De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tool WB-1: Natuurwetenschappen in de beroepspraktijk

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tool WB-1: Natuurwetenschappen in de beroepspraktijk"— Transcript van de presentatie:

1 Tool WB-1: Natuurwetenschappen in de beroepspraktijk
Beroepscontext Hoe worden natuurwetenschappen gebruikt in de beroepscontext? Tool WB-1: Natuurwetenschappen in de beroepspraktijk © 2016 mascil project (G.A. no ). Lead partner University of Nottingham; CC-NC-SA 4.0 license granted. The project mascil has received funding from the European Union’s Seventh Framework Programme (FP7/ ).

2 Overzicht Doelen: Verkennen van real-life voorbeelden van gebruik van natuurwetenschappen in de beroepscontext Natuurwetenschappen op school en in de beroepscontext vergelijken We zullen: Problemen bespreken met de hele groep Voorbeelden in detail onderzoeken This tool aims to introduce teachers to examples of the use of science in the world of work so that they can discuss how workplace mathematics differs from school mathematics. The tool gives four examples of the use of science in different workplaces. These demonstrate how mathematics in workplaces becomes adapted or transformed and bespoke to a specific workplace and its required outcomes. This can be a problem for workers when they meet science in workplace settings – how do they make sense of it? As a first step it is important that we are aware of this issue and then we might start to consider how to address the problem.

3 Real-life gebruik van natuurwetenschappen in beroepen
Hoe worden natuurwetenschappen gebruikt op de werkvloer? Waarin verschilt dit gebruik met school? Bespreek kort met de docenten dat natuurwetenschappen, zoals het op de werkvloer gebruikt wordt, er erg anders uit kan zien dan hoe het op school gegeven wordt, zoveel zelfs dat mensen op de werkvloer vaak niet in de gaten hebben dat ze (natuur)wetenschap gebruiken. Het lijkt er vaak op dat wat er aan natuurwetenschappen op school geleerd wordt iets heel anders is dan wat er gebruikt wordt, en dat het op school geen andere toepasbaarheid en doel heeft dan het gebruik in de les en om een diploma te behalen,

4 Voorbeelden Bespreek antwoorden
Vraag de docenten om in tweetallen gedurende ongeveer een half uur de voorbeelden over het gebruik van natuurwetenschappen op de diverse werkplekken te lezen en te bespreken (Handout: Science in the world ). Vraag hen te bespreken hoe zij aankijken tegen het gebruik van natuurwetenschappen op de werkplek en welke verschillen zij zien tussen hoe deze op school geleerd en gebruikt worden en hoe dat op de werkvloer gebeurt. Laat hen aantekeningen maken. NB. Het eerste voorbeeld in de Engelstalige hand-out is vrij uitgebreid, de andere zijn een stuk korter. Sla het eerste voorbeeld over wanneer u te weinig tijd heef Engelstalige handout: Bespreek antwoorden Maak aantekeningen van de belangrijkste kenmerken

5 Discussie Bespreek de antwoorden in de groep
Welke verschillen zijn er tussen natuurwetenschap op school en de werkplaats? Wat zijn de belangrijkste kenmerken? Kom weer met de groep bij elkaar en vraag de docenten om hun bevindingen te delen. Ze komen wellicht met een hoeveelheid suggesties – focus op de belangrijkste punten.

6 Finishing off Er zijn in onderzoeksrapporten en artikelen vele voorbeelden te vinden over het gebruik van natuurwetenschappen op de werkvloer. Lees minstens 1 onderzoek voor de volgende keer en bespreek de reacties en problemen in het rapport. Er zijn in onderzoeksrapporten en artikelen vele voorbeelden te vinden over het gebruik van natuurwetenschappen op de werkvloer. Het kan handig zijn als de docenten als huiswerk voor de volgende bijeenkomst enkele van deze artikelen lezen en opvallende zaken (vragen, problemen, oplossingen) noteren en meenemen. References Engelstalig: Anthony, W. A., & Anthony, C. W. (2005). The Napping Company: bringing science to the workplace. Industrial Health, 43(1), Chin, P., Zanibbi, M., Dalgarno, N., Poth, C., Ayala, G., Hutchinson, N. L., & Munby, H. (2007). Teaching science for the workplace? An analysis of Canadian science curriculum documents. Canadian Journal of Math, Science & Technology Education, 7(2-3), Nederlandstalig:


Download ppt "Tool WB-1: Natuurwetenschappen in de beroepspraktijk"

Verwante presentaties


Ads door Google