interne communicatie, beheer sociopot Peter Technische zaken, contact bestuur DBS Hein en Wim Secretariaat, afvaardiging PSV, externe contacten Rini en Peter Activiteitencommissie

3 MISSIE EN VISIE DBS Missie
Vereniging DBS biedt voetbalplezier in groot Meerhoven, voor jong en oud en met sportieve ambitie op alle niveaus. Visie Bij DBS is plezier, het leren voetballen en onderling respect een gezamenlijk doel. DBS biedt diverse voetbalvarianten voor een brede doelgroep. Bij DBS spelen selectieteams met eigen jeugd op een zo hoog mogelijk niveau. DBS is een ontmoetingspunt in de wijk waar iedereen zich welkom en veilig voelt. DBS is een financieel gezonde, ambitieuze en professionele vereniging en is een voorbeeld in de regio.

4 MISSIE EN VISIE OLDSTARS
Missie en visie Oldstars De missie van de DBS Oldstars is om 60 plussers de mogelijkheid te bieden om op een leuke manier aan conditie te werken en tegelijkertijd mensen met dezelfde passie te ontmoeten. De trainingen van de Oldstars beginnen iedere week met een kop koffie en een goed gesprek. Daarna volgt het sportieve deel met kracht- en lenigheidsoefeningen, oefeningen met de bal en een partij ‘walking football’. Dat is voetbal zonder rennen, zonder keepers en de bal niet boven heuphoogte, dit om blessures te voorkomen. Bij de Oldstars staat het gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie voorop. Uiteraard willen we ook altijd vriendschappelijk en met respect omgaan met onze tegenstanders van andere verenigingen.

5 INSCHRIJVEN Inschrijven Als je wilt voetballen bij de Oldstars van voetbalvereniging DBS, dan meld je je aan bij de coördinatoren van de vereniging ( adres). Zij sturen je een inschrijfformulier toe dat verwerkt wordt door de ledenadministratie. De kosten van inschrijving bedragen € 15,- . Voetbalvereniging DBS werkt er aan om zoveel mogelijk aspirant-leden direct te plaatsen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. De groep Oldstars telt maximaal 40 leden. Aspirant-leden komen automatisch op de wachtlijst van de vereniging en worden op volgorde van aanmelding benaderd door de desbetreffende coördinator. Aspirant-leden zijn verplicht het gehele inschrijfformulier in te vullen. Ook het gedeelte onder de streep dat betrekking heeft op automatische incasso. Wordt dit gedeelte niet ingevuld, dan wordt de aanmelding niet in behandeling genomen. Het lidmaatschap van de Oldstars is voor minimaal 1 jaar en wordt telkens stilzwijgend met 1 jaar verlengd, tenzij men schriftelijk voor 1 juni heeft opgezegd. Het contributiejaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni. Download hier het inschrijfformulier voor de Oldstars

6 CONTRIBUTIE Contributie Tweemaal per jaar wordt er automatisch een bedrag van €67,50 contributiegeld afgeschreven. Hierdoor ben je lid van de DBS Oldstars. In het contributiegeld is een ongevallenverzekering en een kop koffie voor aanvang van de training inbegrepen.

7 TRAININGEN Trainingen Het voetbalseizoen loopt van de eerste woensdag van september tot en met de eerste woensdag van juni. De laatste woensdag van december en de eerste week van januari is het winterstop. De trainer wordt geassisteerd door twee studenten van Fontys/Summa. De leden worden uiterlijk uur in de kantine verwacht voor mededelingen en informele contacten. De veldtraining is van uur tot uur. Ook na afloop is er nog gelegenheid om de kantine te bezoeken ter bevordering van de sociale contacten. Bij DBS spelen we op kunstgras. Om de kans op blessures te verkleinen is het wenselijk om op kunstgrasschoenen te spelen.

8 SPELREGELS Spelregels Oldstars
De DBS Oldstars hanteren dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen: Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. (Veld 40 m bij 25 m) Alleen wandelen is toegestaan. Ook als de bal niet in de buurt is. 3. Bal niet boven de heup. 4. Geen buitenspelregel. 5. Slidings zijn verboden. 6. Niet in de rug duwen (geen ruw spel) Een vrije trap wordt altijd indirect genomen (3m afstand). 8 Verlaat de bal het veld, dan wordt de bal, op de plaats waarop de bal het veld heeft verlaten, met de voet in het spel gebracht (3m afstand). Hierbij mag een speler de bal in het spel brengen door zowel te passen als te dribbelen. Corners moeten wel direct worden genomen. Na een doelpunt volgt de aftrap in het midden van het veld. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gestart met rennen. Er mag niet worden gescoord vanaf eigen helft. Zie ook:

9 TOERNOOIEN Toernooien We nemen jaarlijks deel aan 3 toernooien op woensdag. De deelname aan het toernooi van PSV staat vast. Jaarlijks komt in januari de toernooikalender voor het komende jaar uit. Tijdens 2 toernooien worden door de trainer de spelers verdeeld over 2 gelijkwaardige teams. Tijdens één toernooi zal de trainer, mits er 2 teams deelnemen, selecteren op basis van kwaliteit. Op alle toernooien waaraan spelers van DBS willen deelnemen op een andere dag dan de trainingsdag, is het aan de deelnemers zelf om te bepalen hoe om te gaan met selectie- en wisselbeleid.

10 BETROKKENHEID Betrokkenheid Oldstars hebben relatief veel vrije tijd. Het is derhalve een doelstelling van DBS Oldstars om zoveel mogelijk leden in te zetten voor vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Dit verhoogt enerzijds de betrokkenheid bij de club en geeft anderzijds de Oldstar sociale contacten.

11 ACTIVITEITEN Activiteiten Gedurende het seizoen kunnen er door de Oldstars allerlei activiteiten georganiseerd worden zoals kaarten, biljarten, lezingen, feestavond, etc. Het initiatief van deze activiteiten ligt bij de leden zelf. Elke Oldstar mag een activiteit voorstellen.

12 Communicatie naar leden toe
Communicatie De stuurgroep van DBS Oldstars beheert voor alle leden een groepsmail om alle zakelijke en/of huishoudelijke berichten door te kunnen geven. Discussies over de gang van zaken horen niet in de groepsmail thuis, net zo min als persoonlijke reacties en/of berichten. Afmeldingsberichten worden rechtstreeks naar de trainer gestuurd. Persoonlijke berichten worden direct aan de persoon zelf verstuurd.

13 GROEPSAPP LEDEN Groepsapp leden De leden van DBS Oldstars kunnen zich opgeven voor de informele groepsapp. Zakelijk en privé, zin en onzin, lopen hier door elkaar. Deze groepsapp is niet geschikt voor discussies betreffende de DBS Oldstars.

14 Vragen?


Download ppt "HANDBOEK OLDSTARS."

Verwante presentaties


Ads door Google