De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

avondmaal collecte 17 dec

Verwante presentaties


Presentatie over: "avondmaal collecte 17 dec"— Transcript van de presentatie:

1 avondmaal collecte 17 dec
SEIN is een centrum voor mensen met epilepsie en slaap-waakproblemen. Professionals verzorgen de epilepsiezorg voor kinderen, volwassenen en ouderen met epilepsie of andere neurologische aandoeningen, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een psychiatrische stoornis. Onderwijs en begeleiding. Een deel van SEIN verzorgt speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor kinderen en jongeren met epilepsie.

2 Geloof, Hoop en Syrië kerst collecte 25 dec.
Volgende week, eerste kerstdag is de collecte voor de Syrische vluchteling kinderen. Al meer dan 6 jaar is er oorlog, dagelijks zitten ze in angst en bang voor geweld. Naast al het leed staat hun toekomst ook op het spel. Samen kunnen we er iets voor doen. Op eerste kerstdag ligt er meer informatie op de banken De diaconie.

3 Welkom Voorganger: Ds. E. Braam Ouderling van dienst: Wouter Verkerk
Organist: Anne Kroeze Schriftlezingen: Jona 3 / Micha 6: 1 – 8 Mattheus 11: 2 – 11 * *

4 Voor de dienst: Opwekking 194

5

6

7 Welkom Voorganger: Ds. E. Braam Ouderling van dienst: Wouter Verkerk
Organist: Anne Kroeze Schriftlezingen: Jona 3 / Micha 6: 1 – 8 Mattheus 11: 2 – 11 * *

8 Verblijdt u in de Heer te allen tijde!

9 Welkom en mededelingen

10 Aansteken van de 3e adventskaars

11 NLB 85: 1 en 2

12

13

14

15

16 Stilte, bemoediging en groet

17 Gebed om ontferming

18 NLB 146c: 5,6 en 7

19

20

21

22

23

24

25 De Schrift

26 Over deze viering

27 Gebed bij de Schriften

28 Interactief moment

29 Kinderen naar de kindernevendienst

30 Bijbellezing Jona 3

31 Opnieuw richtte de Heer zich tot Jona: “Maak je gereed en ga naar Nineve, die grote stad, om haar aan te klagen met de woorden die ik je zeg.” En Jona maakte zich gereed en ging naar Nineve, zoals de Heer hem opgedragen had.

32 Nineve was een reusachtige stad, ter grootte van drie dagreizen
Nineve was een reusachtige stad, ter grootte van drie dagreizen. Jona trok de stad in, één dagreis ver, en riep: “Nog veertig dagen, dan wordt Nineve weggevaagd!” De inwoners van Nineve geloofden God: ze riepen een vasten uit en iedereen, van hoog tot laag, hulde zich in een boetekleed.

33 Toen de profetie de koning van Nineve bereikte, stond hij op van zijn troon, legde zijn staatsiegewaad af en ging, gehuld in een boetekleed, op de grond zitten. En hij liet in Nineve omroepen: “Volgens bevel van de koning en zijn edelen is het niemand toegestaan te eten of te drinken, mens noch dier, rund noch schaap of geit.

34 De dieren mogen niet grazen of water drinken
De dieren mogen niet grazen of water drinken. Iedereen, mens en dier, moet zich hullen in een boetekleed en luidkeels God aanroepen. Laat iedereen anders gaan leven en breken met het onrecht dat hij doet. Misschien dat God van gedachten verandert en op zijn besluit terug komt; wie weet zal hij zijn woede laten varen zodat wij niet te gronde gaan.”

35 Toen God zag dat zij inderdaad anders begonnen te leven, kwam hij terug op wat hij gedreigd had hun aan te doen, en hij deed het niet.

36 NLB 85: 3 en 4

37

38

39

40 Bijbellezing Micha 6: 1 - 8

41 Schriftlezing Mi. 6: 1 t/m 8 (NBV)
1 Hoor toch wat de HEER zegt! Sta op, laat de bergen uw rechtsgeding horen, laat de heuvels getuige zijn. 2 Luister, bergen, naar het pleidooi van de HEER, hoor toe, onwrikbare fundamenten van de aarde. De HEER heeft een geschil met zijn volk, hij klaagt Israël aan:

42 Schriftlezing Mi. 6: 1 t/m 8 (NBV)
3 'Mijn volk, wat heb ik je misdaan? Waarmee heb ik je gekweld? Antwoord mij! 4 Ik heb je weggeleid, bevrijd uit de slavernij in Egypte. Ik zond Mozes, Aäron en Mirjam om jullie voor te gaan.

43 Schriftlezing Mi. 6: 1 t/m 8 (NBV)
5 Ben je dan vergeten, mijn volk, wat Balak besloot, de koning van Moab, wat Bileam, de zoon van Beor, hem antwoordde? Ben je vergeten wat er gebeurde tussen Sittim en Gilgal? Ken je de gerechtigheid van de HEER niet meer?'

44 Schriftlezing Mi. 6: 1 t/m 8 (NBV)
6 'Wat kan ik de HEER aanbieden, waarmee hulde brengen aan de verheven God? Moet ik hem tegemoet treden met brandoffers, zou hij eenjarige stieren aanvaarden?

45 Schriftlezing Mi. 6: 1 t/m 8 (NBV)
7 Kan ik hem gunstig stemmen met duizenden rammen, met olie, stromend in tienduizend beken? Moet ik mijn oudste kind geven voor wat ik heb misdaan, de vrucht van mijn schoot voor mijn zondig leven?'

46 Schriftlezing Mi. 6: 1 t/m 8 (NBV)
8 Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.

47 NLB 849

48

49

50

51

52

53

54 Bijbellezing Mattheüs 11: 2 - 11

55 Schriftlezing Mat. 11: 2 t/m 11 (NBV)
2 Toen Johannes in de gevangenis over het optreden van de messias hoorde, stuurde hij enkele van zijn leerlingen naar hem toe 3 Met de vraag: 'Bent u degene die komen zou of moeten we een ander verwachten?' 4 Jezus antwoordde: 'Zeg tegen Johannes wat jullie horen en zien:

56 Schriftlezing Mat. 11: 2 t/m 11 (NBV)
5 Blinden kunnen weer zien en verlamden weer lopen, mensen met huidvraat worden gereinigd en doven kunnen weer horen, doden worden opgewekt en aan armen wordt het goede nieuws bekendgemaakt. 6 Gelukkig is degene die aan mij geen aanstoot neemt.'

57 Schriftlezing Mat. 11: 2 t/m 11 (NBV)
7 Toen ze weer vertrokken, begon Jezus met de mensen over Johannes te spreken: 'Waar zijn jullie in de woestijn naar gaan kijken? Naar het wuiven van het riet in de wind? 8 Wat zijn jullie dan gaan zien? Een mens die rijk gekleed ging? Welnee, wie rijk gekleed is, verkeert in koninklijke kringen.

58 Schriftlezing Mat. 11: 2 t/m 11 (NBV)
9 Maar wat zijn jullie dan wel gaan zien? Een profeet? Jazeker, zeg ik jullie, en zelfs meer dan een profeet Hij is degene over wie geschreven staat: "Let op, ik zend mijn bode voor je uit, hij zal een weg voor je banen."

59 Schriftlezing Mat. 11: 2 t/m 11 (NBV)
11 Ik verzeker jullie: er is onder allen die uit een vrouw geboren zijn nooit iemand opgetreden die groter was dan Johannes de Doper; maar in het koninkrijk van de hemel is de kleinste nog groter dan hij.

60 NLB 446: 1 t/m 4

61

62

63

64

65 Uitleg en verkondiging

66

67 NLB 452: 1,2 en 3

68

69

70

71

72

73

74 Kinderen komen terug

75 Kinderlied: Als je veel van iemand houdt

76 Als je veel van iemand houdt
geef je ‘t mooiste wat je hebt, da’s heel gewoon. Omdat God van mensen houdt gaf Hij ‘t mooiste wat Hij had, Zijn eigen Zoon.

77 Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk,
een mooier geschenk ken ik niet.

78 Als je veel van iemand houdt
geef je ‘t mooiste wat je hebt, da’s heel gewoon. En de wijzen brachten goud, Mirr’ en wierook voor het kind, als eerbetoon.

79 Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk,
een mooier geschenk ken ik niet.

80 Als je veel van iemand houdt
geef je ‘t mooiste wat je hebt, da’s heel gewoon. En als jij de Heer vertrouwt, leg je leven in Zijn hand, Hij is Gods Zoon.

81 Hoe ik ook denk, hoe ik ook denk,
een mooier geschenk ken ik niet.

82 NLB 178: 1 en 4

83

84

85 Gebeden en Dankzegging

86 Iona 41: 1, 2 en 3

87

88 2. Beker, gereikt vanuit vreugde,
wijn, ingekleurd door de pijn, teken dat Hem verheugde kwetsbaar te zijn om in Gods naam de weg ten leven te gaan.

89 3 Handen, bereid om te delen,
Mensen, geplaatst in het licht, teken dat breuken wil helen, tot ons gericht om in Gods naam De weg van de liefde te gaan.

90 Viering avondmaal

91 V: De harten omhoog naar God!
G: Als bloemen naar de zon! V: Dank de Heer, onze God! G: Wij willen God danken!

92 U danken wij, God onze Heer,
God van overal en altijd, van mensen, dieren en planten, van water, lucht en aarde, die alles goed maakt en alles vasthoudt: heilig is uw Naam!

93 Kom tot ons, hier in ons midden.

94 Loof de Heer, want God is goed, (melodie Ps. 136)

95 Loof de Heer, want God is goed,
die de mensen leven doet en hen als op handen draagt – liefde die de dood verjaagt.

96 Dank de Heer, die alles schiep
en ons hier bij name riep. Heilige, groot is uw macht, maak ons vrij, toon ons uw kracht!

97

98 In Jezus zien we wie U bent:
mens onder de mensen, bewogen om hun lot. Zo nam Jezus brood en beker, dankte U en deelde uit. Telkens als we samenkomen rond de tafel, deelt Hij het brood, schenkt Hij de wijn.

99 Kom tot ons, hier in ons midden.

100 Loof de Heer, want God is goed, (melodie Ps. 136)

101 Loof de Heer, want God is goed
zie wat Jezus voor ons doet: brood is Hij voor mij, en wijn; ik mag gast aan tafel zijn.

102 Uw Geest is gekomen, kracht om alles nieuw te maken: brood en beker die naar U wijzen, mensen die op U lijken. Geroepen om met U mee te gaan, vormen we een kring van klein en groot, één wereldwijde gemeente.

103 Loof de Heer, want God is goed, (melodie Ps. 136)

104 Loof de Heer, want God is goed,
die ons weer herleven doet. Toekomst heeft ons aangeraakt, vrede voor wie vrede maakt!

105 Dank de Heer, kom in de kring,
leef van de verwondering, dat ook jij erbij mag zijn, bij het brood en bij de wijn.

106 Samen bidden wij ‘Het onze Vader’

107 De vredegroet Niet een gemakkelijk Vrede, niet een vrede die niets te betekenen heeft, niet een halfslachtige vrede, maar de vrede van onze Heer Jezus Christus is met ons. Laten we die met elkaar delen….

108 Iona 47 (2x)

109

110 Brood dat leven geeft en wijn die het hart verheugt – in deze tekenen wil de Heer met ons zijn. Komt dan en deelt in zijn overvloed.

111

112 Delen van brood en wijn

113 Dankgebed

114 Collecte 1e collecte : Avondmaalcollecte: SEIN 2e collecte : Kerk

115 avondmaal collecte 17 dec
1e collecte avondmaal collecte 17 dec SEIN is een centrum voor mensen met epilepsie en slaap-waakproblemen. Professionals verzorgen de epilepsiezorg voor kinderen, volwassenen en ouderen met epilepsie of andere neurologische aandoeningen, een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een psychiatrische stoornis. Onderwijs en begeleiding. Een deel van SEIN verzorgt speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor kinderen en jongeren met epilepsie.

116 NLB 444: 1 t/m 5

117

118

119

120

121

122 Zegen


Download ppt "avondmaal collecte 17 dec"

Verwante presentaties


Ads door Google