De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TEGENSPEL Het tegenspel begint al bij de uitkomst. Daarna is een goede verstanndhouding ereist om met een optimaal tegenspel het contract down te krijgen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TEGENSPEL Het tegenspel begint al bij de uitkomst. Daarna is een goede verstanndhouding ereist om met een optimaal tegenspel het contract down te krijgen."— Transcript van de presentatie:

1 TEGENSPEL Het tegenspel begint al bij de uitkomst. Daarna is een goede verstanndhouding ereist om met een optimaal tegenspel het contract down te krijgen of tenminste te beperken tot een minimum. Duidelijke signaalafspraken ondersteunen die mutuele verstandhouding Uitkomen Signaleren Het biedverloop geeft dikwijls informatie weg die je kan gebruiken. Probeer dan ook steeds, vanaf het eerste bod, de kaarten te ‘lezen’ en afleidingen te maken die nuttig kunnen zijn voor je tegenspel.

2 de derde man I. Partner start met een kleintje :
Er ligt geen honneur in dummy Zo hoog ie kan Van 2 gelijkwaardige kaarten de laagste bijspelen Er ligt een hogere honneur in dummy dan jouw hoogste kaart De honneur wordt niet gelegd : 3de man man zo hoog ie kan De honneur wordt wél gelegd en je kan er niet boven : laag , tenzij je wil deblokkeren Er ligt een lagere honneur in dummy dan jouw hoogste kaart De honneur wordt niet gelegd : bewaar je honneur om die van dummy te vangen De honneur wordt wél gelegd : honneur op honneur II. Partner start met Aas (en belooft dus Heer ) Vuistregel : signaleer alleen aan als je Vrouw hebt of doubleton (enkel in troefcontract) roadmap BRIDGE

3 III. Partner start met Heer (en belooft dus Vrouw )
Vuistregel : signaleer aan als je Aas of Boer hebt. Tegen SA gooi je Boer onder van Bx. Met Ax neem je in principe over.


Download ppt "TEGENSPEL Het tegenspel begint al bij de uitkomst. Daarna is een goede verstanndhouding ereist om met een optimaal tegenspel het contract down te krijgen."

Verwante presentaties


Ads door Google