De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdracht Landschappen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdracht Landschappen"— Transcript van de presentatie:

1 Opdracht Landschappen
Onderzoek met je groepje van 2 á 3 personen een Nederlands landschap. Kies hierbij één van de volgende gebieden: Veluwe Drents Plateau Utrechtse Heuvelrug Zeeland ‘t Gooi Rijk van Nijmegen Waddeneilanden / Waddenzee Biesbos Duinen bij Schoorl De Peel Zuid-Limburg IJsselmeer Flevopolder Haarlemmermeer Wieringermeer Beemster (N-H) De Ronde Venen Loosdrechtse Plassen (Utr) Rivierengebied (Betuwe) Hondsrug (Drenthe) Friese Meren

2 Opdracht Landschappen
Als je een groepje en landschap hebt gekozen kun je aan het werk. Hoe doe je dat? Breng het gebied in kaart. Probeer goede kaarten te vinden op internet of met Encarta. Gebruik ook je atlas. Wat voor soort landschap is het? Onderzoek de ontstaansgeschiedenis. Welke elementen hebben daar een rol in gespeeld? Zie je nog iets terug van de ontstaanswijze? Gebruik kaarten en/of foto’s. Wat voor grondsoort tref je er aan? Zie o.a. atlas Waarvoor wordt de grond gebruikt? Zie o.a. atlas Wat vind je het meest bijzondere aan dit landschap? Zou je er willen wonen en waarom dan wel/niet? Zijn er nog andere leuke / interessante dingen te vermelden?

3 Opdracht Landschappen
Presenteer alles overzichtelijk en aantrekkelijk in een PowerPoint. Je hebt 4 halve lessen de tijd om aan de opdracht te werken. Het cijfer telt 3 keer mee. Het is als volgt opgebouwd: Werkhouding / inzet Inhoud Presentatie Zorg voor een goed taakverdeling en planning Let op dat je alle punten verwerkt in je opdracht.


Download ppt "Opdracht Landschappen"

Verwante presentaties


Ads door Google