De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Scanners Gebruik van barcodes in het RISO Minnie FIscher.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Scanners Gebruik van barcodes in het RISO Minnie FIscher."— Transcript van de presentatie:

1 Scanners Gebruik van barcodes in het RISO Minnie FIscher

2 Inleiding daartoe in gebruikname barcodescanners
verkleinen kans oproepen verkeerde patiënt daartoe in gebruikname barcodescanners patiëntenkaart met daarop unieke barcode kaart scannen wanneer patiënt aan de beurt is bij bestralingstoestel. inmiddels ook bij receptie en door artsen in de polikamers Al vrij snel na de start in de nieuwbouw wilden we in het RISO een mogelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat de kans dat een verkeerde patiënt opgeroepen wordt zo klein mogelijk is. Vooral omdat we toen de scheduler van mosaiq nog niet gebruikten en de patiënten dus uit de hele (actieve) patiëntenlijst moesten selecteren We hebben toen de keuze gemaakt dit met barcodescanners te gaan doen. Daartoe kregen de patiënten een kaart met daarop een sticker met een unieke barcode. Deze kaart moet bij binnenkomst in het bakje bij het bestralingstoestel neergelegd worden. Als de patiënt aan de beurt is wordt het kaartje gescand. Na korte tijd werden er ook barcodescanners gebruikt voor de patiëntselectie bij de receptie en door de artsen in de polikamers. Ondanks dat we nu al jaren met de scheduler in MQ werken blijven we de barcodes gebruiken, deels door gewenning en deels omdat de argumenten nog steeds gelden als toen hoewel de kans op verwisseling kleiner is door dit gebruik.

3 Scanners Elekta oproepen patiëntgegevens in mosaiq
elke versneller twee scanners - gekoppeld aan sequencer; gegevens vanuit mosaiq naar bestralingstoestel - gekoppeld aan PC. hier patiëntchart zichtbaar met alle relevante informatie in een oogopslag. In het Riso gebruiken wij de barcodescanners op verschillende plaatsen. Ook is er wat variatie in de selctie van schermen waar we naar toe gaan. Bij de Elekta versnellers: Deze worden gebruikt om de gegevens van de patiënt die behandeld moet worden op te roepen in Mosaiq. Bij iedere versneller hebben we twee scanners staan. De ene is gekoppeld aan de sequencer pc (deze ‘praat’ direct met het bestralingstoestel) De andere is gekoppeld aan een PC die ernaast staat. Met het scannen bij deze pc wordt de patient chart geopend. In de chart is door ons een pagina gemaakt waarbij in 1 oogopslag alle relevante informatie over de patiënt te zien is.

4 Scanners Tomo 1 scanner alleen patiëntselectie
Bij de tomo hebben we 1 scanner, omdat Mosaiq geen verificatie verricht bij de tomo’s. De scanner wordt dus alleen gebruikt voor de patiëntselectie. Als een code gescand wordt gaat de pc die eraan gekoppeld is naar de chart.

5 Scanners Receptie selectie juiste patiënt
demographics van de betreffende patiënt geopend Ook hier wordt de scanner gebruikt om de juiste patiënt te selecteren. Deze scanner is zo geprogrammeerd dat de demografics van de patiënt geopend wordt

6 Scanners Polikamers elke polikamer eigen barcodescanner
hierop patiëntchart geopend In iedere polikamer is een barcodescanner zodat de arts automatisch de juiste patiënt opent als hij deze ziet. Hier wordt de chart van de patiënt geopend.

7 Autoqueue (Nabije) Toekomstmuziek patiënt scant zelf bij binnenkomst gevolgd door automatische registratie op de juiste plaats voordeel: patiënt hoeft pas niet af te geven, kans op verwisseling nihil Bij binnenkomst geregistreerd dus als een patiënt naar de verkeerde wachtkamer gaat is toch bekend dat hij binnen is. Aandachtspunten: pas kwijt of vergeten? Wat te doen als patiënt vergeet te scannen In de toekomst is het de bedoeling dat de patiënten bij binnenkomst hun pasje kunnen scannen en dat ze daarmee automatisch in de Q komen te staan. Iedere locatie weet dan dat de patiënt in huis is. Het grote voordeel hiervan is dat de patiënten nooit meer het kaartje af hoeven te geven. Dit verkleint de kans op verwisselingen. Mede mogelijk gemaakt door D. Van Son die ons het programma dat gebruikt wordt in Alkmaar heeft gegeven. Uitleggen dat we werken volgens schedule en daaruit merken we dat de patiënt er niet is. Uitzoeken wat de reden is.


Download ppt "Scanners Gebruik van barcodes in het RISO Minnie FIscher."

Verwante presentaties


Ads door Google