De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Diffusie § 10.2 pg 98.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Diffusie § 10.2 pg 98."— Transcript van de presentatie:

1 Diffusie § 10.2 pg 98

2 Wat is diffusie? Diffusie is het gevolg van de normale trilling en beweging van atomen/moleculen. De trillingen en bewegingen zijn in feite temperatuur. Bij 0 Kelvin (= minus 273°C) staan alle (kernen van) atomen stil. Bij dit absolute nulpunt gebeuren veel rare nog onbegrepen dingen. (Zie: Natuurkunde)

3 Trilling van deeltjes in een vaste stof
De deeltjes zitten vast op hun plaats. Ze trillen op hun positie

4 Trilling in een vloeistof
In een vloeistof zitten de deeltjes niet op een vaste plaats. Ze trillen van zichzelf (temperatuur) en botsen daarbij tegen andere deeltjes. Daardoor worden ze verplaatst .

5 Trilling in een gas De deeltjes trillen van zichzelf (temperatuur) en botsen tegen andere deeltjes. Omdat bij een gas de afstanden tussen de deeltjes veel groter zijn dan bij een vloeistof is de botsingskans kleiner; dus schieten ze over een grote(re) afstand rechtdoor.

6 Totaaloverzicht Beweging van deeltjes

7 Wat is diffusie dus? Diffusie is de verplaatsing van moleculen door hun eigen warmtebeweging. Het (macro) resultaat is dat deeltjes verplaatst raken, weg van hun oorspronkelijke positie. Simpel gezegd: Tengevolge van diffusie bewegen deeltjes van een plaats met hoge concentratie naar een plaats met lage concentratie. Let op: diffusie is géén stroming!

8 Twee keer diffusie in beeld


Download ppt "Diffusie § 10.2 pg 98."

Verwante presentaties


Ads door Google