De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Minnaertprijs 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Minnaertprijs 2011."— Transcript van de presentatie:

1 Minnaertprijs 2011

2 Hoe houd je dat beeldje vast?

3 B52 Context de horizontale worp

4 De Pim-opgave Pim drinkt melk uit een zuigflesje met een inhoud van 150 cm3. In het flesje zit 130 cm3 melk. Pim zuigt tot er in het flesje een onderdruk van 5% is ontstaan en laat dan de speen los zodat er luchtbelletjes naar binnen gaan waardoor de binnendruk gelijk wordt aan de buitendruk. Dit proces herhaalt zich tot het flesje leeg is. Ga ervan uit dat de temperatuur constant blijft. Bereken hoeveel keer Pim de speen loslaat.

5 Pim

6 De Leïla-opgave Op een vakantie in een warm oord heeft Leila zich, hangend aan een parachute, gewaagd aan een tochtje achter een boot. De foto is gemaakt vanaf het strand op het moment dat het bootje en de parachute stilstaan, terwijl de motor van het bootje nog wel draait. In het knooppunt waaraan de parachute, het harnas waarin Leila hangt en de trekkabel van het bootje bevestigd zijn, worden drie krachten uitgeoefend: Het gewicht G van Leila en het harnas, de kracht L die de parachute uitoefent en de trekkracht T van het bootje. Voor de totale massa van Leila en het harnas waarmee ze aan de parachute hangt geldt: m = 70 kg. Bereken de grootte van T

7 Gert en Leïla

8 Nederlandse Natuurkunde Olympiade 25 jaar
2006 Maarten van Woerkom Cathalein Drukker Lieke Heimel Ineke Frederik

9 Minnaert Een groene flits is een optisch fenomeen dat plaats kan vinden kort na zonsondergang of voor zonsopkomst. Hierbij is boven de opkomende of ondergaande zon even, vaak slechts 2 seconden, een groen licht zichtbaar. In andere gevallen kan dit licht als een soort straal omhoog schieten vanaf het punt waar de zon opkomt/onder gaat.


Download ppt "Minnaertprijs 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google