Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Koffie
2
2.3 koffiesoorten Coffea Arabica Coffea Robusta
3
2.3.1 groeiwijze De koffieplant is eigenlijk een boom maar wordt gesnoeid tot een hoogte van 2 a 3 meter. De schil Vruchtvlees Koffieboon
4
2.3.2 productielanden Brazilië staat nummer een in de top 10 van koffieproducerende landen. Ook in Afrika en Azië wordt koffie verbouwd.
5
2.3.3 bewerking Droge bereiding Natte bereiding
Er zijn twee soorten bewerkingen van de koffieboon die in het land van herkomst gedaan worden Droge bereiding Natte bereiding
6
Droge bereiding Plukken (strippen) Zeven selecteren drogen fermenteren
pellen verpakken
7
Natte bereiding Plukken (één voor één) Stromend water Pellen
fermenteren drogen polijsten verpakken
8
2.4.3 melangeren Het melangeren is het mengen van koffiebonen om tot een speciale smaak en aroma te komen. Voor grote koffiebranders is dit proces erg belangrijk om een constante smaak en kwaliteit te kunnen garanderen
9
Tijdens het branden ontwikkelen zich de smaak- en geurstoffen.
10
2.4.3 bestanddelen van koffie
Water Cafeïne Koffieolie koffiezuur suiker
11
2.6.2 koffiezetsystemen Filterapparatuur
rondfilter snelfilter
12
2.6.2 koffiezetsystemen espressoapparatuur
handmatig volautomatisch
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.