De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Naam onderwijsinstelling Datum

Verwante presentaties


Presentatie over: "Naam onderwijsinstelling Datum"— Transcript van de presentatie:

1 Naam onderwijsinstelling Datum
Open dag Naam onderwijsinstelling Datum

2 Welkom ouders. Verwelkom ouders in uw klas.
Een overzicht van de doelstellingen voor de open dag: Ouders meer informatie geven over het werk dat hun kind in het schooljaar gaat doen. Uitleggen wat uw verwachtingen zijn van hun kind. Informatie delen over hoe ouders het leerproces van hun kind kunnen ondersteunen.

3 Leerplandoelstellingen
Omschrijf wat de leerlingen/studenten in het schooljaar gaan leren, met inbegrip van de algehele leerplanplanning en de doelstellingen. Voeg een gedetailleerde, kleurrijke syllabus voor ouders bij die ze mee kunnen nemen. Stel manieren voor waarop ouders hun kind kunnen helpen leren, zoals 20 minuten per dag samen lezen. Gebruik meer dan één dia voor deze informatie.

4 Klassikale activiteit
Nodig ouders uit deel te nemen aan een activiteit en bespreek die vervolgens. Hier zijn enkele ideeën: Een wiskundig probleem oplossen, zoals het aantal bonen in een pot schatten. Een aanmoedigende brief aan hun kind schrijven. In de klas speuren naar werk van hun kind, de boeken die hun kind het leukst vindt en berichten van hun kind.

5 Klassegegevens Leg uit hoe studenten worden geëvalueerd en beoordeeld.
Vertel ouders wanneer rapporten en voortgangsrapporten worden verzonden. Beschrijf de hoeveelheid huiswerk die leerlingen en studenten kunnen verwachten. Bied een agenda van toekomstige gebeurtenissen aan, zoals schoolreisjes en ouderavonden.

6 Klassenregels Leg uit welk gedrag u in uw klaslokaal verwacht.
Mogelijke klassenregels zijn: Respect. Verantwoordelijkheid. Aanwijzingen volgen. Stiptheid. Organisatie. Zelfstandigheid. Voorbereiding.

7 Beleidsregels voor school
Leg uit hoe de school leer- en gedragsproblemen aanpakt. Schets het schoolbeleid ten aanzien van te laat komen, afwezigheid en discipline. Bied informatie over het beleid voor: Annuleringen van de school vanwege slecht weer en andere redenen. Noodprocedures. Vervoer. Buitenschoolse activiteiten. Vrijwilligerswerk.

8 Doe mee! Geef een overzicht van de mogelijkheden voor ouders om betrokken te zijn bij de vrijwilligerprogramma's, adviesraden en de ouderraad. Zorg voor aanmeldingsformulieren voor ouders die willen helpen bij het plannen van feesten of speciale projecten voor uw klas.

9 Vragen? Laat de ouders vragen stellen.
Vraag ouders een vragenlijst over hun kind in te vullen. Laat ze beschrijven op welke gebieden ze hun kind zouden willen zien verbeteren. Laat ze de persoonlijkheid, interesses en talenten van hun kind beschrijven.

10 Hand-outs Vertaal de hand-outs voor ouders die Nederlands als tweede taal hebben. Mogelijke hand-outs zijn: Een lijst met telefoonnummers, adressen en website-adressen van de school. Kopieën van het klassen- en schoolbeleid. Een lijst met de materialen die kinderen nodig hebben voor de les.


Download ppt "Naam onderwijsinstelling Datum"

Verwante presentaties


Ads door Google